моля за мнение - Ситроен Ксантия 2.0 турбо
- daywalker
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: DS
моля за мнение - Ситроен Ксантия 2.0 турбо
Здравейте,колеги! От известно време се оглеждам за такава кола - Ксантия 2.0 С.Т с турбо- 147 коня.
Има една конкретна,която харесах.Искам да усетя известната френска возия..Пък може и да ми хареса.
Моля,всички ,които са имали досег с такъв автомобил или изобщо Ксантия или Ситроен да споделят;
Това е колата.
http://www.cars.bg/c1288624
Има една конкретна,която харесах.Искам да усетя известната френска возия..Пък може и да ми хареса.
Моля,всички ,които са имали досег с такъв автомобил или изобщо Ксантия или Ситроен да споделят;
Това е колата.
http://www.cars.bg/c1288624
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Re: моля за мнение - Ситроен Ксантия 2.0 турбо
Никога не бих карал кола, на която спирачките изчезват, ако не се върти помпата на хидравликата!
- daywalker

-
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: AEF 1997
Ми то и на моето Поло изчезват, когато е загасено 

- danail_3
- Автомобил: Skoda Octavia estate LK
- Двигател: AGU с АГУ
Когато спре помпата на хидравликата (обикновено когато се скъса аксесоарния ремък) имаш възможност да използуваш спирачките още 4 - 5 пъти (при положение че централната ти сфера е изправна(напълнена до необходимото налягане), а ако искаш да се возиш на Ситроен тя трябва да е пълна! Другото което е, Ксантиите имат мн. кадърна ръчна спирачка (на предните колела) която не е свързана с хидравликата). За притеснение са тампоните на макферсона - като се скъсат и гумата опира в калника от там нататък може да си представиш какво следва. Иначе возията е уникална няма такава кола, във форума им твърдят че на по - горния модел (ХМ) е още по, въпреки че аз не си представям какво повече може да се желае по отношение на комфорт търси обикновен хидропневматик разните там Активи и тем подобни возят по - твърдо и са с мн. сложна хидравлична система (въпреки че в моята Ксантия точно тази система не ми е създавала никакви проблеми)
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Аха, забравих тампона на макферсона, като се скъса и предния капак става на кучешка колиба! Понякога даже се къса тръбичката на хидравличната течност.
Предната ръчна спирачка си е ръчна, опитвал съм как спира при скорост 80 км/ч - гола вода. След спиране на помпата тези 4 спирачки са силно пожелателни, да не кажа никакви. Тампоните на предните носачи са консуматив, задните носачи са на ос и лагери, също създават доста проблеми.
Да, возията е добра, но при напълно изправна ходова част, което иска постоянно обслужване - имам наблюдение над няколко Ксантии, които съм обслужвал и ремонтирал. Всеки се радваше, като я продаде, не напразно са толкоз евтини.
Предната ръчна спирачка си е ръчна, опитвал съм как спира при скорост 80 км/ч - гола вода. След спиране на помпата тези 4 спирачки са силно пожелателни, да не кажа никакви. Тампоните на предните носачи са консуматив, задните носачи са на ос и лагери, също създават доста проблеми.
Да, возията е добра, но при напълно изправна ходова част, което иска постоянно обслужване - имам наблюдение над няколко Ксантии, които съм обслужвал и ремонтирал. Всеки се радваше, като я продаде, не напразно са толкоз евтини.
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Огледай се за ц5 с 2.0 хди или 1.6 хди. 

- daywalker
Колеги,а като мотор конкретния как ви се вижда?
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Двигателите са супер-няма какво да го мислиш там. Колегата по-горе ти каза какво им е проблемното на тези коли. Аз имам ц3 хди между другото. Щом държиш на този тип окачване-качваш се на ц5 и забравяш-по-лесно е за ремонт и не се чупи почти. Имам познат с ц5 2.2 дизел автомат,колата е на около 350 000км и автомата и двигателя са супер,окачването също не е създавало ядове.
-
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
daywalker написа:Колеги,а като мотор конкретния как ви се вижда?
Невероятно тромав за конете си! Не гледай цифрата и това, че е с турбо. Просто хидравликата ти "яде" бая от кончетата.
Обърни внимание на това, което Мунс написа:
Аха, забравих тампона на макферсона, като се скъса и предния капак става на кучешка колиба! Понякога даже се къса тръбичката на хидравличната течност.
Това е така и тампоните не бяха от евтините. А за ХМ направо си е мъка да намериш тампони. Влез в ситроен форума и почети. Има бая изписано за хидравликата. Имат си и клубни майстори, които може да ти я погледнат при покупка.
- daywalker
Много благодаря на всички отзовали се! Наистина си е капризен..конкретният екземпляр ми хареса,но ако го купя,трябва да се разделя с моето Голфче 3 ТДИ... и някак не мога. 

- plameney
- Автомобил: Passat B5 1.6
- Двигател: ARM 2000
- Контакти:
Здравей колега.И аз да кажа от първо лице.Имахме един такъв във семейството.Возията и комфорта на истина са на добро ниво,нооо нямаше край тоя ремонт.На края колата замина на скрап,защото ни писна да наливаме пари в нея.Помпата (горивната)беше Лукас и една зима след зареждане на Лукойл колата свърши курса. В Ямбол има човек който ги разбира,но баща ми категорично отказа да я прави повече тая кола.Ако помпата е Бош,тогава е по- добре.
Двигателя е почти безсмъртен,но колата не е само двигател...
Двигателя е почти безсмъртен,но колата не е само двигател...
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
muns61 написа:Аха, забравих тампона на макферсона, като се скъса и предния капак става на кучешка колиба!

- daywalker
Ясни са нещата.Отпада като вариант...Ееех,карам си Голфа,ще се друсам ,но поне няма да остана с празен джоб и да си гледам Ксантията през прозореца :)
- Ivo 1983
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ADZ 1996
daywalker написа:...ще се друсам ...

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”