Здравейте :)
Харесал съм си много VW Bora 1.9 TDI 110 коня , но не мога да намеря все още за 4К да е в добро тех. състояние. Имам въпрос, какъв автомобил бихте ми препоръчали да си купя за 4К , ако е възможно дори и по-малко по-добре. Харесах едно Митцубиши Галант 90 коня дизел 2.0 , но докато се наканя да го купя, вече бяха го купили други хора. Сега съжалявам много, но какво да се прави муден съм на тема коли. Харесах си Бората, но бюджета ми не ми позволява да се хвърля на такъв автомобил. Харесах си Пасат, но ми се струва много старомоден автомобил, които се кара предимно от възсрастни хора от порядака на 28+ години, а аз съм на 21 все още. Ще съм благодарен, ако може ми препоръчате хубав автомобил до този бюджет. Задължително трябва да е; Седан,дизел!!!! и комфортна кола. Голфу не ме кефи, никога не бих си купил такъв автомобил.

Автомобил до 4000 лв.?
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Re: Автомобил до 4000 лв.?
Току що ме нарече ДЪРТ
Сега по темата- един пасат б5 за тия кинти ще е екстра. Комшията под мен (на26 години) преди седмица си купи пасат б5 за 3500 1.9 тди 90коня с климатроник, кожа и т.н.. който ти говори глупости, че тия коли са за пенсионери и подобни такива глупости кажи му да си купи голф 7 - той е за младежи
Братле, докато имаш предрасъдаци кой модел кола колко годишни хора я карат това говори за умствения ти потенциал и начина ти на мислене, за който след няколко години като улегнеш ще те е срам за това което си писал сега. аиде със здраве

Сега по темата- един пасат б5 за тия кинти ще е екстра. Комшията под мен (на26 години) преди седмица си купи пасат б5 за 3500 1.9 тди 90коня с климатроник, кожа и т.н.. който ти говори глупости, че тия коли са за пенсионери и подобни такива глупости кажи му да си купи голф 7 - той е за младежи

Братле, докато имаш предрасъдаци кой модел кола колко годишни хора я карат това говори за умствения ти потенциал и начина ти на мислене, за който след няколко години като улегнеш ще те е срам за това което си писал сега. аиде със здраве

- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
значи дизел седан и комфортен и да не vw
шкода октавия може ли ? тя е хечбек може би тя е за пенсионери или е като голф ? може пежо 406 да погледнеш

- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Никой не искам да обиждам, но като ги гледам повечето са на над 26/27+ години които карат Пасат. Говорих с един познат от автокъща, които каза, че до края на тази седмица ще ми докара Пасат Б5 110 коня 1999-2000 година за под 4000 лв. Но все още не го е докарал от Италия, но струва ми се, че парите за толкова стар кукушарник ми се струват много.?
- Xaxy
polovera_9n3 написа:Току що ме нарече ДЪРТ![]()
Впрочем видях, че си от Кърджали, ааа аз също съм от Кърджали "Възрожденци". Ми просто споделих, какво ми се говори от приятели. Вече 3-ти месец, се лутам и незнам какво да правя. Имам парите готови, но незнам какво искам да си купя. Първи автомобил ще ми бъде, ще се ползва и като семеен.
- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
А бе прав е младежа, пасата не е много за млади хора. Първо, на един младеж не му трябва толкова голяма кола и второ, голямата кола гори повече, което пак е минус за младия човек. Сега, ако ти трябва за работа, тогава е друго. Но за работа пък има ванове и комбита.
Лансера е ОК, изчакай да се появи някой друг. Ако държиш на марката VW, може и някое Поло Класик (с двигател SDI) да си вземеш.
Лансера е ОК, изчакай да се появи някой друг. Ако държиш на марката VW, може и някое Поло Класик (с двигател SDI) да си вземеш.

