Жената хареса тези два автомобила. Повече и харесва Ситроена....
Полото по принцип ми се вижда много по-надеждна кола от Саксото, но пък не знам много за точно този модел на Ситроен.
И 2те коли са само на бензин, нямат газови уредби. Така и ще останат. Екстрите и на двете са еднакви, климатик, ел. стъкла....нормални неща за по-комфортно возене. Ще се кара само градско, но в краен случай може да се наложи да се пътува с тази малка кола 250-300км в посока извънградско.
Нещо по-специфично по Саксото има ли?
Това са двете обяви на които се е спряла жената...
http://www.cars.bg/c1223073
http://www.cars.bg/c1294334
Vw Polo 1.4 16v 101ps vs Citroen Saxo VTS 90ps
Re: Vw Polo 1.4 16v 101ps vs Citroen Saxo VTS 90ps
Здр.колега,за ситроена нищо не мога да кажа.За полото с този двигател-AFH-има информация във форума и общото впечатление е, че са карани повечко преди да ги продадат,на градско не са икономични,но пък доста приятни за управление.Има една обява за такова поло,стои от няколко месеца и не се продава-сигурно заради цената,но пък е много стегнато,дори е с кожен салон... http://www.cars.bg/c919711
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Да да и е на 108К км нали
Ако мен питаш, бягай далеч от поло 1.4 16в AFH, имал съм такова и постоянно имаше някакви дертове, уж частите не са скъпи, но като почнат да изкачат сериозни неща и излиза НЕ евтино! Дросели, скорости, харчи масло, все неприятни неша, които са свързани с скъпи ремонти или поне скъпи за класа автомобил! Саксото за сметка на това не го знам много, но определено няма да е толкова изнасилено колкото това поло, тия полота ги карат само на ужас. Ако ще е поло, най-добре чистия 1.4 мотор или 1.3, 1.4 16в са изнасилени, та изнасилени! А ако се решиш на това, минимум 1000лв треа ти свали от цената, инак направо бяяягай, цена 3500лв... тоя или е луд или иска да си избие всички пари вложени в тая кола! Реалната и стойност е макс 2500лв, даже бих и дал толко, само заради това, че изглежда доста добре, но повече от 2500-2700 на поло 97ма... забравй просто!

- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Опази боже...3500лева за поло
...Моля Ви се. Не забравяйте, че жената ще го кара
Въпроса е да е надеждна колата...спряла се е на Поло и Саксо. Проблема е, че ако взема по-малък мотор на Поло, с климата ще е зор...Постоянно ще ми се натяква, че съм купил бавна кола...ще ми се звъни, че има яд с вървежа....а да и обяснявам, че като пусне климатика мощността отива подяволите, няма смисъл

Въпроса е да е надеждна колата...спряла се е на Поло и Саксо. Проблема е, че ако взема по-малък мотор на Поло, с климата ще е зор...Постоянно ще ми се натяква, че съм купил бавна кола...ще ми се звъни, че има яд с вървежа....а да и обяснявам, че като пусне климатика мощността отива подяволите, няма смисъл

- zografski

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
А тия Ситроени VTS са карани само до Кауфланд?
На тия колици са се учили разни рацери и е имало само "стрелката в лютеницата".
На тия колици са се учили разни рацери и е имало само "стрелката в лютеницата".
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
На Саксо-то мотора е доста по-добър.
- vucata
- Контакти:
Ами сега остава да се види това саксо какво представлява 

-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Слабото място на саксото е задния мост-на торсион е. Понякога се къса уплътнението дето е торсиона,влизат боклуци,нарушава се геометрията на моста и оттам направо си на нов мост,понеже стария е за голям ремонт(набиване на втулки). Да не говорим,че понякога до такава степен се криви всичко вътре,че и барабана не можеш да свалиш. Колата има голям + всичко се прави от сам човек с подръчни инструменти-уникална кола-сглабяш и разглабяш-като лего е. Частите са уникално евтини. Целия мост задния се държи на 4 болта,развиваш,махаш жилата на ръчната и спирачните тръбички и го вадиш и сменяваш целия. Големия и минус на тая кола е,че при по-сериозен удар се мачка здраво. Бях взел на жена ми едно време такава(пежо 106),но след година я разкарах,понеже се научи и исках да и взема сигурна кола. Сегашната и кола е 280 коня,нали затова работим... 

- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Саксо VTS можеш да си сигурен че е дерзано... АМА МНОГО. Иначе двигателя е много хубав, но не се взема от баби и се взема за настъпване.
- Vw_polo_16v
- Автомобил: VW Polo 6n Seat ibiza 1.8T
- Двигател: AFH 1996 AQX 2000
И аз от доста време се канех да сменя Полото със Саксо, но някак си не ми се искаше много. Колегата Зографски наистина как ти ги описва нещата че все едно всяко едно поло 16в трябва да е "изнасилено" понеже, може би съди по неговото бившо! Но за Полото едно е сигурно.....това че скоростите са "пластмасови" е вярно, дросела или стъпковото моторче. Иначе за ходова част си мисля че са доста здрави, а и ремонта на предницата не излиза скъпо!
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Ситроена с тоя голям кюнец и спойлер... общовзето спортно излъчване... аз такава кола не бих купил, не казвам че е зле- може да се окаже супер читава, но аз бягам от такива. Полото ми вдъхва повече доверие- салон, визия... успех 

- zografski
Vw_polo_16v написа:И аз от доста време се канех да сменя Полото със Саксо, но някак си не ми се искаше много. Колегата Зографски наистина как ти ги описва нещата че все едно всяко едно поло 16в трябва да е "изнасилено" понеже, може би съди по неговото бившо! Но за Полото едно е сигурно.....това че скоростите са "пластмасови" е вярно, дросела или стъпковото моторче. Иначе за ходова част си мисля че са доста здрави, а и ремонта на предницата не излиза скъпо!
Вярно че го карах на уволнение, но окачването изобщо не им е + също, биалетки и накрайници се разбиваха през 3 месеца

- vucata
- Контакти:
Даам...при положение, че не искаме газ да се слага май ще е Саксото заради по-ниския разход. Ремонта на задния мост не ме притеснява, правил съм няколко моста със смяна на осите, лагерите.... Разправия и бая нагряване е...бой с чука, но не се прави всеки ден.
Това, че е изнасилвано Саксото е ясно
, но то коя кола не е... Също и дизайна на Саксото я привлича доста. Ще видим. Разбира се, не е задължително да е точно това Саксло или Поло. Бюджета си е 2000лева, като гледам да взема нещо до 1500-1700лева, останалото документи... За обслужване- тя си има 

Това, че е изнасилвано Саксото е ясно

- zografski
Правилно си го замислил
поне едни 400-600лв трябва да останат за след покупката
до месец винаги изниква нещо скрито