Съвет за покупка на пасат B3 автоматик 1.8mi

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
didZ
Автомобил: VW Tiguan MK1
Двигател: CBAB

Съвет за покупка на пасат B3 автоматик 1.8mi

Мнениеот didZ » Съб 14 мар 2015 13:10

Здравейте колеги. Днес ходих да гледам един пасат б3 1.8ми автоматик. Колата е доста запазена, с много малко забележки. Не беше палена 4 месеца, едвам отворихме вратите но запали докато чукна. Та.. Имам няколко въпроса.

1. При извънградско и нагоре по баир при рязко подаване на газ не ми смъква предавка надолу! От малък град съм, и ако това вещае проблем по добре да не я вземам, защото тук абсолютно никой не разбриа от автомати. А досега всички автоматици които съм карал, при рязко подаване на газ ми смъкват предавка надолу.

2. При включване на предавка, вибрациите са големи. Това дали може да е тампон, или пък скоростна кутия..

3. Някакви наблюдения за разхода? Защото карах голф 2ка, само че с тристепенен автоматик и си погоряваше 18 градско..

4. Човека каза, че автоматика бил с хидросъединител, и съединител не се сменял, как така?!

5. По принцип ако някой се сети за основни неща за които да внимавам.

Благодаря на всички предварително! До края на деня трябва да кажа на продавача вземам ли я. Иначе цената беше 2000, падна на 1600. Колата няма газ, трябва аз да слагам, както и ел. стъкла. Има климатик но не работи. Дали е приемлива за наистина здрава кола с евтина поддръжка, но все пак на 25 години..

Потребителски аватар
didZ

Re: Съвет за покупка на пасат B3 автоматик 1.8mi

Мнениеот didZ » Нед 15 мар 2015 14:26

Е толкова ли нито едно мнение няма никой? Междувпрочем, на талона от ВАГ пише 77 киловата, но е регистрирана като 55. И сега идея нямам, какъв е този мотор всъщност, а утре сме при нотариус..

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Нед 15 мар 2015 14:38

според мен не я вземай преди майстор да е погледнал автоматика това,което споменаваш при включване на предавка за вибрациите не е добре може да има проблем,който няма да ти излезе евтино все пак колата е 1500 лв

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Нед 15 мар 2015 19:41

Това за киловатите според мен е странно колега, нека колегите да ме поправят ако греша, но ако е 1.8 моноинжекция (RP; ABS; ADZ; ANP) би трябвало да е 66кв/90 кс или примерно ААМ, който май беше 55 кв/75 кс... Да не би да е PF 105 kc и в талона/документите какъв код на двигател е написан? На линк-а по-долу може да се видят доста кодове на двигателите и съответните им технически показатели:
http://www.a2resource.com/eandt/allengines.html

Потребителски аватар
didZ

Мнениеот didZ » Нед 15 мар 2015 19:53

Отзад пише Passat GT. Мотора си му изглежда като обикновенния (имах ауди 80 преди години, беше същото), единствената разлика е, нещо цилиндрично до акумулатора, на което му закачих буксата..

Последна промяна от didZ на Нед 15 мар 2015 20:10, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Нед 15 мар 2015 20:00

Имайки предвид, че задната емблема може да се смени с каквато и да е, но според мен не е 75 коня - снимка на двигателния отсек имаш ли колега?

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Пон 16 мар 2015 14:53

Това, колега, което си написал за киловатите е точно така - справка моя ADZ 66 kW - 90 к.с.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Пон 16 мар 2015 15:06

didZ написа:... при рязко подаване на газ не ми смъква предавка надолу... При включване на предавка, вибрациите са големи. ... Колата няма газ, трябва аз да слагам, както и ел. стъкла. Има климатик но не работи. ...

Добре, де кажи поне едно нещо, което да ти харесва в тази кола и да е ОК! Защо искаш да я купиш?
И да - не се сменя съединител на тези автоматици.
Не я купувай! Толкова от мен.
PF е 107кс, което не е 77 киловата. Но пък аз карах Пасат Б3 с код на мотора RG - хОди обяснявай в КАТ, че такъв мотор няма така че всичко е възможно да пише в талона.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”