Покупка на Поло 6n1/6n2

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
zeroheat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Покупка на Поло 6n1/6n2

Мнениеот zeroheat » Нед 29 мар 2015 11:44

Здравейте

Предстои ни покупка на малка кола след няколко месеца за жената ако вземе книжка живот и здраве. :)

Та заглеждам се по Поло. Доста ми харесва 6n2 от 2000 до 2002ра мисля. Но са доста скъпички на фона на други кол;и от този клас и на тези години. Надявам се, че това е защото са здравички. Принципно и 6n1 също не са лоши.

Питанията ми към вас са. За какво да се оглеждам? Какви двигатели? Аз като че ли харесвам 1,4 75коня. Но си мисля, че 1.0 би бил по практичния избор. За задръстванията в София мисля, че 50коня са предостатъчни. Също така ме интересува дали окачването на тези модели е здраво и евтино за подръжка, тъй като знаем София с какви кратери е осеяна. Също и двигателите дали са евтини за подръжка. Това което намеквам е примерно за по новите модели, които имат верига, обтегач на веригата, електронна гас, електрическо серво на волана и други скъпи неща. Все пак на ясно съм с мисълта, че ще купя 15 годишна кола и тя ще е далеч от идеална и ще има много неща за оправяне,но все пак не искам да дам за ремонти толкова, колкото съм дал за колата.

Много ще съм благодарен на всеки, който ми даде разумен съвет.

Потребителски аватар
vezo
Автомобил: Polo 6N
Двигател: 1043cm3 AEV 1996

Re: Покупка на Поло 6n1/6n2

Мнениеот vezo » Вто 31 мар 2015 19:25

6N1 e O.K. Идеална градска кола.
Най-евтино и масово/ много части 2 ръка за интериор и най-вече екстериор/
Нисък данък - 15лв.
От към двигатели 1.0 AEV или 1.4, но стария 60кс
Колкото по-малко екстри, по-добре. Мойта е без серво на волана, но дъщеря ми я кара без проблем.
Повишено внимание по скоростната кутия /течове/.

Потребителски аватар
Vw_polo_16v
Автомобил: VW Polo 6n Seat ibiza 1.8T
Двигател: AFH 1996 AQX 2000

Re: Покупка на Поло 6n1/6n2

Мнениеот Vw_polo_16v » Сря 01 апр 2015 11:07

Ходовата част на 6н е доста здрава.. Нямам никакви впечатления от 6н2!

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”