Съвет за евтин във всяко отношение автомобил

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Rat Fink
Автомобил:
Двигател: 1 8t AUM 2 3DISI

Съвет за евтин във всяко отношение автомобил

Мнениеот Rat Fink » Вто 21 апр 2015 21:56

Колеги моля за съвет, че ще получа нервен колапс направо от голф 2-то ми. Проблемите са в тази тема http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=439960

За да го оправя трябва да вкарам още 700лв поне по груби сметки, като че ще се орпави за постоянно хич не е ясно, никой не може да каже. Вариантите със смяна на двигател също отиват към 800-1000лв.

Вариант две е да ви попитам съществува ли някъде във вселената автомобил до към 1000-1200лв със обслужване и всичко, който да е сравнително здрав, ревизиран, с малък разход на гориво. Ще го ползвам за ежедневно в София по 10 км в посока + командировки из страната 1-2 пъти месечно. Не ми трябва голям комфорт като климатици и ел екстри. Не държа и на марки. Като големина предпочитам по-компактен заради паркирането, но не е приоритет. Разбира се предпочитам да е след 95-та година поне, защото майсторите, като стигна до тях, а за това съм 1000% сигурен, че ще стане съвсем скоро след покупката :cry да не се мръщят и директно да казват - мноууу е староо тва, морално е остаряло, няма части....

Та моля съветвайте, ще съм благодарен на всяко мнение. :love.vwclub

П.С. Темата не е петъчна и тролска.

Последна промяна от Rat Fink на Вто 05 май 2015 10:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
VW_passatOR
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: 2.0 TDI 2005 BMP

Re: Съвет за евтин в всяко отношение автомобил

Мнениеот VW_passatOR » Вто 21 апр 2015 22:21

По подразбиране едни от послушните на пръв поглед коли около тая цена се водят ауди 80 мерцедес 190 но нямам личен опит. Само мога да кажа за голфа на баща ми 89-та 260 000км без сериозни проблеми.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 21 апр 2015 23:30

Ако питаш мен, оправи си колата. За тези пари само проблеми ще си вземеш....

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Вто 21 апр 2015 23:32

90hp написа: майсторите

Ей тая думичка трябва да я забравиш, че съществува и едва тогава старата кола ще ти излиза по-евтино за каране и поддръжка от нова от магазина.
И аз карам двойка, 1,6 бензин (ама дали помни мириса на бензина е друга тема), взех го за 500лв преди 5 години и съм му навъртял 100 000км. Обслужване с големия чук за няколко дни и 2лв за части (един чувал стари, но оригинални маркучи от вторични за газовата щото предишните (някакви нови ментета) явно са чакали да го купя и да протекат). Още си е с оригиналния ангренаж и прочее. За части съм дал около 200лв. За 6 нови гуми около 250лв. Може и да пропускам нещо. За маслото няма да казвам. И за филтрите няма да казвам. Доста от километрите ги навъртам в София. Имам и много офроуд (жесток офроуд, включващ влачене по корем с гуми потънали в дълбоки коловози на горски път вързан с верига за дърво и аз навивам веригата). Товаря го зверски, примерно преди половин година 3 курса Самоков - Ямбол с товар от по почти 1тон. И колкото и да не ти се вярва голфа не ще да се строши и е безотказен. И освен това рекорда за най-икономична кола май също е мой (2,87кг метан/100км). Предишния ми голф се радваше да същата поддръжка и експлоатация, но го изяде ръждата, двигателят му още си ми стои.
Ама аз си правя всичко, знам си му болежките и ги отстранявам своевременно, поне тези, които са важни. Един ден ремонти на всеки няколко месеца са достатъчни. Предстои ми скоро да правя съединителя, смятам да инвестирам в "новия" съединител сумата от 0лв и този съединител ще изкара не по-малко от нов за 500лв. Ама аз знам, че така популярния "съединител комплект" всъщност не е комплект и точно затова пробегът му е драстично намален.
Закъсвал съм на пътя само заради дълбока кал, забравени фарове, свършило гориво или сцепени маркучи и изтекла вода. Веднъж за палец, но бях на 2км от нас, и освен това имах нов палец в жабката търпеливо чакал 250 000км (беше в жабката на предишния ми голф, като го купувах). Дори да бях в гората и да нямах палец знам как да го вържа с тел и пак да потегля.
Ако ще ползваш услуги на майстори си вземи нова кола от магазина.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 21 апр 2015 23:35

