Passat CC 2.0TDI 140-въпроси

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
mfqeioghjbm
Автомобил:
Двигател:

Passat CC 2.0TDI 140-въпроси

Мнениеот mfqeioghjbm » Сря 02 сеп 2015 12:38

Здравейте, колеги. Обмислям покупката на посочения в заглавието на темата автомобил, но бих желал да се допитам до Вас относно някои подробности, свързани с неговото притежание (прочетох няколко теми от форума, свързани с въпросния автомобил, но или не успях да намеря, или не видях отговор на моите въпроси):

1.Поддръжка-обща ли е с тази на Пасата, на чиято платформа е построен (В6)?-визирам цени на части и консумативи
2.Разлики между моделите от 2009г. и 2011г. (преди фейслифта)? Освен промененото табло, BlueMotion технологията и променената кутия (ако не се лъжа), която вече е 7, а не 6степенна (може и да бъркам), има ли някакви други новости?
3.Осезаема ли е разликата (като разход на гориво) при моделите с и без ВМ технологията?
4.Действителен разход на автомобила в голям град както и извънградско?
5.Височина?-По спомени бях чел, че разликата във височината (имам в предвид разстоянието от земята до купето, а не височината в самия автомобил) между СС и пасат е около 10-12см.-как се отразява по-ниската височина на нашите пътни условия, пречка ли са по-ниските бордюри?
6.Височината в самото купе?-качвал съм се и съм наясно, че не е тясно, а просто е малко по-ниско-особено на задните седалки (висок съм около 183см.)
7.Ръчни или автоматични скорости?-Като, че ли ме влече повече към ръчните скорости.
8.Поведение през зимата?
9.Мощност-достатъчна ли е за купето на автомобила?-Колата ще се кара около 60/40 (градско/извънградско)-карал съм Голф 5 1.9TDI (105к.с.) и мога да кажа, че мощността беше задоволителна, но на моменти не достатъчна.
10.Фабрични дефекти, нещо на което да обърна специално внимание преди покупка?

Благодаря предварително

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Passat CC 2.0TDI 140-въпроси

Мнениеот hooligan_sk » Сря 02 сеп 2015 18:01

1. Обща е на 90%. Едрогабаритните части се различават(очевидно).
2. Според брошурата на ФВ има хиляди разлика, но на практика - не.
3. Не.
4. Градско между 7,5(есен, пролет) и 9/100(лято, зима). Навън от 5,5/100 до колкото натискаш с десния крак.
5. 10-12см не, може би си чел за милиметри. 15мм по спомен.
6. Отговорил си си. Мястото за главите отзад е по-малко. Но достатъчно по мое мнение.
7. Аз не бих взел автомат никога. Първо защото не ме кефи, второ защото тези DSG-та имат не особено голям ресурс. А колата която ще намериш в добрия случай ще е на реален пробег от 200 000км. Обикновено са на повече.
8. Като всеки VAG с предно задвижване.
9. Динамиката е много сходна с голфа с който си дал за пример. За мен лично крайно недостатъчно.
10. Пробвай поне няколко пъти ел. ръчната спирачка. Иначе се гледа всичко по колата.

mfqeioghjbm
Автомобил:
Двигател:

Re: Passat CC 2.0TDI 140-въпроси

Мнениеот mfqeioghjbm » Сря 02 сеп 2015 18:32

Благодаря за бързия и изчерпателен отговор. Ще се радвам ако още колеги вземат участие.
Относно "200 000км"-намерението ми е да взема (евентуално) кола, която е купувана нова от България т.е. най-малкото с доказан пробег, въпреки че е истина, че такива обяви не се качват всеки ден (особено за СС).

Интересува ме и въпросът с ел.регулируемото окачване-струва ли си (и то ли се води консуматив)? Ще се радвам да чуя мнение и от притежател на въпросния модел-основно, за да внесе светлина по въпроса с взаимоотношението на по-ниското купе (в действителност 15мм-благодаря за корекцията-не са чак такава фрапантна разлика във височината) с нашите пътища?

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”