Дойде времето да засиля гошко нанякъде, просто не си заслужава да поддържам толкова изгнило купе.
Та си търся автомобил, който да отговаря на следните изисквания
Комби (ама истинско, а не гоуф комби)
Високо (ще се кара около 5% от времето по черни пътища)
4х4 (желателно, но не задължително)
Здраво, с нормални цени за части
Дизел или толкова фабрична АГУ, че да не заема мястото на резервната гума. Демек трябва си ми багажника.
Да не е джип, защото в 95% от времето ще се кара по асфалт.
до 10к лв
За момента най-ми е на душата Volvo XC70, като там трябва да се бръкна около 12к, за да е след 2005, че им били по-читави автоматиците, ръчни дизели почти няма и са на ебати цените. Там това, което ме спира е цената на автомобила и съответно предполагам частите също ще са въхсималйееееееееее
Гледах ауди allroad, там пък с ония сфери - вярно, глезотия си е, ама като се счупи

Пасатите няма да са високи
Гледах и субару outback, там не знам как стоят нещата с части, здравина и т.н. За там разбрах, че дизела не трябва да е боксеров...
През Dacia минах набързо, като видях интериора избягах.
Ще се радвам ако споделите впечатления от гореизброените и дадете обосновани мнения за други марки/модели, щото наистина станах разноглед, всеки ми казва различна марка...
И не, не държа да е VAG.
Като цяло търся парапланеристка кола, багажника ще е пълен с крила, за това трябва да е по-обемист. Ще върти бая извънградско/международно, добре натоварена.