Избор на автомобил ?
Избор на автомобил ?
Здравейте, в момента карам един драглив Пасатец и съм решил да го сменям.Общо взето бюджета с който разполагам е 15 к. Решил съм автомобила да е ръчка и дизел. Двоумя се между няколко автомобила Ауди А4 б7 / Ауди А6 c6/ VW Passat 6. Ще го ползвам повече за градско, но като чета за 2,0 TDI и на А4 и на Пасата и малко сякаш почвам да се дърпам. Ако може някой по-запознат да ми даде съвет ще съм много благодарен.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Re: Избор на автомобил ?
може да търсиш след 2008 г двг е съвсем различен комън-рейл е и няма проблеми с дефектни дюзи,цилиндрови глави и превъртащи шестограми
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Ще дадеш 15к за дизел и ще го караш градско
Прочети първо малко за променливата геометрия.

- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Според мен Ауди А6 c6
моята следваща ще е такава, особенно комби
много ме кефи, гъзарияяяя! Не мога да разбера защо всеки казва че пасат не ставали за градско, ами за къде са измислени да се карат, на луната ли?

- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
Ами защото пасата е огромен в сравнение с "градските" коли. Голяма кола - голям разход на гориво (тръгни-спри).
Освен това трудно се паркира, пак поради размерите си.
Освен това трудно се паркира, пак поради размерите си.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
betaserk написа: Не мога да разбера защо всеки казва че пасат не ставали за градско, ами за къде са измислени да се карат, на луната ли?
Нали и ти имаше проблеми заради градското, пък сега пишеш друго?
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=442155
- betaserk
- Контакти:
Имах, но това не значи че не са за града, да големи са, но ако имаш опит не е проблем размера, не е за начинаещи шофьори просто, то и ванове и микробуси дай да не ги караме в града тогава
като имаш предвид големия размер знаеш да внимаваш повече, аз повече проблеми съм имал с малки, викам си ще мине и дрън

- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Пасатника не е толкова зле на градско, вярно не се паркира лесно колкото голфа, ама пак не е кой знае какъв проблем. Въпрос на свикване е.
Само пример. Имам клиент, който живее в Италия, Триест и си купи от България BMW E65 730D, 2005 г., миналата пролет и замина с нея за Италия. Кара я около година в Италия и си дойде преди 2 седмици, остави BMW-то да се продава и си купи А клас Mercedes, 2014 г. Питах го, защо? Каза, че BMW-то му е голямо за градски условия и не му отговаря на нуждите. Карах въпросното BMW, вярно е голямо и специално аз се притеснявах да не я закача някъде. Така че го разбирам. Самият аз имам 5-ца комби, която е дълга близо 5 м. и знам прекрасно, че това не е кола за градски условия.
- betaserk
- Контакти:
За притъпканите улици на София може и да не става, но за сега в по малките градове има място за пасатора, мене тази ми се вижда тясна понякога а камоли да седна в голф, ще ме хване клаустрофобия
Като свикнеш с размерите си е супер колата, то по тази логика в града трябва да се движат само 2-рати голфчета и корсички и полота

Като свикнеш с размерите си е супер колата, то по тази логика в града трябва да се движат само 2-рати голфчета и корсички и полота

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Че какъв е проблемът да си купиш една двуврата калинка и да си джиткаш из града с по-нисък разход?
- betaserk
- Контакти:
Проблема ми е че ми е тясно вътре, едвам се побирам а не съм кой знае какъв дългуч, 1.77 съм висок и ако и седне и още един човек до теб и се едно ще се гушкате с някой пич
Много ми е смешно да видя някой огромен пич в някаква малка количка
аз харесвам пространство да има, не едвам да се побирам вътре! Който иска да си купува малка количка, нямам нищо против 

Много ми е смешно да видя някой огромен пич в някаква малка количка

- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
За София и Варна градския го предпочитам пред колата. Не си заслужава просто..
Ебати глупостите пишете .. как така го преценихте, че за София трябва да си с малка кола? Да си продавам ли моята и да си купувам няква въшка? Не могло да се паркира .. ходете на полигон и се научете да паркирате.
И за да не убеждавам и аз колегата да си купува фиат сейчен... както и да му беше името, ще му кажа да си набележи няколко коли и да ходи да ги гледа. Въпроса, зададен по този начин води към ей такива безмислени писания и "съвети". Аз имам познат, който преди 2 години си взе А4 с така оплювания двигател 2.0 тди, НО не се направи на тарикат да го купува за 10 хиляди и тия 2 години си свирка и само нафта му сипва.
И за да не убеждавам и аз колегата да си купува фиат сейчен... както и да му беше името, ще му кажа да си набележи няколко коли и да ходи да ги гледа. Въпроса, зададен по този начин води към ей такива безмислени писания и "съвети". Аз имам познат, който преди 2 години си взе А4 с така оплювания двигател 2.0 тди, НО не се направи на тарикат да го купува за 10 хиляди и тия 2 години си свирка и само нафта му сипва.
betaserk написа:За притъпканите улици на София може и да не става, но за сега в по малките градове има място за пасатора, мене тази ми се вижда тясна понякога а камоли да седна в голф, ще ме хване клаустрофобия![]()
А според теб какъв е смисълът от така изброените от теб голфчета и корсички? Защо изобщо се произвеждат малки коли? Някои хора по света, си купуват коли според нуждата, а не според егото.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”