Препоръчайте ми автомобил между 1000 и 1500 лв.
- ivailo_georgiev
- Автомобил:
- Двигател:
Препоръчайте ми автомобил между 1000 и 1500 лв.
Здравейте,
Имам нужда от бюджетен автомобил с евтина поддръжка. Автомобилът ще се кара на метан - имам обикновена метанова от настоящата си кола, която ще прехвърля. Като цяло ще се кара предимно извънградско и чат пат ще се карат и разни материали с колата. Много ми харесват Passat B4 с 1.8 моно (пък ако е комби), но май в този бюджет няма как да се вмъкна. Варианти са също Audi B4 или някой от корейците Daewoo Nexia, Lanos..
Какво бихте ми препоръчали вие? Като цяло си търся нещо с габаритите на Пасата, но съм склонен и на Голф. Това е максималния бюджет, който в момента мога да отделя, като дори 1500 е тавана. Инцидентно сменям колата и не мога да остана без. Моля за съдействие!
Имам нужда от бюджетен автомобил с евтина поддръжка. Автомобилът ще се кара на метан - имам обикновена метанова от настоящата си кола, която ще прехвърля. Като цяло ще се кара предимно извънградско и чат пат ще се карат и разни материали с колата. Много ми харесват Passat B4 с 1.8 моно (пък ако е комби), но май в този бюджет няма как да се вмъкна. Варианти са също Audi B4 или някой от корейците Daewoo Nexia, Lanos..
Какво бихте ми препоръчали вие? Като цяло си търся нещо с габаритите на Пасата, но съм склонен и на Голф. Това е максималния бюджет, който в момента мога да отделя, като дори 1500 е тавана. Инцидентно сменям колата и не мога да остана без. Моля за съдействие!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Препоръчайте ми автомобил между 1000 и 1500 лв.
Защо не Б3 1.8, щом този мотор ти допада?ivailo_georgiev написа:... Много ми харесват Passat B4 с 1.8 моно (пък ако е комби), но май в този бюджет няма как да се вмъкна. ...
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
-
- Автомобил:
- Двигател:
- ivailo_georgiev
- Автомобил:
- Двигател:
Това което ме притеснява в B3 е, че е доста морално остарял автомобил и се очакват от такъв предимно проблеми. И понеже слизам от автомобил '91 набор и го сменям заради корозия (обхванала вече окачването) ми се ще нещо малко по-новичко за тия пари. Гледам има Hyundai Lantra 98-99 набор за 1600 лева. По принцип търся автомобил и не държа да е VW, питам в този форум защото хората имат обективна преценка и ми харесва начина им на мислене. Иначе благодаря за предложенията, пасват на изискванията ми, като изключим конете (данъка!), но ми се ще нещо малко по-новичко. :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Поредният "искам кола", ама не знаеш каква точно а и със странни претенции.
Искаш Пасат Б4(например от 1994г), но не искаш Пасат Б3(например от 1993г), защото е "морално остарял.
Искаш ауди Б4, предлагат ти такова, но коментарът ти е "но ми се ще нещо малко по-новичко".
И накрая - виждал съм толкова изгнила отдолу Бора, колкото гнил Пасат Б3 през целия си живот си не съм виждал. А имах голф'81, който нямаше никъде изгнило.
Успех в търсенето на "не е ясно какво точно"!
Искаш Пасат Б4(например от 1994г), но не искаш Пасат Б3(например от 1993г), защото е "морално остарял.

Искаш ауди Б4, предлагат ти такова, но коментарът ти е "но ми се ще нещо малко по-новичко".

