Въпрос за Шаран/Алхамбра.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос за Шаран/Алхамбра.
Здравите колеги. Обмислям покупка на Шаран/Алхамбра 1996-2000г. ,автомобилът ще се ползва за дърпане на платформа на дълго разстояние около 2000-2500км. в едната посока. Интересува ме кой двигател да избера: 1.9ТДИ 110кс. или 2.8ВР6 с газов инжекцион ,автоматик или ръчна скоростна кутия е по добре за целта. Ако е ръчка бързо ли ще свършва съединителя, все пак не е малко натоварването, а и ако е ТДИ има вероятност за чип.Благодаря предварително за съветите. 

- mccoy
- Автомобил: HONDA CRV III 2.2 I-CTDI
- Двигател: N22A2
Re: Въпрос за Шаран/Алхамбра.
Задължително с ръчна с.к.
Нямам наблюдение върху ВР6 и не се наемам да давам съвет по този въпрос
Нямам наблюдение върху ВР6 и не се наемам да давам съвет по този въпрос

-
- Автомобил: VW Sharan
- Двигател: 1.9 TDI 4motion
Със сигурност ако теглиш платформа авоматика го забрави. Той ще ти "хапва" съвдинителя доста повече.
За двигателите е въпрос на вкус, въпроса е да случиш. Газовата уредба си е едно допълнително нещо което трябва да поддържаш. И понякога правят бели. Скоро чичо ми си сложи газ на MB Vito и го скъса от проблеми... Съдба, щото пък Толедото което аз имах преди Шарана беше също с газ и си работеше идеално.
Все си мисля че за работата която искаш, (работел съм я преди) дизела е по-подходящ :)
Струва ми се в твоя случай Шаран като моя ще ти пасне най-най: 1.9 TDI 4motion, с чип на 138к.с. 6скорости ръчни, +темпомат :)
За двигателите е въпрос на вкус, въпроса е да случиш. Газовата уредба си е едно допълнително нещо което трябва да поддържаш. И понякога правят бели. Скоро чичо ми си сложи газ на MB Vito и го скъса от проблеми... Съдба, щото пък Толедото което аз имах преди Шарана беше също с газ и си работеше идеално.
Все си мисля че за работата която искаш, (работел съм я преди) дизела е по-подходящ :)
Струва ми се в твоя случай Шаран като моя ще ти пасне най-най: 1.9 TDI 4motion, с чип на 138к.с. 6скорости ръчни, +темпомат :)
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Ако ще дърпаш платформа, си вземи дизела ръчка. Мой приятел в продължение на година дърпа платформа до Австрия и обратно с Passat B5 TDI. Дизела е по-удачен за теглене на товар.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”