Искам да попитам за мнения за Голф 1,9 TDI 2005-2006 и по-точно:
- кой 1,9 TDI ще препоръчате
- 5 или 6 степенна ръчна скоростна кутия (дали има проблеми с някоя от тях)
- някой важни неща които трябва да знам за интериора(като аудио, климатик и т.н.) или екстериора
- поддръжка на автомобила и двигателя, тъй като това ми е първия дизелов двигател
Благодаря предварително

VW Golf 5 1.9 TDI мнения ?
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Re: VW Golf 5 1.9 TDI мнения ?
Здравей колега, ако не си ползвал търсачката, може да провериш има доста теми. Това което знам за този мотор е 105 коня, и е доста хвален двигател, сравнение с 140 коня 2.0 ТДИ. Ако намериш такъв читав разбира се, повечето колеги казват, че с 5 скорости е по-евтин за подръжка за разлика от този с 6 скорости, явно става въпрос за маховика и съединителя, защото там цената е дебеличка. Късмет с избора.
-
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: 1.9 TDI 2007
Теми има БОЛ. Аз съм с такъв Голф точно, само че 2007 - разликата е че след Юни 2006 - та слагат по - читави копчета по радиото и като цяло покритие на пластмасите, което не се обелва, както в тези преди юни 2006 - та. Сигурно има и други дребни разлики, но не съм чак толкова наясно. Относно избора с 5 или 6 скорости, само ще кажа, че 6-та е голяма благина на магистрала. Цени на поддръжка - обслужването - масло, филтри е около 170 - 200 лева, при все, че слагам Кастрол 5 на 30, и сменям не само маслен и въздушен филтри, ами и горивен и на купето всеки път. (Дизела ни е много готин, а въздуха в София още повече). Разход - градско София - 6.5 лятото, 7-7.5 зимата. Извънградско със 90 - 100 около 4.6-7 с 2-3 човека в колата. Магистрала със 140 - около 5.2-5.5. Консумативи, освен, че няма чистачки за по 5-10 лева, ами почват от 20, което не би трябвало да ти е болка за умиране, друго незнам. Съединителя доколкото знам е горе - доло като при Г4 1.9, така или иначе най - вероятно, рано или късно ще му дойде времето. Най - вече изчети другите теми, има много и най - вече късмет. А и ако влезнеш в някой коптор или много коптори и те убеждават, че за 130К километра стават така и всички са така, не за 130К километра нестават така, даже при нормано ползване и за 200К нестават кочини. Нито седалките трябва да имат протрито за тези километри, нито да липсва половината покритие по пластмасите, осбенно след 2006 - та, нито да ти е изядена кожата на скоросния лост, въпреки, че те ги сменят джамбазите. Единствено по волана си личи износване. Набележи си екстри, които са ти важни, но най - вече търси запазена кола. Круизконтрол например се слага лесно, някой други дреболии също, някой не 

- vezo
- Автомобил: Polo 6N
- Двигател: 1043cm3 AEV 1996
90 кс също не е лош
Карал съм такъв модел 2007г
Карал съм такъв модел 2007г
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти: