Здравейте колеги! 1-во предварително се извинявам, ако темата не е за тук да бъде преместена където и е мястото, просто само чета информация, но дойде и моя ред за въпроси. Днес гледах Ауди А4 1.9ТДИ 131кс , всичко точно останах очарован от колата. Пали с лекота, работи тихо и спокойно, при загасяне на двигатела - гасне без разни втрисания и т.н. Покарах я като цедих скоростите от 1ва до 3та намалях ускорявах, дори 120км/ч вдигнах в градски условия. До тук всичко добре, НО ! Когато човека изкарваше колата от автокъщата (леко без газ на 1ва) и от зад излизаше синкав дим (както като при бензинов могор, когато гори масло). Не съм разбирач, но съм чул, че дизел ако пуши трябва да е черно и то само при зор и смяна на предавките а не така както в моя случай. Та въпроса който ме дерзае е да скоча ли за тази кола, или да се ориентирам към друга? Не знам за какво естество става въпрос турбо ли е , дюзи ли са, и т.н. Всичко друго е 6+ интериор, работа и динамика на мотор абе просто много ме впечатли. Но това ме притеснява с синкавия дим