-
- Автомобил: C220
- Двигател: CDI 2007
Не ти трябва пенсионерски автомобил. Купи си Форд Ка, ще ти отива.
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Xaxy написа: Имам парите готови, но незнам какво искам да си купя.
Колега, претенциите са ти повече от парите. За 4 бона ако си мислиш, че имаш голям избор на кола, като вид на купето, и мотора си много в заблуждение. Не се заяждам, просто ти казвам как стоят нещата, защото преди 1 година и аз купувах кола, и обикалях по авто къщите. Разбери, едно от мен! Кола за малко пари си е трън в гащите, винаги има нещо за правене, но просто се молиш да е по-леко като финансова гледна точка. Първо разбери каква кола искаш и тогава търси, защото така ще се нахендриш на някой проблемен автомобил и ще проклинаш всичко което те е свързало с него.
Аз ще ти кажа как избирах кола.
ПРИМЕР: Търся само една марка FIAT STILO 1,9 JTD мотора, и само такава кола търся. Като предварително си научил всичко за дадения модел кола и двигател, знаеш му слабите места и цената на подръжка.
- НарКол
DaDiablo написа:+1 за Форд Ка. Много е модерен.
Човека иска СЕДАН и то ДИЗЕЛ.
Четете!
- Xaxy
Вие майтап ли си правите с този Ford KA? В този форд само краката не мога си вкарам. Все пак търся кола, която да отговаря на размерите ми, а те не са хич малко, най-вече височината. Затова се наканих на Бора/Пасат/Ауди, но за тези пари Бора не мога намеря .... Казаха ми да си взема БМВ 5-та серия, но поддръжката ще ме разсипе, а за разхода няма смисъл говоря. Харесах Ауди А4 1997-1999 година, но отзаде мястото е малко, а ще се водят и мой приятели в колата, родителите ми затова се спрях на по-голям автомобил. В момента карам един Форд Транзит, но ми е кофти, тъй като е микрубус, а аз искам лек автомобил. Големите автомобили ми ходят, хващам им габаритите нямам проблем, но бюджета е.... Събота харесах едно Митсубиши Галант 2.0 90 коня, но докато се наканя да го купя ме изпревариха..... Искам да попитам, да търся ли някакво такова Митсубиши Галант струва ли си парите?
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11424876569389184&slink=90ed82
Сваляш едни пари надолу и си ти.Приятна кола със добри екстри за не много пари.Малко отпред има нещо но коя кола нов внос няма...
Сваляш едни пари надолу и си ти.Приятна кола със добри екстри за не много пари.Малко отпред има нещо но коя кола нов внос няма...
- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
Харесах си Пасат, но ми се струва много старомоден автомобил, които се кара предимно от възсрастни хора от порядака на 28+ години, а аз съм на 21 все още
Лелее, щом на 28 години са вече "възрастни", какво ще правим ние, дето сме и на повечко?

А иначе по темата - бората е също голф, които ти така ненавиждаш, само дето има и "опашка" - багажник, и някои козметични разлики! Ако ги съпоставиш едно към едно, с еднакви двигатели, голфа ще е с една идея по-пъргав от бората, по-лек е! Също така, с голфа е много по-лесно градското шофиране и паркиране, по-къс е, и ако нямаш голям опит, е за предпочитане! Единственото, което бората има в повече, е багажника, ако имаш бол багаж за возене, тогава вземай нея! Това е, в общи линии!
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Mishonti написа:Не ти трябва пенсионерски автомобил. Купи си Форд Ка, ще ти отива.

Сега по същество , за тез пари малко съмнително да си намериш свестен дизел , щото то ще има и обслужване , ще трябват гумета, недай боже съединител или пък турбо , гражданска, еко такса и т.н. и т.н. Огледай се за нещо бензиново , аз ти препоръчван едно А4 Б5 с 1.6 бензин седан , много просто моторче евтина поддръжка по него , и сега някой да не каже ама окачването отпреде ?! Има колега продава на добра цена Беса , слагаш смело от него и караш . Тоя мотор не е мощен , но колата градско е добре , носи на чесън , скоростната му е хубава ( за разлика от на напречните мотори ) Огледай някой фейс и се мятай в дълбокото

- НарКол
Xaxy написа:Вие майтап ли си правите с този Ford KA?
Разбира се, че си правят майтап.

VW Bora - дължина 4,38 м
VW Polo Classic - дължина 4,14 м
Дори на външен вид доста си приличат по формата на фаровете и стоповете. Във всеки случай много повече отколкото със всеки друг модел на Фолксваген. Колата има спортен, младежки вид.
Щом нямаш пари за Бора, вземаш един Класик 1.9 SDI (можеш да прочетеш за този мотор във форума) за 2500-3000 лв и ти остават още 1000 лв за стягане и непредвидени разходи.
Но Лансера също е вариант.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”