Това мнение не се отнася за всички с наименование майстор ! Има няколко клубни майстора дето си заслужава да ги посетиш. Vaskoto1, niski&misho от Герман, Ванчоте...все хора знаещи какво правят и не на последно място, не те одират.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 22 апр 2015 0:29

Не съм искал да кажа, че майсторите са нещо лошо. Просто стара кола не е много смислено да ги посещава.
На колегата му предстои смяна на съединител. 300лв за ремонт на кола струваща 500лв не звучи особено смислено, и за другите ремонти логиката е подобна. А труда и частите не са по-евтини, като е стара колата. Това имах предвид, че трябва или да си я прави сам или да си вземе нова.
Пак поразгледах другата тема, всъщност за кво му е на човек колата да работи и на газ и на бензин :gruebel

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Сря 22 апр 2015 0:32

Вземи си един Фиат Пунто първа генерация 1.2 моноинжекция, 4 врати за 800-1000 лв, ще се радваш като малко дете. Здрава и икономична кола за града, части за стотинки навсякъде, на 1-ва и 2-ра излита като торпедо, а майсторите ги правят за часове с кеф. С обикновена газова се разбират идеално и само понамирисва газта, без много да я точи. Те колегите те учат сам да си правиш колата, но е възможно да не искаш, да нямаш време или да не можеш. Иначе са прави, коли от това поколение не се правят в сервизите (или поне не в нормалните такива). Колкото до майсторите - просто не им се занимава вече с карбуратори и стари модели, а и избора от части е ограничен. Този Голф го пусни тук в този форум за продажба, вижда се идеален проект (купе) за реставрация на автентична 2-ка. Все ще се намери някой фен на марката с когото ще се разберете за добра сума и той ще вложи години мерак в (под) него :mhihi

Съвет за евтин в всяко отношение автомобил

ТОВА Е КОЛАТА ЗА ТЕБЕ - Пунто.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 22 апр 2015 0:46

Старата ми кола навремето беше Фиеста с верига от 90-та година(Фейслифт МК3). За 5 години едни свещи не съм сменил, абе почти нищо не се пипаше, освен консумативи и практически никакви проблеми не излязоха и работеше. Да, съединител сменях около 200лв с поставянето, накладки, един носач и това е. Но само на бензин се караше. Екстри - нула. Виждам драмите ти в темата, честно казано и аз товa Vento го взех като "запазено и всичко сменено", ама проблемите нямат спиране. Явно такъв ни е късмета. Последно преди да спре да пали като хората кърпих багажника със силикони, че влизаше вода, мокреше кечето и миришеше на мокро куче в колата.
Още малко и аз ще го карам Vento-то и ако продължат да излизат проблеми ще го махам от главата ми. Не съм от хората, които много им разбират и могат да си правят всичко сами. Освен по-елементарните неща, за другите се ходи в сервиз. А ходенето в сервиз излиза скъпо и от там поддръжката ми излиза скъпа. Да не говорим, че съм се сблъсквал с некачествена работа на някои места и едно нещо 3 пъти ходиш да правиш рекламации, че да си оправят бакиите. А както казах, искам да карам, не да давам постоянно пари.
Иначе Фиеста-та имаше един проблем. Гореше масло. Така я купих, така я продадох. Явно на тая, която имах, са й издухали двигателя. Да, гореше малко и доливах на 10,000км по 2-3 литра, ама беше безотказна. Цимент е мъкнала, какво ли не е правила. Що иде реч за частите за нея - навсякъде има. Евтини. И по моргите има. Много се карат още такива.

