Въпрос за Шаран/Алхамбра.

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
svetlio_SS
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за Шаран/Алхамбра.

Мнениеот svetlio_SS » Пон 08 юни 2015 18:33

Здравите колеги. Обмислям покупка на Шаран/Алхамбра 1996-2000г. ,автомобилът ще се ползва за дърпане на платформа на дълго разстояние около 2000-2500км. в едната посока. Интересува ме кой двигател да избера: 1.9ТДИ 110кс. или 2.8ВР6 с газов инжекцион ,автоматик или ръчна скоростна кутия е по добре за целта. Ако е ръчка бързо ли ще свършва съединителя, все пак не е малко натоварването, а и ако е ТДИ има вероятност за чип.Благодаря предварително за съветите. :smile

Потребителски аватар
mccoy
Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
Двигател: N22A2

Re: Въпрос за Шаран/Алхамбра.

Мнениеот mccoy » Пон 08 юни 2015 22:43

Задължително с ръчна с.к.
Нямам наблюдение върху ВР6 и не се наемам да давам съвет по този въпрос :th_up

alexander_vip
Автомобил: VW Sharan
Двигател: 1.9 TDI 4motion

Мнениеот alexander_vip » Пет 19 юни 2015 10:40

Със сигурност ако теглиш платформа авоматика го забрави. Той ще ти "хапва" съвдинителя доста повече.
За двигателите е въпрос на вкус, въпроса е да случиш. Газовата уредба си е едно допълнително нещо което трябва да поддържаш. И понякога правят бели. Скоро чичо ми си сложи газ на MB Vito и го скъса от проблеми... Съдба, щото пък Толедото което аз имах преди Шарана беше също с газ и си работеше идеално.
Все си мисля че за работата която искаш, (работел съм я преди) дизела е по-подходящ :)
Струва ми се в твоя случай Шаран като моя ще ти пасне най-най: 1.9 TDI 4motion, с чип на 138к.с. 6скорости ръчни, +темпомат :)

Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Мнениеот Traytor » Пет 19 юни 2015 11:00

Ако ще дърпаш платформа, си вземи дизела ръчка. Мой приятел в продължение на година дърпа платформа до Австрия и обратно с Passat B5 TDI. Дизела е по-удачен за теглене на товар.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”