Здравейте,
Очевидно обмислям покупка на кола. Та, рових из сайтове, четох из форуми, но продължавам да не мога да се насоча към контректна марка/модел.
Не обмислям да карам ежедневно, а 1-2 пъти в месеца София-провинцията. Искам колата да вози сравнително комфортно, да е комби(да мога да си пренеса нещата в нова квартира, примерно) и да е от този век. Най-важно ми е на малкото каране, което мисля да правя, да не се "разпада" - аз съм тип "качвам се и карам". Мразя да се занимавам със сервизи(не казвам, че няма да отида за смяна на масло, филтри и т. н.).
За самата кола съм готов да дам до 10 000. Имам някакви модели на ум, но ми е интересно вашите предложения колко ще се покрият с моите идеи.
Какво бихте избрали вие в моето положение?
П.П. Автобуса.
Комби след 2000 г. до 10 000 лева
- toraborat
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: ASZ 2002
Re: Комби след 2000 г. до 10 000 лева
А какво се е разпадало до сега? Или е първа кола...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не е първа кола. Имам Опел Кадет на 30 години, който изтезавах като взех книжка. Не мога да каже, че чак се е разпадал, но съм имал занимавки.
За разпадане съм слушал/наблюдавал при коли на приятели взети през последните години. Вярно е, че те карат доста.
Не живея с мисълта, че ще си взема перфектно здрава кола, но не искам всеки път като се кача да трябва посещение в сервиз.
За разпадане съм слушал/наблюдавал при коли на приятели взети през последните години. Вярно е, че те карат доста.
Не живея с мисълта, че ще си взема перфектно здрава кола, но не искам всеки път като се кача да трябва посещение в сервиз.
- toraborat
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: ASZ 2002
Има един сайт на колега който скоро ползвах за тази цел, хората си въвеждат какво обслужват по колите си. Като си харесаш модел може да потърсиш и да се ориентираш как се движи поддръжката като пари във времето и пробега: carspending.com
От ваг групата май най-лесното е ТДИ роторна помпа, за купе бих избрал голф комби, има здраво и не скъпо окачване. Съмнява ме да ги крадат много, може да си седи безгрижно пред блока. Също бих търсил италианка, щом няма да се кара много, да не изгние пред блока. Това е на долната граница по възраст от зададените критерии, има по-нови, по-хубави, които ще влезнат в бюджета... Просто и аз толкова карам и това е колата която като не я карам, поне най-малко ще я мисля.
От ваг групата май най-лесното е ТДИ роторна помпа, за купе бих избрал голф комби, има здраво и не скъпо окачване. Съмнява ме да ги крадат много, може да си седи безгрижно пред блока. Също бих търсил италианка, щом няма да се кара много, да не изгние пред блока. Това е на долната граница по възраст от зададените критерии, има по-нови, по-хубави, които ще влезнат в бюджета... Просто и аз толкова карам и това е колата която като не я карам, поне най-малко ще я мисля.
Пасат 5.5/6(eвентуално). Вози комфортно Щом ще се кара 10-15 пъти в годината - сигурно и само ще го обслужваш. Или по-сигурно и по-малко, както е казал колегата голф вариант/Октавия.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
За така описаното ползване бих взел нещо подобно,тоест възможно най-новото,най-запазеното и на малко километри без марката да ми е водещ критерии :
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11559377855696162&slink=bxhb71
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11559377855696162&slink=bxhb71
ако целта не е да се уплътни бюджета от 10к, моите предложения за коли от този век които отговарят на концепцията качваш се и караш:
1. октавия 2 комби 1.6 mpi (за твоето каране може и без газ)
2. октавия 1 комби бензин
3. голф 4 комби бензин
с този бюджет ще си намериш отлична кола, че и пари ще ти останат.
1. октавия 2 комби 1.6 mpi (за твоето каране може и без газ)
2. октавия 1 комби бензин
3. голф 4 комби бензин
с този бюджет ще си намериш отлична кола, че и пари ще ти останат.
Правил ли си сметка една кола под наем дали не е по-смислен вариант? За 2 пътувания в месеца... То важното е колко дни ще я държиш де, но предполагам е за събота-неделя.
- alpinab
- Автомобил:
- Двигател:
Тойота Авенсис 1.8 бензин след 2004. Преди това този мотор има драма със сегменти, който е оправен и всичко е 6.Карал съм такава служебна, продаде се 300к, само тя си знае какво е видяла. Цялата фирма и беше на седлото. Само като знам аз какъв вандализъм и съм й причинил ми става кофти:)
Определено не е мойта кола сравнена с Пасат но не трябва да се подценява, като вариант за малък годишен пробег.
За тези нужди описани е повече от идеална.
Определено не е мойта кола сравнена с Пасат но не трябва да се подценява, като вариант за малък годишен пробег.
За тези нужди описани е повече от идеална.
- Vasseto
- Автомобил: Passat B7 Passat B5_5 Jetta V
- Двигател: CFFB AVF BXE
Да се качваш и да караш по 2 пъти в месеца по до-добре както ти каза колегата- кола под наем. Качваш и караш. Избираш си такава която да ти премести нещата от една квартира от друга. И за 10000 може сам да си изчезслиш за колко уикенда ще я имаш.