Съвет при покупка на 1.9ТДИ 131к.с.

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
yordanski90
Автомобил: Audi A6 02
Двигател: 19 TDI AVF 131

Съвет при покупка на 1.9ТДИ 131к.с.

Мнениеот yordanski90 » Нед 17 май 2015 0:48

Здравейте колеги! 1-во предварително се извинявам, ако темата не е за тук да бъде преместена където и е мястото, просто само чета информация, но дойде и моя ред за въпроси. Днес гледах Ауди А4 1.9ТДИ 131кс , всичко точно останах очарован от колата. Пали с лекота, работи тихо и спокойно, при загасяне на двигатела - гасне без разни втрисания и т.н. Покарах я като цедих скоростите от 1ва до 3та намалях ускорявах, дори 120км/ч вдигнах в градски условия. До тук всичко добре, НО ! Когато човека изкарваше колата от автокъщата (леко без газ на 1ва) и от зад излизаше синкав дим (както като при бензинов могор, когато гори масло). Не съм разбирач, но съм чул, че дизел ако пуши трябва да е черно и то само при зор и смяна на предавките а не така както в моя случай. Та въпроса който ме дерзае е да скоча ли за тази кола, или да се ориентирам към друга? Не знам за какво естество става въпрос турбо ли е , дюзи ли са, и т.н. Всичко друго е 6+ интериор, работа и динамика на мотор абе просто много ме впечатли. Но това ме притеснява с синкавия дим :yahoo_09 :sly :k045

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Re: Съвет при покупка на 1.9ТДИ 131к.с.

Мнениеот Traytor » Нед 17 май 2015 10:00

Синкавия дим е масло. Дюзи не са. Ама дали е турбо или по двигателя има работа... Само някой със свръх естествени възможности може да ти каже ей така на. По принцип някои автокъщи срещу заплащане те пускат да идеш до сервиз. Питай дали няма да можеш да отидеш, ама да пуши без газ и то синьо... Според ме търси друга кола.

Потребителски аватар
lz2aii
Автомобил: VW Passat B 5.5
Двигател: AVB 1.9 TDI 2002

Мнениеот lz2aii » Нед 17 май 2015 10:19

Преди да си взема Пасата, гледах Ауди А4 - не помня колко коня беше. Отказах се от него по същата причина - вървеше добре, но отзад имаше синя димна завеса, дори и на празен ход. Не съжалявам, че се отказах от Ауди-то. Имай едно наум като пуши така. Това може да значи сериозен ремонт.

Потребителски аватар
Fearless
Автомобил: VW Golf
Двигател: AZD

Мнениеот Fearless » Нед 17 май 2015 10:55

Направо скачай на следващата,коли бол на пазара :th_up Не ти трябва таралеж в гащите.

Потребителски аватар
yordanski90
Автомобил: Audi A6 02
Двигател: 19 TDI AVF 131

Мнениеот yordanski90 » Пон 18 май 2015 12:57

Мерси колеги! И аз така съм се замислил ще се ориентирам към друга кола. Като цяло гоня 1.9ТДИ 131 или като резервен вариант 1.8Т макар, че там с разхода не знам как ще е. В моето семейсвто само VW караме :D В момента имаме Пасат Б5.5 2.0i 115кс. Но с тоя двигател не ми прави кефа, иначе на бащата му е идеална той не си пада по динамичното каране. Колата е сълза от всякъде, но единствения проблем е че пипа маслото- градско не се усеща, ама ако караш извънградско с 120-130 и си го издухва :rolleyes Четох във форума, ама то си се оказва, че са си така самите двигатели и за момента си я караме така без да предприемаме някакви ремонти. :love.vwclub

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”