И накрая - виждал съм толкова изгнила отдолу Бора, колкото гнил Пасат Б3 през целия си живот си не съм виждал. А имах голф'81, който нямаше никъде изгнило.
Успех в търсенето на "не е ясно какво точно"!
- ivailo_georgiev
- Автомобил:
- Двигател:
Има известна разлика между Пасат Б3 '91 и Б4 '95. Да не коментирам, че и двата автомобила са по 115 коня или тука данъка ми е 130 лева - говоря за бюджетна кола с евтина поддръжка - в т.ч. до 101 коня - данък 20 лв. Има и голфчета '97 за тия пари. За 1500 лева има достатъчно автомобили от '95 - 2001.. И сигурно ако знаех какво точно търся, нямаше да питам!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен, не пречи да се оглеждаш за Б3 от последните години 1.8/90кс. Нещо такова например: http://www.cars.bg/c1266783
Ауди Б4 2.0/90кс също е много приличен за възрастта и парите си автомобил.
Ауди Б4 2.0/90кс също е много приличен за възрастта и парите си автомобил.
-
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
myrshavija написа:Според мен, не пречи да се оглеждаш за Б3 от последните години 1.8/90кс.
Абсолютно на място.В3 са железни коли с двигателя АВС ( 90к.с.) Много лесни за обслужване и ремонт и малко пари за поддръжка. Имал съм три такива Пасата та знам за какво става въпрос.И тенекиите са им яки на всичко отгоре.
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Лантрата е хубава,но за 1600 колко читава ще вземеш?
Астра 1.6моно също ти е вариант 95-6 комби и клима.
Пежо 406...с някакъв дребен проблем 95та...в пъти по-кола е от всяка друга в този клас.
Пасата гние (Б4).
Друго...Рено Сценик 97ма,пак е доста здрава кола без сериозни проблеми(като изкл това със светлините отзад) .
Друго....друго обемно и да е кола --Брава 1.6 или Ескорт,и двете са незаслужено мразени.Едната с лоша италянска слава,другата пък носи лошата слава на дизеловите мондеота (въпреки че е бензин)на над 1млн.
Друго за тия пари няма.
Астра 1.6моно също ти е вариант 95-6 комби и клима.
Пежо 406...с някакъв дребен проблем 95та...в пъти по-кола е от всяка друга в този клас.
Пасата гние (Б4).
Друго...Рено Сценик 97ма,пак е доста здрава кола без сериозни проблеми(като изкл това със светлините отзад) .
Друго....друго обемно и да е кола --Брава 1.6 или Ескорт,и двете са незаслужено мразени.Едната с лоша италянска слава,другата пък носи лошата слава на дизеловите мондеота (въпреки че е бензин)на над 1млн.
Друго за тия пари няма.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
ivailo_georgiev написа:Това което ме притеснява в B3 е, че е доста морално остарял автомобил и се очакват от такъв предимно проблеми. И понеже слизам от автомобил '91 набор и го сменям заради корозия (обхванала вече окачването) ми се ще нещо малко по-новичко за тия пари. Гледам има Hyundai Lantra 98-99 набор за 1600 лева.
Готов съм да сравним тоя Хюндай със сегашната ми Джета относно ръжда

Ако трябва да е комби бих търсил някоя Б3 от последните 1993 - примерно италианската серия Аррива, която е с ел.пакет, а някои дори с климатик. Вече ти предложиха Ауди Б4, което е горе-долу пак тая година, но доказано здрав автомобил, няма да се повтаряме. Аз бих търсил нещо такова. Също става и Сеат Толедо, ама си гният доволно - ако набараш някоя италиански внос, може и да уцелиш на здрава ламарина, често се срещат и те с климатик.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Няма как с 85 стотинки да си купиш кен Загорка. Стигат само за Gunter"s...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Евтина кошница, с възможност за товарене...в БГ това означава, че е юркана някъде по село с никаква поддръжка, товарена как си пише у дебелите книги и по нея има 5000 дребни неща за оправяне, които ще излизат месеци наред и ще ти късат нервите. Инсталация примерно-там селските майстори много обичат да пипат, а след тях е погром. Висят едни ключове за лампи, едни UTP кабели под таблото...
Събери повече пари и се огледай за нещо, дето не с единия "крак" в скрапа...С кола за 1000 лева те чакат само ядове.
Събери повече пари и се огледай за нещо, дето не с единия "крак" в скрапа...С кола за 1000 лева те чакат само ядове.
- ivailo_georgiev
- Автомобил:
- Двигател:
Да за 1000 лева само проблеми... Съгласен съм! Ама като си без работа в момента и ти трябва кола кво да правиш.. Наясно съм, че от една кола макар и в цветущо състояние, но изгнила и вече опасна се качвам на друг гроб, от който ефекта ще е само набутвация и безсмислени разходи, но имам ли избор. Това е някакво временно решение и не се хвърляйте само на Пасати, даже така като гледам като искам по-новичко май по-добре да се ориентирам към Голфче.
Последна промяна от ivailo_georgiev на Вто 21 юли 2015 20:31, променено общо 1 път.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”