Polo Comfortline 1.2TSI BMT, 90 к.с., бензин - отзиви?

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
mistarlupo
Автомобил:
Двигател:

Polo Comfortline 1.2TSI BMT, 90 к.с., бензин - отзиви?

Мнениеот mistarlupo » Нед 15 ное 2015 16:43

Здравейте,

Жената взе душата на стария автомобил и така дойде моментът да търсим нов. Задачата е за предимно градско каране, икономично и поддръжката да не е цифра. Искам да е нова колата, така че гледам офертите на официалните дистрибутори или частно на много малък километраж и гаранция.

За момента съм се насочил към Ford Fiesta (EcoBoost 1.0, 100 к.с) и VW Polo (1.2TSI 90 к.с).

За полото освен добрите впечатления от екстериора и интериора нямам много информация от първа ръка, така че ще съм благодарен ако някой може да сподели мнение какво да очаквам или съвет за избора.

Благодаря!

Потребителски аватар
vasko_bulgaria
Автомобил: VW Passat B8 Variant_Polo 6R
Двигател:

Re: Polo Comfortline 1.2TSI BMT, 90 к.с., бензин - отзиви?

Мнениеот vasko_bulgaria » Нед 15 ное 2015 18:28

Карам Polo 2012 г., върви доста приятно, разход от 7.5л/100км до 10.5л/100км, поддръжката за този малък автомобил е скъпа за МЕН (смяна на маслен филтър и масло=около 300лв.в Порше София Юг/Изток), здраво окачване поне засега 83000км, караме го постоянно на всякакви разстояния удобно е и за каране и за пътуване....Относно Екобуста е по-икономичен, НО поддръжката е още по-скъпа и доста по-тесничко купе.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Polo Comfortline 1.2TSI BMT, 90 к.с., бензин - отзиви?

Мнениеот hooligan_sk » Нед 15 ное 2015 19:04

Това Поло е оптималната градска кола в момента. Двигателя вече е с ремък, харчи нищо и половина, страшно тих и комфортен. Примоцията сега е 25 000лв, Фиеста просто няма достатъчно ценово предимство за да компенсира гадния интериор и липсата на 1цил., който не носи някаква особена икономия.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”