Здравейте колеги.
Обръщам се към форумните специалисти за помощ.Става въпрос за следното:
Хвърлил съм око на едно POLO VARIANT 1.9 TDI 90 к.с. 2001 г. което искам да купя.
Опитах се да потърся всякаква възможна информация за модела и в интернет и тук във форума,но честно казано сам се оплетох като пиле в кълчища и не можах да си създам ясна представа и да си отговоря на въпросите които ме вълнуват.За това реших,да се допитам до вас и да помоля за отговор от по-запознатите на следните въпроси:
1.Понеже гамата от двигатели на VW е голяма,и всеки от тях е с някакъв код,не можах да разбера,този двигател в това Поло с какъв код е ?
2.Този двигател (1.9 TDI 90 к.с.) една модификация ли е (специално за Поло)или има няколко различни двигатели които се монтират в модела и те всичките са 1.9 TDI 90 к.с. (знам за 1.9 SDI)
3.Има ли вероятност ако си взема такова Поло 90 к.с. то да се окаже с демпферен маховик?
Поздрави и успех на форума и всички колеги
Колата е като тази и стози салон
http://www.mobile.bg/photos1/1/big/11369892564791559_3.pic
http://www.mobile.bg/photos1/1/big/11369892564791559_9.pic

Въпрос за POLO VARIANT 1.9 TDI 90 h.p. 2001 г.
-
- Автомобил: VW TOURAN
- Двигател: AVQ
Re: Въпрос за POLO VARIANT 1.9 TDI 90 h.p. 2001 г.
Колеги,
в един сайт за авточасти,излизат няколко двигателя с различни кодове.Това са:
AGR,AHU,ALE,ALH , като всички са 1.9 TDI 90 к.с.
Явно че има няколко различни двигателя,които се слагат на POLO VARIANT.
В няколко различни сайта пак за авточасти,за модификацията 90 к.с. никъде не дават демпферен маховик.Такъв излиза при модела с 110 к.с.
Може би ще успея самичък да си отговаря на въпросите,но ще се радвам ако се включат колеги,които да потвърдят това което съм намерил като информация.
Поздрави
в един сайт за авточасти,излизат няколко двигателя с различни кодове.Това са:
AGR,AHU,ALE,ALH , като всички са 1.9 TDI 90 к.с.
Явно че има няколко различни двигателя,които се слагат на POLO VARIANT.
В няколко различни сайта пак за авточасти,за модификацията 90 к.с. никъде не дават демпферен маховик.Такъв излиза при модела с 110 к.с.
Може би ще успея самичък да си отговаря на въпросите,но ще се радвам ако се включат колеги,които да потвърдят това което съм намерил като информация.
Поздрави
Точно в този модел е или ALH или AGR. Първият е с променлива геометрия на турбото. За маховика не мога да кажа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,на пръв поглед колата е като моята-ALH ,променлива геометрия,демпферен маховик.Мотора е масов,монтира се и на други коли-г4,ауди.
- lrlmodo
- Автомобил: Zafira OPC
- Двигател: Z20LET
Всички мотори са с обикновен маховик 

