Информация за ФСИ двигател

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
dr_parazit
Автомобил: VW GOLF MK5
Двигател: BLP 2004

Информация за ФСИ двигател

Мнениеот dr_parazit » Сря 14 окт 2015 21:49

Здравейте!
Отвчера съм собственик на Голф 5 (2004) 1,6 ФСИ.Из форума не можах да намеря много инфо за двигателя дали е добър или не.Кодът на двигателя ми е BLP.Като цяло нямам много оборудване в колата,без борд. компютър,климатик-май съм купил с най-ниското оборъдване,както и да е.Имали особени важни неща на ФСИ мотора,за които трябва да внимавам?И още един въпрос,сякаш хидравликата ми е малко твърда,имали нещо,което да проверя?Като цяло каквото и да е било би ми помогнало!
Благодаря Ви за отзивчивостта и оказаната помощ от сега! :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Информация за ФСИ двигател

Мнениеот hooligan_sk » Сря 14 окт 2015 22:32

Тези FSI мотори имат типичен недостатък - събират нагари по буталата. Колата става много мудна и едвам крета, ще го познаеш. Отлага се във времето, ако се използват високо октанови горива, но рано или късно се стига до там. Хидравлика нямаш. :arrow

Потребителски аватар
dr_parazit
Автомобил: VW GOLF MK5
Двигател: BLP 2004

Re: Информация за ФСИ двигател

Мнениеот dr_parazit » Сря 14 окт 2015 22:51

и имали някакъв интервал,през който да се проверява този нагар?и ако няма,като се получи този нагар,изчистването сигурно е сума :rolleyes :rolleyes

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”