ФВ Туарег регистрация като товарен.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
ФВ Туарег регистрация като товарен.
Здравейте колеги. Имам следното питане. Насочил съм се към по-тежък 4х4 фуул тайм автомобил. Интересува ме има ли вариант, да се регистрира Туарег, като товарен с 3+1 ( в краен случай 1+1 ) места за сядане ? Въобще къде мога да прочета какви са законовите изисквания , за да се направи такава промяна. Целта е нисък данък и влачене на тежки платформи/ремаркета. Няма да се търси данъчен кредит. Ще бъде регистриан на частно лице, не на фирма ( на мен ). Благодаря предварително на отзовалите се 

- miko
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: 2.3 V5 AGZ 1999
Re: ФВ Туарег регистрация като товарен.
Според мен местата нямат значение за товарен. За фирма мой познат слага допълнително две сгъваеми седалки (седалки дедесарки) в багажника но ако не се лъжа ги забраниха освен ако Туарега няма фабрични, тогава не ти трябва нищо. Другия вариант е да се сложи метална преграда на багажника, и в двата варианта ако слагаш седалка или преграда трябва технотест
То по едно време имаше бум на покупки на луксозни джипове с такава схема. Май сега вече няма как да стане. Хората тогава регистрираха Порше Кайени като баничарки
Ама ги спряха... 

-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Нищо не са спряли. На нас всички нови служебни автомобили са ни регистрирани като товарни. Имаме даже Хюндай и30 регистриран като такъв. Но как точно се случва не съм в час.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Малко ме съмнява това. Идеята е , че за да се класифицира даден автомобил като товарен, "товарното" му пространство ( багажник) трябва да надвишава, като обем пътническото , но въпросът е докъде се простира "пътническият" обем . И дали пасажерското място до шофьора, се води и то към този обем. Ако се има в предвид обемът който е след двете предни седалки за пътнически, то ще имам шанс ( може би ) да е по-малък от обема на багажника му. И оттам да успея с регистрацията му като товарен. Горното написано не претендира за точност ( поне не знам как е в Бг)miko написа:Според мен местата нямат значение за товарен.
Това сме обсъждали с приятели на маса и не съм сигурен дали е възможно.
Питах Гуглето, но нещо не намирам достоверно инфо ( или е силно противоречиво ) . Ако е само до преградите- лесна работа, има откъде да се купят/поръчат, така и за задните прозорци ( трябва и те да са защитени )
Последна промяна от samo_pechka на Нед 19 юли 2015 14:43, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Ако има заводски Туарег 6+1 места също можеш да го регистрираш като товарен.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”