Здр, колеги, досега само БМВ съм карал, искам да мина скоро на това Поло около 2006 год. 1.4ТДИ
Какви са слабите места на мотора? Какво струва обслужването? Маховика демферен?проблемен?скъп? И не на последно място какъв е реалния разход при напълно нормално каране градско и извън?

Мнение за ПОЛО 9н3 1.4ТДИ
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: Мнение за ПОЛО 9н3 1.4ТДИ
От БМВ на Поло?
Сигурен ли си?
Верно че има БМВ,и БМВ,но все пак...
Сигурен ли си?
Верно че има БМВ,и БМВ,но все пак...
- Xaxy
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: AFN 1.9 TDI 110
Все едно да слезнеш от кон на магаре 

- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Аз карам такова, няма ядове. Но по добре намери 9н3 1.9 тди, гледам че ги има. Разхода реално- градско лятото- нормално каране- от 5.2 до 6.5. Зимата и 8,5 ми е давала, но само карана студена на по 3 км до работа и обратно. Извънградско каране нормално с около 100 110 - над 5 разход няма да видиш. Но започнеш ли да я ръчкаш 140 150- там цифрата отива на 6.5 и нагоре.. Инак върви доволно, ако не си рейсър или гонкаджия по светофарите. Тия 9н3 на мен лично много ми допадат. Голямо е колкото голф 3ка. Качвам в багажника сгънатата количка на близнаците на сестра ми и вътре се събират с кошовете без особен проблем.
Защо не 1.4ТДИ? Там разхода в града май е доста по добре от 1.9сди? Какви са цените на обслуване на 1.4тди и какви са слабите места, нека пишат хора дето карат такъм мотор. За вървене не говорим трябва ми такава кола която ще се кара около 15 км само градско по 2 пъти на ден студена, значи 30-40км градско с 2 студени старта.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Спри се на бензинова кола в този случай. С дизел..не че не става, ама поддръжката ще "изяде" икономията.
Спомени за разхода на бавареца при този режим на каране за да не се чудят хората защо такава транзакция... 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз като собственик на поло но бензин 1.4 и дизелов автомобил и то по голям ще кажа че разхода на това малко коле независимо че е 1.4 гори в града особено и на кратки разстояния средно 12/100 , верно че жената кара по 4-5 километра колкото да закара и вземе децата от градина и то само студена но за мен този разход е нещо нереално.Дизеловия ми меган 2 дори и на кратки и студени стартове дава макс ама макс и то зимата 7 до 7,5/100 .
Въобще се чудя как има колеги с 20 годишни коли на газ и споделят за някакви разходи от по 8-10 в града на газ.
Колата няма проблем , извънграда ми дава 5-5,5 , но в града е нещо страшно.
Иначе проблеми няма , най големия беше отказала първа степен на вентилатора на радиатора , оправих си го сам .
Вози твърдо и то много , до сега освен филтри масло , тази година смених свещи спирачна течност , антифриз.
Все още съм с оригиналните накладки отпред.
Въобще се чудя как има колеги с 20 годишни коли на газ и споделят за някакви разходи от по 8-10 в града на газ.
Колата няма проблем , извънграда ми дава 5-5,5 , но в града е нещо страшно.
Иначе проблеми няма , най големия беше отказала първа степен на вентилатора на радиатора , оправих си го сам .
Вози твърдо и то много , до сега освен филтри масло , тази година смених свещи спирачна течност , антифриз.
Все още съм с оригиналните накладки отпред.
- samo_pechka
Стресна ме определено. Аз никога не съм постигал такъв с 1.9 АФН ( верно друг ДВГ, ама пък е 1.9 и монтиран на доста по-тежка кола ) .drotomir написа:независимо че е 1.4 гори в града особено и на кратки разстояния средно 12/100
-
- Автомобил:
- Двигател:
Трицилндров мотор не бих карал и подарък да е. И все пак някои хора плащат за 3-цил коли ... луди всякакви.
drotomir и samo_pechka, вие имате ли представа за какво говорите?
drotomir и samo_pechka, вие имате ли представа за какво говорите?
Едното БМВ ми гореше градско около 16, другото сега около 10. искам колата да ми говри 5 бе хора, и да е дизел. Пак питам за 1.4 ТДИ какво ще кажете от хората дето го имат, като разход и здравина? КОлко пари е ангренажа с ролките и водната помпа?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега ако не попаднеш на милионник или някоя прегрявана или с блокирал мотор няма да имаш проблеми с дизела , всичко зависи как се е грижил предния собственик.
- samo_pechka
myrshavija написа:Трицилндров мотор не бих карал и подарък да е.
Е аз бих седнал на трицилиндров мотор

