BORA 1.6 101кс
BORA 1.6 101кс
Добър вечер колеги, спрял съм се на тази кола - http://www.cars.bg/c1001289#comment
Мисля тези дни да ходя да я видя, може ли да ми кажете за какво да гледам по колата, нещо по-особенно, което е възможно да е повредено примерно ?
Мисля тези дни да ходя да я видя, може ли да ми кажете за какво да гледам по колата, нещо по-особенно, което е възможно да е повредено примерно ?
- martinesto
- Автомобил:
- Двигател:
Re: BORA 1.6 101кс
Здрасти, колега ! Като съвет мога да ти кажа да избягваш автомобил с монтирана метанова/газова бутилка.Със сигурност е пръснат от каране. Не мога да проумея тази кола с тоя мотор и метан въобще ще се движи ли? Като цяло 1.6 стоков на бензин е муден, като се вземе под внимание, че купето на Бора е малко по тежко от това на Голф 4 примерно. Да не забравяме и метановата бутилка,че тежи доста, ако са 2 не ми се говори.
Със една дума не е добър вариант !
По добре си вземи, Бора на бензин и ти си сложи газов инжекцион на метан не е много изгодно.Така ще си спокоен и проблемите ще са по-малко.
Успех !
Със една дума не е добър вариант !
По добре си вземи, Бора на бензин и ти си сложи газов инжекцион на метан не е много изгодно.Така ще си спокоен и проблемите ще са по-малко.
Успех !

- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Скивай винетките и сам прецени колко време седи 

- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Едната винетка е годинша 2013, ако не се лъжа, после има седмична 2014. А сега сме 2015. Преди това колко е седяла, само тя си знае. Забележките който видях са следните: Липсваща пластмаса на бронята (това се вижда), много износен салон, като се има на предвид, че е черен (тъмен) и би трябвало да не личи толкова, а на белия си личи повече. Таблото където е към духалките се е потдуло (рЪТило е от слънцето). Скоростите сигурно са DUU, проблемните. И в комбинация с метан и 400к км, по-добре само иди да я видиш, защото на снимки е едно, на живо може да не познаеш колата. 

- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Не е само метана, прочети малко из форума, оня ден се обсъжда и проблема с кутията !
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
За 2700 става.
мм разубедихте ме дори да я гледам май...добре аз видях за тези DUU проблемни скорости писано, но как да разбера дали е с тях, и във всеки случай ли да ги избягвам, или ако я покарам колата и скоростите си влизат нормално може и да са читави ? Има тук една бора пак така 101 кс 1.6 в Кюстендил 99та година за 3500 лв, но я няма в обявите за да я видите...
И да ви питам ако някой има бора с такава конфигурация 101 кс 1.6 и я кара на газ или метан да сподели как върви, защото аз имам Венто 92-ра 1.8 90 кс на метан и си върви прилично колата като за метан...
И да ви питам ако някой има бора с такава конфигурация 101 кс 1.6 и я кара на газ или метан да сподели как върви, защото аз имам Венто 92-ра 1.8 90 кс на метан и си върви прилично колата като за метан...
- martinesto
- Автомобил:
- Двигател:
Номера на скоростната кутия можеш да го видиш на PR-листа който е залепен в легена на резервната гума, както го има и на сервизната книжка .
а добре, какви други типове скоростни кутии има, и пак питам задължително ли да се спирам от покупка на колата, ако е с DUU ск. кутия ?
- Sashko_Trg
Каквато и да е кутия на 1.6 се чупи, изобщо не си взимай такъв двигател, ако си решил твърдо бензин, търси 1.8 125 коня, разхода е 1:1 с на 1.6 единствено данъка е малко по-висок. Но по-добре данък от колкото 700 лева за кутия, а пък не е лошо и да погледнеш дизелчетата!!!
Ето ти същата тема, прочети я !
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=434875
Ето ти същата тема, прочети я !
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=434875
То идеята е да е бензин и за се сложи на метан, но може ли някой да ми каже 1.9 ТДИ колко харчи на 100 ?
- Sashko_Trg
И на дизел можеш да караш на метан... в големите градове всички автобуси карат на метан ! Иначе без метан гори м/у 6 и 7/100 !
ами не съм запознат с това, знам, че някои автобуси карат на дизел и метан за кола не бях чувал, може би не върват добре на метан ?
- Stoyanov_Vw
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: 1.9 TDI AHF
Колега, за какво ти е тази бомба метановата в багажника? Колко повече ще спестиш от газовия инжекцион или дори от дизела?
- Sashko_Trg
Специално за личен автомобил не знам за какво ти е толкова, трябва наистина да караш много за да сложиш бомба в колата, както казва колегата. Единствено на таксита и автобуси слагат метан, дори на служебни коли, които наистина се карат много и там НЕ слагат, не знам дали си запознат с инсталацията на една метанова уредба, но мисля че е около 2000 лева. Инжекциона не е повече от 800 до 1000 лева, а дизела пък си е много добре според мен.
Взимай си едно TDI и не се занимавай с глупости, ако толкова искаш бензин 1.8 125 коня, слагаш му газ и толкова, кви са тия метани и глупости, някой ти е говорил че е рентабилно, но мошността на колата пада двойна при метана и това е голям минус !!!
Взимай си едно TDI и не се занимавай с глупости, ако толкова искаш бензин 1.8 125 коня, слагаш му газ и толкова, кви са тия метани и глупости, някой ти е говорил че е рентабилно, но мошността на колата пада двойна при метана и това е голям минус !!!
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”