Относно една обява голф 4 - Обновена

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
DRAJEV
Автомобил:
Двигател:

Относно една обява голф 4 - Обновена

Мнениеот DRAJEV » Вто 10 фев 2015 23:33

Колеги харесал съм си една голф 4ка ето тази http://groupauto.cars.bg/c1042346 утре мисля да отида и да я видя, някой би ли ми дал някакъв съвет както за колата, така и за автокъщата. Всяка една информация би ми била полезна, дали някой е ходил да я гледа или дали са мошенници и т.н. Благодаря предварително :beer

П.с. Извинявам се, ако съм объркал раздела...

Последна промяна от DRAJEV на Чет 12 мар 2015 23:51, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
anonym0us
Автомобил:
Двигател:

Re: Относно една обява голф 4

Мнениеот anonym0us » Вто 10 фев 2015 23:54

Колега, нямам опит с тази автокъща (морга) но тази кола си има забележки. Определено за тази цена си е скъпа като се има на предвид, че докато я вкараш в пътя ти стъпва на 6500.
*Десния и левия калник са пребоядисвани! Дали заради удар или заради ръжда не мога да кажа така.
*Десния пасажерски праг, отдолу е огънат и то доста добре, даже се вижда на снимките.
*Има голям луфт на пасажерския калник с фара и бронята.
Но ако това не те притеснява, иди я виж, ако е читава и няма проблеми с мотора я взимай.
Но имай едно на ум, и провери пасажерския бег който е над-жабката дали се отваря капака. Ако се отваря, колата 100% е имала удар.

DRAJEV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DRAJEV » Сря 11 фев 2015 0:06

Благодаря за бързия отговор, и на мен ми направи впечатление за левия калник, а относно пасажерският праг на един приятел също е така, само че неговото се получи от крик (тип крокодил)... днес като говорихме с даденият господин, минималната цена която даде беше 5000лв. ... Ще се радвам за още мнения, да не бия път напразно...

Потребителски аватар
danielstoqnov
Автомобил: Golf 4
Двигател: AHF 110 +

Мнениеот danielstoqnov » Сря 11 фев 2015 0:10

Прав е колегата,че има забележки,но това да са!Ако двигателя,трансмисията и ходовата част са добре според мен си струва.Козметичните забележки са поправими,а и ако ги отбележиш може да свали и още на място с парите в ръце е друго.

Потребителски аватар
dctr88
Автомобил: Audi 80
Двигател: 1Z

Мнениеот dctr88 » Сря 11 фев 2015 0:15

Навдигни стелките и виж за влага, също под кората на багажника около резервната гума, ако е влажно ще ти кажат конденз, не може да има конденз след като колата само стой, влиза от някъде вода.

Поне 3 цвята виждам на колата, прага да не те притеснява според мен.

Огледай подкалниците с какво са хванати, ако са с някакви самонарезни(хендмейд) глупости, остави, не знаеш колко кит има по този калник.

Оглеждай държачите на предните фарове дали всички са здрави, също като надигнеш предния капак където ляга на калниците има едни лаистни, трябва да са идеално прави, ако са криви удара заради който са сменяни/оправяни калниците е бил стабилен.

Моли се, на отиване мини през църква и запали свещичка, пластмасите да са максимално малко армотизирани и малко да скърцат, няма вариант да не скърцат, но поне да е малко :mhihi

Не знам колко добре си сложен, но някой по стабилен да седне на пасажерската да види дали няма да усети железата и вече да излизат, това също мисля знаеш какво говори...

Потребителски аватар
dctr88
Автомобил: Audi 80
Двигател: 1Z

Мнениеот dctr88 » Сря 11 фев 2015 0:23

Да, още нещо, вземи си кръстата отвертка за да отвориш въздушния филтър. Отвори я и виж в какво състояние е въздушния филтър, много рядко го сменят, ако е брутално мръсен, смятай, че нагнетателната перка на турбото е взела-дала вече. Ако са го сменили погледни от горната страна на капака и към дебитомера как са нещата, трябва да е идеално чисто.
На мен това недоглеждане ми коства 600лв. :biggrin

DRAJEV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DRAJEV » Сря 11 фев 2015 1:04

Направо взе да ме разколебаваш с тези 3 цвята хаха... все пак 5000 не са малко пари, а тепърва да я пребоядисвам някак си не ми се струва логично :screwy не смятам да карам кола един вид с цвят хамелеон и то при такава цена... Иначе доста изчерпателен отговор за което ти благодаря, ще го имам на предвид ако не за тази за някоя следваща :) Но съм доста на кантар дали да бия път до там, че ми омръзна вече, с техните "идеални" коли, а всъщност кошници :newsm66 ... и само разходите остават..

Може би ако има някой колега от гр. Русе с малко повечко свободно време, да хвърли едно око, ще бъда много благодарен...

Потребителски аватар
zoovanka
Автомобил: VW Caddy MAXI Life 1395 TGI 109
Двигател: 2016 1395 TGI метан

Мнениеот zoovanka » Сря 11 фев 2015 13:26

Потърси още две три седмици,виж частни обяви и такива продава от форума.Голф 4 АГР 90к. комби миналия март го продадох за 5 200 без пазарлък.Ама нямаше и за какво да се хванат.Пожелавам ти да попаднеш на такава бройка,бях сменил всичко което може да се сетиш,комплект 8 лети джанти,зимни и летни гуми,сваляем теглич.Ама още ме е яд,макар че се хвърлих на голф5 :banghead

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Сря 11 фев 2015 14:28

Бягай приятел....бягай и не си хвърляй парите на вятъра и да си скубеш косите и да не излизаш от техническия раздел на форума.
Както каза колегата над мен, по-добре разгледай частна обява на регистрирана кола, която може да закараш задължително в сервиз, във форума има доста сервизи, доказани, които няма да те прецакат и да дадеш примерно 5000-5500. Това са много пари, поне за мен и не си заслужават за тази кола от обявата.

DRAJEV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DRAJEV » Сря 11 фев 2015 15:10

Благодаря много, ще се вслушам във вашите мнения... По принцип и аз не съм почитател на колите от автокъщи, ще потърся някое частно лице и ще се надявам на доза късмет. Благодаря на всички и хубав ден :drunk

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Сря 11 фев 2015 15:18

DRAJEV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DRAJEV » Сря 11 фев 2015 15:25

Ам явно с грешно впечатление си останал, аз не съм от Русе, а от Бургас :) и по принцип търся 110к.с. а не помпа дюза.. :th_up

Потребителски аватар
vucata
Контакти:

Мнениеот vucata » Сря 11 фев 2015 15:27

Дам..видях обявата дет си пуснал затова се подведох, че си от Русе.
Но все пак 1вия от русе е 110ка с чип :mhihi

DRAJEV
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DRAJEV » Сря 11 фев 2015 15:32

Да, благодаря все пак, ще потърся нещо стоково без "изгъзици" (чипове,джанти,тунинг и т.н.)... Търсенето явно ще е дълго, дано поне да се намери нещо качествено... Благодаря още веднъж на всички :th_up

itallianeca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот itallianeca » Нед 15 фев 2015 17:30

Чета тука мненията ви колеги,и умирам от смях.Къде го видяхте този голям луфт между пасажерския калник,фара и бронята остава мистерия за мен.Това е все пак golf Highline,и читав дори и с пребоядисан калник,ако всичко друго му е наред 110 коньовата версия,под 2400 евро и на луната няма.Колата е със сервизни документи,което по принцип на запад бая дига и вдига цената.Оригинални ключове.Обаче българина като е нарамаил,4-5 хиляди лева,си мисли че е хванал дедо господ за шлифера и ако нети работи часовника на колата,почва да ти обеснява едва ли не, как колата ти е супер дарак и че едва ли не ти прави услуга като иска да я вземе от теб на много под пазарната и цена.На такива им наритвам торбите още от вратата.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”