Помощ при покупка на първа кола
Помощ при покупка на първа кола
Спрях се на този голф 3 http://m.cars.bg/c1308220
Бюджета ми е 2000 лв и мисля че този автомобил от обявата си заслужава. Вие на какво мнение сте относно модела, двигателя и всичко свързано с автомобила? Някакви съвети при евентуална покупка какви проблеми да очаквам?
Бюджета ми е 2000 лв и мисля че този автомобил от обявата си заслужава. Вие на какво мнение сте относно модела, двигателя и всичко свързано с автомобила? Някакви съвети при евентуална покупка какви проблеми да очаквам?
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Re: Помощ при покупка на първа кола
Проблеми при голф 3 са си радиатор на парното...от време на време по охладителната система се появяват течове от тройника, водна помпа и някои съединения. Имат ядове и с електрическите стъкла. Бобината също създава непредвидени ситуации. Този мотор е много читав. Гледай за ръжда по праговете. Поддръжката е евтина, както по ходова част, така и по мотора. Скоростите са здрави. Окачването също е здраво ако го пазиш. Тампоните на макферсоните също създават ядове. За разхода леко фантазира....Зависи къде ще караш колата. Не виждам да има климатик и други екстри... Според мен цената е висока, ако няма климатик, ел.стъкла и еърбегове ! 2000лева за кола от 94та година са много пари !
Тези дни ще ходя на оглед да я видя и евентуално ако ми хареса да смъквам цената.
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: 2013
2 бона за тази кола е безумие. И половината не струва! 

Другият вариант ми е ето този автомобил 1,6 101 коня http://m.cars.bg/c1311797 . Колата изглежда наистина поддържана и мисля и нея да я огледам. Как мислите, кой от двата мотора е по-надежден и лесен за поддържане?
Последна промяна от DNeshev на Нед 30 авг 2015 16:11, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: 2013
DNeshev написа:Би ли се обосновал? Някак голословно ми стои това твърдение.
В тънки спорове не искам не мога да влизам, не съм достатъчно подкован.Само ще ти кажа следното: Преди две години предпочетох да измия и закарам на собствен ход до моргата първата ми кола - VW VENTO 1,9 дизел срешу крупната сума от 450 кинта, отколкото да влизам в тежки пазарлъци с всевъзможни образи за суми около и под 1000 лева. Просто тройки, Венто и пр. подобни, произведено 93-94 и без екстри горе-долу толкова вървяха тогава по варненско! Наистина си я обичах колата, въпреки че беше произведена 1993 г и поне 3 пъти ме е оставяла на пътя.Верно, за дреболии, но.... Помня първия път ремонтът струваще 5 кинта и се състоеще в изключване на незнайно защо включилият се в движение имобилайзер, но докато се стигна до въпросния ремонт, трябваще да организирам аварийно прибиране на собствената ми личност и семейството от Омуртаг до Варна. Всеки път изтръпвам като минавам покрай онзи язовир там! Абе, докторски работа! Затова си и купих чисто новия Пасат 7 през 2013. Да си го карам спокойно и да знам, че като стане сакатлък има телефон, на който да звънна и излея мъката си! И на теб най-искрено ти пожелавам ВТОРАТА кола да е от такъв порядък!
- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
Колко според вас трябва да струва Golf III 1.8 от 1994 без климатик в България, след като в Германия за такива в движение цените започват от 350€?
- piter_96
- Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
- Двигател: AFT 1997 AAM 1994
Спрял съм да се нервирам като споделя, че за моя съм дал 2200 лв при покупката и ми кажат, че съм бил глупак. Имал-дал.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Аз се чудя друго - как ще чакаш да изкараш пари от кола, чиято средна цена на пазара е 1500-2000 лева, а ти я купиш за 350Е от немско
Аз не бих дал 2000лв. за Мк3 без климатик, освен ако не е някое супер-дупер запазено.

- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
Обслужване се прави без значение от къде се купува колата.TiL написа:350 евра са 682.5лв. Автовоз поне 700лв екотакса 150-200лв обслужване? И къде отиде сметката?
Тогава:
1) При внос: цена на кола + автовоз + екотакса = 683+700+200=11583лв
2) От БГ: цена на кола + такса нотариус = 2000+120=2120лв
Разлика в цената: 537лв или ≈25%.
Но както се вижда има купувачи готови да плащат по ≥2000лв, следователно ще има и продавачи, които да продават на такива цени.
Аз за черен Мк3 без климатик не бих дал повече от 1000лв.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
chef_ss написа:Колко според вас трябва да струва Golf III 1.8 от 1994 без климатик в България, след като в Германия за такива в движение цените започват от 350€?
Тоест някакъв който става за нещо и ще мине само с обслужване(макар че това напълно абсурдна хипотеза при толкова стари и евтини коли) е поне 500-600евро. С този пример сам се оборваш, защото 2000лв излиза че е нормална цена за г3 който е не просто "в движение"... нали така?

- Кайзен
- Автомобил:
- Двигател:
hooligan_sk написа:Тоест някакъв който става за нещо и ще мине само с обслужване(макар че това напълно абсурдна хипотеза при толкова стари и евтини коли) е поне 500-600евро. С този пример сам се оборваш, защото 2000лв излиза че е нормална цена за г3 който е не просто "в движение"... нали така?chef_ss написа:Колко според вас трябва да струва Golf III 1.8 от 1994 без климатик в България, след като в Германия за такива в движение цените започват от 350€?
Не се опитвай да тълкуваш.
В движение означава, че колата се движи и има валиден TÜV. Може като я купиш да продължиш да караш без да влизаш в сервиз.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
TiL написа:Не е нужно да казвате кой колко не би дал. В крайна сметка всеки със запазена кола ще си иска добра цена. С тия 1000-1500лв сте за голф 2 и до там. И аз искам гт3рс за 10 бона ама няма.

- qm_parket
- Автомобил: Nissan Navara 2.5Dci
- Двигател: D40
Чудя се дали да те разколебавам, колега. За мен Голф 3 са в пъти по-неуспешни коли спрямо Голф 2. Сега знам, че ще събудя доста заспали хейтъри, но го казвам с човек, който има впечатления от немалко коли и съм притежавал Голф 2,3 и 4. За голф 3 бягай като дявол от тамян от бензиновите 1.4 и 1.6 двигатели. Малко изключение е 1.6 пълна инженкция, макар, че аз лично бих предпочел 1.8 моно. Ако е бензин 1.8 е идеален като съотношение цена/качество/разход. Ако си падаш изтребител - V6. От дизелите 1.9 ТДИ e страхотен мотор. Говоря за Голф 3. Ако е голф 2 - там всички бензинови от 1.6 нагоре са супер, дизела 1.6 без турбина е практически вечен. Ако бях пред твоята дилема, щях да си взема Голф 2 1.8 GTI KP, да му сложа един газов инжекцион и да си свиря.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”