Мнение за няколко автомобила.

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
SmokingDice
Автомобил: VW Passat 2.0
Двигател:

Мнение за няколко автомобила.

Мнениеот SmokingDice » Чет 16 апр 2015 11:57

Здравейте, колеги !
Предстои ми покупка на автомобил и ще се радвам ако ме посъветвате. Спрял съм се на 3 модела - BMW 320d 150hp(2004г.), Mercedes C200 Sport Coupe kompressor 163hp(2003г.) и евентуално Audi A3 1.8Т 180hp(2003г.). VW си карам в момента, но той си остава за нашите след като си закупя кола за себе си. :)
Искам по-спортна и бърза кола за това съм се спрял на тези. Тъй като чух много разногласни мнения реших като за последно да се допитам до вас и може би ще реша окончателно. Та въпроса ми е следния - поддръжка, ходова част, двигател, скоростна кутия(автоматична или не, за коя бихте я препоръчали), електроника, разход на гориво, дефекти, плюсове и минуси конкретно за тези модели. Изчетох доста информация тук, по други форуми и сайтове, но статиите са отпреди 2-3 години, а искам по-актуална информация. :smile
Поздрави !

Потребителски аватар
SmokingDice
Двигател:

Re: Мнение за няколко автомобила.

Мнениеот SmokingDice » Пет 17 апр 2015 18:05

Ето какво знам аз... За Мерцедеса не чух оплаквания по ходовата част и електрониката, с изключение на предницата - чупили се предните носачи и биалетки отколкото задните, относително висок разход на гориво, но с един ГИ няма проблем. Компресора уж бил по-издръжлив от турбината на Ауди-то, но някои казаха, че не е вярно и вече не знам на кой да вярвам. А за дизела на БМВ-то разбрах, че трябва да е на много малко километри, но нямало как да се разберат реалните му и било почти невъзможно да се намери читав двигател, който не е издухан от каране. А Ауди-то много се чупило отдолу (каквото и да означава това) и трябвало да се кара "по-нежно". К'во нежно каране само по нашите пътища не знам ама това е друга тема.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пет 17 апр 2015 19:58

какво точно се чупи на аудито окачването му е доста надеждно според мен

Потребителски аватар
tdi fen

Мнениеот tdi fen » Пет 17 апр 2015 20:09

а3 не е с алуминиево окачване според мен търси а3 голф 4 октавия рс това са коли,които имат сравнително нормална за поддръжка мерцедес и бмв са доста по-скъпи разбира се,ако имаш солидни доходи и тяхната поддръжка няма да ти е проблем

Потребителски аватар
SmokingDice
Двигател:

Мнениеот SmokingDice » Вто 21 апр 2015 13:26

Ами спрял съм се конкретно на тези модели и не смятам да гледам други, защото това означава наново да се събира информация за тях, а нямам време вече... местя се да живея в друг град и ми трябва кола до края на седмицата, най-късно до другата. За това помолих за мнение тук тъй като виждам, че форума е активен и се пише доста, но явно моята тема не представлява интерес. За сега съм се спрял на Мерца, защото ми харесва като дизайн и е сравнително по-здрав от другите. Верно, че има по-скъпа поддръжка, но това не ми е проблем.

Потребителски аватар
tdi fen

Мнениеот tdi fen » Вто 21 апр 2015 19:13

ако се спреш на мерцедес според мен търси clk

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 29 апр 2015 22:51

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Чет 30 апр 2015 20:16

Каквото и да пишат Мерцедеса си е класа отгоре.Нищо общо със коя да е изброена кола тук.Къде го това Ауди 1.8т че и 180 коня.Такива изчезват са часове от обявите.Остава плявата за наивници... :deal

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 01 май 2015 10:36

Тъй като съм я гледал колата на живо, а и познавам собственика, който е и член на клуба мога да я препоръчам с две ръце. Обслужена, с монтиран нов ГИ, отстранени проблеми - просто и аз не го разбирам как може да се раздели с нея...

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Пет 01 май 2015 16:39

SmokingDice взимай S-овицата на Кунцата и няма да сгрешиш !

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”