Привет. Обмислям покупка на 5-ка с този мотор 1.4TSI 170к.с
Поразчетох се обаче и видях, че моторчето има сериозни филми. Харесва ми обаче динамиката и разхода на мотора. Струва ли си да се хвърлям на тоя двигател ? Проблемите били с веригата, ако я сменям по-рано, ще имам ли ядове с колата? Другото което е, май трябва доста внимателно да се оглежда колата, защото е много вероятно да е имала/има филми по нея.
Другите ми варианти са още Астра H 2.0turbo 200к.с(разхода обаче малко ме спира, 13/100) и Ауди А4(Б6).
Приемам всякакви съвети и предложения, мерси предварително.
Съвет за покупка на Голф 5 1.4 TSI
- Ицку®
- Автомобил: 2xTouran TDI
- Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015
Re: Съвет за покупка на Голф 5 1.4 TSI
След като се плашиш от разход 13л/100км изброените коли на са за теб. Насочи се към нещо по-бавно и икономично.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ей такива коментари най обичам. Добре де, да съм написал, че искам нещо икономично ? Какво значи не са за мен ? Не го ли преценям аз това нещо? Ватман съм, не взимам лоша заплата, но винаги съм гледал разход/ускорение/коне/кубатура и как вървят едно спрямо друго. Досега колите, които съм имал са Ауди и БМВ, БМВ-то още е мое, а то е 330Д, така, че по-леко с изказванията.
Не съм балък и ако има кола с по-добро ускорение и близо 5 литра разход надолу, трябва да съм ид***, че да не се насоча/проверя как стоят нещата с нея.
Да не говорим, че тия разходи като цяло са заводски данни и като я настъпиш и ще отиде сигурно на 16-17 на 100.
Въпросите остават и се надявам да няма повече такива коментари.
Не съм балък и ако има кола с по-добро ускорение и близо 5 литра разход надолу, трябва да съм ид***, че да не се насоча/проверя как стоят нещата с нея.
Да не говорим, че тия разходи като цяло са заводски данни и като я настъпиш и ще отиде сигурно на 16-17 на 100.
Въпросите остават и се надявам да няма повече такива коментари.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
ако се спреш на голф търси 2.0 GTI той е по-икономичен на бензин но газифицирането е по-сложно и скъпо а опела също 2.0 200 кс той мисля,че не е с директно впръскване което го прави лесен и евтин за газифициране