- ventotdi
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: ALH 1998
lrlmodo написа:Всички мотори са с обикновен маховик
Ела покажи ми на моя ALH къде ми е обикновения маховик !!!
-
Колеги,
Възможно е всички да сте прави.
Като се ровя по сайтовете за авточасти,има търсачка и може да зададеш марката,модела,двг,търсена част и т.н. Ето какво ми направи впечатление:
Явно че VAG имат един набор от няколко различни дизелови двигатели 1.9 TDI 90 к.с. Тези двигатели те ги монтират в различни свои модели.Поради някаква странна причина един и същ двигател (да кажем ALH например)в някой модел е с демпферен маховик като в Голф 4 например,а в Полото е без или поне така ми показва търсачката.
Аз и за това пуснах тази тема,защото не можах 100% да си отговоря на въпросите които ме вълнуват.
Сигурно се досещате че щом съм се насочил към купуването на такава кола,съм човек който не разполага с много финанси и такива демпферни маховици малко ме притесняват.
Пздрави
Възможно е всички да сте прави.
Като се ровя по сайтовете за авточасти,има търсачка и може да зададеш марката,модела,двг,търсена част и т.н. Ето какво ми направи впечатление:
Явно че VAG имат един набор от няколко различни дизелови двигатели 1.9 TDI 90 к.с. Тези двигатели те ги монтират в различни свои модели.Поради някаква странна причина един и същ двигател (да кажем ALH например)в някой модел е с демпферен маховик като в Голф 4 например,а в Полото е без или поне така ми показва търсачката.
Аз и за това пуснах тази тема,защото не можах 100% да си отговоря на въпросите които ме вълнуват.
Сигурно се досещате че щом съм се насочил към купуването на такава кола,съм човек който не разполага с много финанси и такива демпферни маховици малко ме притесняват.
Пздрави
-
bobarzubar написа:Колега,на пръв поглед колата е като моята-ALH ,променлива геометрия,демпферен маховик.Мотора е масов,монтира се и на други коли-г4,ауди.
Колега,ти сменял ли си наистина такъв маховик на твоята кола или просто си чувал,или някой ти е казал че е с демпферен маховик?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Свалял съм скоростната кутия за да я заварявам и съп видял.
-
- Автомобил: MK4 PD
- Двигател: 1.9 TDI 131
Според мен е по-важно предният собственик как е поддържал колата. Калпавия мотор и кутия се личи като я пуснеш на дълго.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Ровнах и аз малко от любопитство за подробности , за съединителя . Понеже знаех за едно Поло 1.9 ТДИ , че е с едномасов маховик ,но не бях сигурен точно за модела мотор . Според едно инфо има ALH и с едномасов, и с двумасов .До мотор номер 220 ооо е едномасовия , а след номер 220 001- двумасов. Но това е инфо от интернет магазин за части , сега друг е въпроса дали е коректно и точно 

- slaveiko67
- Автомобил: Golf 3 GT TDI
- Двигател: AFN 96g
Здравейте,колеги!
Преди две години имах Сеат Кордоба Варио.Мотор ALH с променлива геометрия на турбото.Поради ред причини,колата влезе в бокса за ремонт именно на скорости,съединител,стартер,карета...абе всичко отпред,без двигателя.Та по темата за съединителя...Моят си беше обикновенния едномасов.Но пък на мой френд на Сеат Леон е същия мотор с демпферен съединител,който беше сменен с обикновен.А и както казаха колегите преди мен,ако е читава колата,съедителя едва ли ще е голям проблем.
Преди две години имах Сеат Кордоба Варио.Мотор ALH с променлива геометрия на турбото.Поради ред причини,колата влезе в бокса за ремонт именно на скорости,съединител,стартер,карета...абе всичко отпред,без двигателя.Та по темата за съединителя...Моят си беше обикновенния едномасов.Но пък на мой френд на Сеат Леон е същия мотор с демпферен съединител,който беше сменен с обикновен.А и както казаха колегите преди мен,ако е читава колата,съедителя едва ли ще е голям проблем.

-
Аз също прочетох интересни мнения във форума на Сеат,като ставаше въпрос за модела Варио,който както знаем е едно към едно с Полото и ползва същата гама от двигатели.Наколко колеги казват че на мотор ALH с демпферен маховик,без проблем се слага обикновен от Голф 3.Също така от прочетеното до тук излиза че двигател ALH може да се срещне и с обикновен и с демпферен маховик.Ако разсъждаваме логически излиза че ако колата която искам да купя е с двумасов маховик,ако се наложи смяна,има вариант да се замени с обикновен такъв.
-
.....Та по темата за съединителя...Моят си беше обикновенния едномасов.Но пък на мой френд на Сеат Леон е същия мотор с демпферен съединител,който беше сменен с обикновен.А и както казаха колегите преди мен,ако е читава колата,съедителя едва ли ще е голям проблем.
[/quote]
Колега,може ли да разкажеш малко по-вече за тази замяна на демпферен с обикновен маховик

Колега,може ли да разкажеш малко по-вече за тази замяна на демпферен с обикновен маховик
- Пешо2004
- Автомобил: VW Passat Variant 5.5
- Двигател: AVF 2004
По ETKA проверявах.Двумасов го дават за 2001 година само на двигател ASV.За другите излизат едномасови.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”