Съвет за прехвърляне на кола

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
limitless man
Автомобил:
Двигател:

Съвет за прехвърляне на кола

Мнениеот limitless man » Пон 15 юни 2015 15:39

Здравейте. Ще купувам кола, която е с регистрация София-град, а аз по местожителство съм София област. Искам да попитам нотариуса може ли да направи застрахователна оценка на автомобила или трябва предварително да се отиде до застрахователна компания. Знам, че ако не са платени пътния данък и гражданската, колата не може да се прехвърли. И съответно след покупката в срок от две седмици трябва да сменя номера в Кат и в срок от един месец да я регистрирам в данъчното по местоживеене. Ако нещо пропускам ме поправете.
И още едно питане имам за момента на плащане - най-сигурният вариант за да не ме измамят е пред нотариуса в кеш нали така? Благодаря предварително.

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Re: Съвет за прехвърляне на кола

Мнениеот betaserk » Пон 15 юни 2015 19:20

До застрахователна компания трябва ако има застраховка да се изкара данъчна оценка, ако не трябва и застраховка да се прави мисля, ако не се бъркам, а ние с човека с който си стиснахме ръцете за колата му платих кеш пред нотариуса, дори и той се притесняваше и така.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”