Здравейте,
Жената взе душата на стария автомобил и така дойде моментът да търсим нов. Задачата е за предимно градско каране, икономично и поддръжката да не е цифра. Искам да е нова колата, така че гледам офертите на официалните дистрибутори или частно на много малък километраж и гаранция.
За момента съм се насочил към Ford Fiesta (EcoBoost 1.0, 100 к.с) и VW Polo (1.2TSI 90 к.с).
За полото освен добрите впечатления от екстериора и интериора нямам много информация от първа ръка, така че ще съм благодарен ако някой може да сподели мнение какво да очаквам или съвет за избора.
Благодаря!

Polo Comfortline 1.2TSI BMT, 90 к.с., бензин - отзиви?
- vasko_bulgaria
- Автомобил: VW Passat B8 Variant_Polo 6R
- Двигател:
Re: Polo Comfortline 1.2TSI BMT, 90 к.с., бензин - отзиви?
Карам Polo 2012 г., върви доста приятно, разход от 7.5л/100км до 10.5л/100км, поддръжката за този малък автомобил е скъпа за МЕН (смяна на маслен филтър и масло=около 300лв.в Порше София Юг/Изток), здраво окачване поне засега 83000км, караме го постоянно на всякакви разстояния удобно е и за каране и за пътуване....Относно Екобуста е по-икономичен, НО поддръжката е още по-скъпа и доста по-тесничко купе.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Re: Polo Comfortline 1.2TSI BMT, 90 к.с., бензин - отзиви?
Това Поло е оптималната градска кола в момента. Двигателя вече е с ремък, харчи нищо и половина, страшно тих и комфортен. Примоцията сега е 25 000лв, Фиеста просто няма достатъчно ценово предимство за да компенсира гадния интериор и липсата на 1цил., който не носи някаква особена икономия.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”