Последна промяна от инжектопляктор на Сря 22 апр 2015 0:55, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 22 апр 2015 0:55

Един ми разправяше, колко здраво рено имал (май за рено 19 ставаше дума). Две години само ръчка и всичко е ОК. После взел същото и за жена си - е това второто рено пък само ремонти и все е развалено.
Не си вадете изводи каква кола сте имали и не се е строшила, щото и късметът е много важен.
Пропуснах да допълня в горния ми пост, че точно преди да го взема за 500лв, предишния собственик го беше ремонтирал за 400лв и голфа пак не върви. Наистина не вървеше, даже пазарлъка включваше да ме изпрати до Люлин (от Хладилника) щото не бях сигурен, че ще стигна на собствен ход.

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 22 апр 2015 0:57

ktamen написа:... Наистина не вървеше, даже пазарлъка включваше да ме изпрати до Люлин (от Хладилника) щото не бях сигурен, че ще стигна на собствен ход.

Ама ти си ги правиш сам. И като кихне - знаеш какво. Аз като не знам и се моля евентуално някой от тук да познае по описанието и да помогне с проблема - така не става. Толкова теми съм пуснал, че направо как не са ме обявили за СПАМБОТ модераторите - не знам.
И не, не знам как да забравя за думата "майстор", като съм учил жички и електроники на времето, не съм учил ДВГ. То като в оня виц "Продавам кола", а другият пита "С какъв двигател?" при което първият отговаря "Ми с двигател с вътрешно горене" :icon_lol

stefannankov
Автомобил: VW Touran 19 TDI
Двигател: BKC 105 hp 2005

Мнениеот stefannankov » Сря 22 апр 2015 5:48

Колега, колата изглежда добре, не виждам защо искаш да си го забиеш жестоко а не поправиш твоята кола.Кола която струва 1000 лв е на доизживяване, за рядко каране докато издържат частите които са й сложени. Ти караш всеки ден , не можеш без кола и пак искаш да си го забиеш. Не те разбирам, откровено.
Иначе и аз бих дал един глас за фиеста с верига 1,3 двигател моноинжекция с обикновено газово - ако е ловато, подменят се платната за 60 лв с италиански и си цар. Вярно е че горят малко масълце, но туй да е проблема - взимаш масло Инса и не ти дреме колко гори. Друг въпрос е че съединител, свещи и др. работи са консуматив както и полуоски, гуми, маншони и пр. и като се почне списъка не виждам как кола плюс тия работи може да дойде 1000-1200. Тя на морга ако й вземеш 400, на някоя морга могат и 500 да дадат - колко горница е разликата за която ще вземеш една такава кола.

Росен2
Автомобил: Golf III
Двигател: AAM 1996

Мнениеот Росен2 » Сря 22 апр 2015 6:25

За 1000 лева кола която да отговаря на условията ти трудно ще намериш.Все ще има неща по нея за правеене,и то поне за ще 500 най малко.Иначе за марката - какъв ти е късмета.Няма най здрава такава.За почти всяка имам пример с нейн представител,навъртял стотици хиляди безпроблемно.Нисан,Рено,Тойота,Опел (от старите,не Еко)
Даже ще ти кажа един пример,много показателен - навремето съседа си взе едно мъничко Дайхтцу Сирион,1000 кубика.Всички го подигравахме,че няма части за него,че ще бере ядове...ама човека го изкърти тотално от каране вече 6-7 години и колата не знае къде е сервиза,а ние през това време сменихме по 2-3 немски коли и само цъкаме с езици отстрани и коментираме колко здрава излезе

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 22 апр 2015 6:36

Имал е късмет комшията ти. При някой по-скъп датчик или периферия, която я има само оригинална и не се намира лесно щеше да реве като хималайско мече... Инак съм съгласен, че за 1000 лева освен проблеми друго не можеш си купи.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 22 апр 2015 7:38

Опел Астра F 1,6 моно за по-здраво и евтино за подръжка не се сещам :smile

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 22 апр 2015 7:51

Махаш един котор, за да се нахендриш на друг. Евтина стара кола се кара, ако сам си я оправяш, но за това трябват познания, които нямаш.
Общо взето, нещата са така:
1. Имаш добър доход и познания - идеален случай, малко грижи и харчове.
2. Имаш доход, нямаш познания - плащаш си и си свиркаш безгрижно.
3. Имаш познания, нямаш пари - иска се свободно време, за да си ремонтираш колата, инак караш безгрижно.
4. Нямаш пари и си гола вода технически - мъка, мъкаа...

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”