Здравейте, колеги!
Попаднах на един много прилично изглеждащ екземпляр
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11432134869846826&slink=9u7jrm
Като цяло изглежда добре на снимките, но имам няколко наблюдения, които ме вкарват в размисъл. Първото е педалите на съединителя и спирачката - забележете, че са различни. Има ли такива, които се монтират фабрично или са просто сменени. Другото, което ми направи впечатление е, че при снимката на таблото, се вижда как стрелката на градусите е минала 90 градуса и то при работа на място. Понеже не съм запознат как са дизеловите мотори (доскоро имах Голф 4, 1.6 SR, който продадох на безценица, че ми беше омръзнало да се занимавам с него и съм се наплашил от това преминаване на 90-те градуса, защото моята стигаше до 115), си набивам филма, че колата е системно прегрявана... Та нормално ли е това с градусите?
Яд ме е, че е чак във Враца. С удоволствие бих отскочил, но нямам необходимото време да я погледна. Със сигурност, обаче, ще позвъня на човека да видя какво има да каже. Ще го помоля и за рамата, тъй като виждам, че уж можело да се провери в сервиз на vw. Общо взето това, ако случайно забележете нещо, което съм пропуснал споделете, че не ми се бие път напразно до Враца от Варна.
Голф 4 2001 116кс ПД - покупка
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 4 2001 116кс ПД - покупка
Здравей колега! Притесненията са ти основателни!
*Гумичките на спирачката и съединителя са сменявани и са от Г3, Венто и т.н (Продават се нови в olx* за 10лв)
*Температурата може да показва грешно, я от табло или от стрелката. (Не изключвам възможността, както казваш ти да е прегрявана)
*Погледни и предната броня, стои леко "подарена"! Има вероятност да е удряна (както са 90% от вноса автомобили).
Иначе изглежда добре колата, ако няма фрапиращи проблеми по нея!
*Гумичките на спирачката и съединителя са сменявани и са от Г3, Венто и т.н (Продават се нови в olx* за 10лв)
*Температурата може да показва грешно, я от табло или от стрелката. (Не изключвам възможността, както казваш ти да е прегрявана)
*Погледни и предната броня, стои леко "подарена"! Има вероятност да е удряна (както са 90% от вноса автомобили).
Иначе изглежда добре колата, ако няма фрапиращи проблеми по нея!
- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
Това подминаване на 90те градуса е наистина леко притеснително
колите във Враца и околията са внос от Австрия и Германия. Шансът да намериш нещо без ръжда на тия години е минимален ... има, но е минимален. Има коли на които предният капак от към двигателя е почнал да ръждясва, ключалката на капака и тя и тн. До там си заслужава да се разходиш ако наистина има нещо, което много много ти е харесало.
- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
И аз съм на мнението като на колегата че не си струва да ходиш на 500км за кола която струва 5 хил лв.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Това табло за да подмине 90 градуса, реално темп. трябва да е над 100.
Иначе за педалите са ти казали - и 2та са смени и то с грешни гумички, от г3

Иначе за педалите са ти казали - и 2та са смени и то с грешни гумички, от г3

Благодаря, колеги! Малко ми остана да хукна към Враца. Ще се обикаля тука явно още, но за бюджета, който съм отделил, трудно се намира читава кола от ваг групата.
Едит: какво ще кажете за тази? Утре съм почивка и мисля да отида да я погледна. http://www.cars.bg/c1203151
Едит: какво ще кажете за тази? Утре съм почивка и мисля да отида да я погледна. http://www.cars.bg/c1203151
- RO$$KO
- Автомобил: VW MK6 GTI
- Двигател: TSI EA888 2009
Интересно ми е само 116 ли гледаш?
За мен този двигател е доста неудачен при наличието на 131 и 150 на подобни пари.
Иначе за колата която си дал.
Всичко по нея си е обикновено няма нещо което да те грабне.
Боядисан волан,предна и задна броня различен цвят,за смяна макверсони и в казанчето цвета на течността е меко казано не какъвто трябва.
Нерегистрирана което си е +2000лв. в най-добрия случай(регистрация,каско,обслужване).
А и колата е с някакви "тюнинг" фарове.
За мен този двигател е доста неудачен при наличието на 131 и 150 на подобни пари.
Иначе за колата която си дал.
Всичко по нея си е обикновено няма нещо което да те грабне.
Боядисан волан,предна и задна броня различен цвят,за смяна макверсони и в казанчето цвета на течността е меко казано не какъвто трябва.
Нерегистрирана което си е +2000лв. в най-добрия случай(регистрация,каско,обслужване).
А и колата е с някакви "тюнинг" фарове.
Колега, спрял съм се на 110 или 116. Аз самия не искам 131 или 150. За бюджета, който имам, не мисля, че бих могъл да купя нещо по-необикновено. Просто споделям тук за впечатления, понеже окото ми не е така "набито". Дори и сега гледам и не мога да направя разлика в броните. Благодаря за мнението. Ако пък случайно излезе нещо - 131/150, което е толкова добро, че не може да се пренебрегне, ще го налазя, без да му мисля. Държат цени тези колици, чак е дразнещо.
Едит: Леле, казанчето го бях пропуснал. То е меко казано мармалад. Въобще няма да се правя труда да я гледам.
Едит: Леле, казанчето го бях пропуснал. То е меко казано мармалад. Въобще няма да се правя труда да я гледам.
- stoev87
- Автомобил:
- Двигател:
Вярно е - държат цени и това не е случайно .
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Няма как да е случайно, докато има кой да плаща по 6 хил.лева за 16 годишни Голфове, ще има и кой да му ги продава 

forski написа:Няма как да е случайно, докато има кой да плаща по 6 хил.лева за 16 годишни Голфове, ще има и кой да му ги продава
По същата логика докато има кой да плаща по 40+ за нови голфове, ще има и кой да ги продава

- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Айде пак се почна. За бога братя не купувайте, че много скъпи тез голфове.