Ghost4o написа:Здр, колеги, досега само БМВ съм карал, искам да мина скоро на това Поло около 2006 год. 1.4ТДИ
Какви са слабите места на мотора? Какво струва обслужването? Маховика демферен?проблемен?скъп? И не на последно място какъв е реалния разход при напълно нормално каране градско и извън?
Здравей колега, аз карам Polo 6N2 1.4TDI, мотора е сходен, голямата разлика при 9N3 е, че турбината е с променлива геометрия.
Плюсове:
Много икономичен мотор - градско ми дава около 6-6.5/100, като аз карам до около 2500 оборота. Извънградско около 4.5/100.
Наистина безпроблемен мотор, аз и доста мои познати караме този мотор, никакви грижи, като се обслужава с хубави консумативи и се сменя маслото редовно.
Като цяло ми е 4-тото Polo за 3 години и мога да кажа, че като цяло на Polo ходовата част е БЕЗСМЪРТНА! Миналата година, зимата карах със цялостно спортно окачване, без а искам влизах в страшни трапове, дупки и тнт, не мръдна тая кола!
Нисък данък - моят е 12лв, но е над 14г колата, твоят може би ще е по-голям.
Макар и кола 2006 година (9N3) е сравнително евтина за поддръжка на фона на Passat/Audi A4/BMW 5 серия/Mercedes C класа, тези години. Като сметнеш, че пасатите и аудитата имат по 8 носача, които струват около 800-900лв комплекта, при Polo не е така.
9N3 е сходна с 6N2, като простор, карал съм я и мога да кажа, че за малка кола е доста просторна, багажника лично съм тествал, побира 4 гуми с джанти, колело и има място за още торби, лек багаж, разбира се като бутнеш задните седалки. Ако не ги бутнеш, пак можеш да събереш много неща, защото самият багажник е доста дълбок, и ако го подредиш добре, ще ти се стори доста функционална количка.
Разходи/Минуси:
Скъпо обслужване, обслужаването е 1:1 с 1.9TDI, има 3 ролки, като едната е демпферна и е 150лв, общо ремъци, ролки, масла, филтри = 600-650лв, ако не ползваш отстъпки.
Както можеш да предположиш, шумничък мотор, тъй като е само 3 цилиндъра, но има много добри уплътнения и честно казано, вътре в купето не се усеща дразнещо, поне за мен. Да, като се качиш в BMW 530d 6 цилиндъра, все едно не си пуснал мотора, но предполагам това го знаеш.
Колата е с демпферен маховик, който за моят мотор AMF струва около 500лв го гледах. Съединителя също е двойно по-скъп от този на бензиново Polo, например при 6N2 1.4i струва 250лв, при 1.4TDI струва 430лв. Дюзите са по 600лв/бр (нови), но се намират на втора ръка по 200лв, като ако ги вземеш от работеща/катастрофирала кола не е болка за умиране. ГНП-то струва около 1000лв, но ако го спасиш на време, вземеш ремонтен комплект, ще минеш с около 100-200лв ремонт.
П.П. - Сигурно нещо съм пропуснал, но това е в общи линии, лично аз взех колата нов внос, като си я качих на компютър, тествах, покарах и другото беше божа работа, но уцелих да чукна на дърво и не ми създава грижи. Като цяло извода е, че трябва много внимателно да подбереш дизеловия автомобил, желателно е да го заведеш в читав сервиз, да го качат на компютър, да проверят турбо, дюзи и останлите неща, за да не береш после хиляди левове яд. Успех!
П.П. 2 - Най-добре си намери 1.9TDI 100 коня мотора, разхода е същия, обслужването същото, имаш един цилиндър в повече, по-спокойна работа на мотора. Няма смисъл то 1.4TDI в твоя случай.
Последна промяна от Snuupy на Нед 22 ное 2015 11:31, променено общо 1 път.
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
Ако искаш да гори 5 си вземи лупо 3л тди, но там поддръжката изяжда икономията. 5 е възможен разход ако караш само по големите булеварди извън час пик. Иначе 1.9 сди за мен е доста по-добър двигател за градско придвижване. С него се прави 5 градско при посочените по горе условия.
Спирууу какво наричаш ГНП, тандем помпата ли? Нещо ти куцат понятията?
Спирууу какво наричаш ГНП, тандем помпата ли? Нещо ти куцат понятията?
Последна промяна от w_smith на Нед 22 ное 2015 19:28, променено общо 1 път.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”