Здравейте, колеги. Обмислям покупката на посочения в заглавието на темата автомобил, но бих желал да се допитам до Вас относно някои подробности, свързани с неговото притежание (прочетох няколко теми от форума, свързани с въпросния автомобил, но или не успях да намеря, или не видях отговор на моите въпроси):
1.Поддръжка-обща ли е с тази на Пасата, на чиято платформа е построен (В6)?-визирам цени на части и консумативи
2.Разлики между моделите от 2009г. и 2011г. (преди фейслифта)? Освен промененото табло, BlueMotion технологията и променената кутия (ако не се лъжа), която вече е 7, а не 6степенна (може и да бъркам), има ли някакви други новости?
3.Осезаема ли е разликата (като разход на гориво) при моделите с и без ВМ технологията?
4.Действителен разход на автомобила в голям град както и извънградско?
5.Височина?-По спомени бях чел, че разликата във височината (имам в предвид разстоянието от земята до купето, а не височината в самия автомобил) между СС и пасат е около 10-12см.-как се отразява по-ниската височина на нашите пътни условия, пречка ли са по-ниските бордюри?
6.Височината в самото купе?-качвал съм се и съм наясно, че не е тясно, а просто е малко по-ниско-особено на задните седалки (висок съм около 183см.)
7.Ръчни или автоматични скорости?-Като, че ли ме влече повече към ръчните скорости.
8.Поведение през зимата?
9.Мощност-достатъчна ли е за купето на автомобила?-Колата ще се кара около 60/40 (градско/извънградско)-карал съм Голф 5 1.9TDI (105к.с.) и мога да кажа, че мощността беше задоволителна, но на моменти не достатъчна.
10.Фабрични дефекти, нещо на което да обърна специално внимание преди покупка?
Благодаря предварително

Passat CC 2.0TDI 140-въпроси
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Re: Passat CC 2.0TDI 140-въпроси
1. Обща е на 90%. Едрогабаритните части се различават(очевидно).
2. Според брошурата на ФВ има хиляди разлика, но на практика - не.
3. Не.
4. Градско между 7,5(есен, пролет) и 9/100(лято, зима). Навън от 5,5/100 до колкото натискаш с десния крак.
5. 10-12см не, може би си чел за милиметри. 15мм по спомен.
6. Отговорил си си. Мястото за главите отзад е по-малко. Но достатъчно по мое мнение.
7. Аз не бих взел автомат никога. Първо защото не ме кефи, второ защото тези DSG-та имат не особено голям ресурс. А колата която ще намериш в добрия случай ще е на реален пробег от 200 000км. Обикновено са на повече.
8. Като всеки VAG с предно задвижване.
9. Динамиката е много сходна с голфа с който си дал за пример. За мен лично крайно недостатъчно.
10. Пробвай поне няколко пъти ел. ръчната спирачка. Иначе се гледа всичко по колата.
2. Според брошурата на ФВ има хиляди разлика, но на практика - не.
3. Не.
4. Градско между 7,5(есен, пролет) и 9/100(лято, зима). Навън от 5,5/100 до колкото натискаш с десния крак.
5. 10-12см не, може би си чел за милиметри. 15мм по спомен.
6. Отговорил си си. Мястото за главите отзад е по-малко. Но достатъчно по мое мнение.
7. Аз не бих взел автомат никога. Първо защото не ме кефи, второ защото тези DSG-та имат не особено голям ресурс. А колата която ще намериш в добрия случай ще е на реален пробег от 200 000км. Обикновено са на повече.
8. Като всеки VAG с предно задвижване.
9. Динамиката е много сходна с голфа с който си дал за пример. За мен лично крайно недостатъчно.
10. Пробвай поне няколко пъти ел. ръчната спирачка. Иначе се гледа всичко по колата.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Passat CC 2.0TDI 140-въпроси
Благодаря за бързия и изчерпателен отговор. Ще се радвам ако още колеги вземат участие.
Относно "200 000км"-намерението ми е да взема (евентуално) кола, която е купувана нова от България т.е. най-малкото с доказан пробег, въпреки че е истина, че такива обяви не се качват всеки ден (особено за СС).
Интересува ме и въпросът с ел.регулируемото окачване-струва ли си (и то ли се води консуматив)? Ще се радвам да чуя мнение и от притежател на въпросния модел-основно, за да внесе светлина по въпроса с взаимоотношението на по-ниското купе (в действителност 15мм-благодаря за корекцията-не са чак такава фрапантна разлика във височината) с нашите пътища?
Относно "200 000км"-намерението ми е да взема (евентуално) кола, която е купувана нова от България т.е. най-малкото с доказан пробег, въпреки че е истина, че такива обяви не се качват всеки ден (особено за СС).
Интересува ме и въпросът с ел.регулируемото окачване-струва ли си (и то ли се води консуматив)? Ще се радвам да чуя мнение и от притежател на въпросния модел-основно, за да внесе светлина по въпроса с взаимоотношението на по-ниското купе (в действителност 15мм-благодаря за корекцията-не са чак такава фрапантна разлика във височината) с нашите пътища?
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”