Здравейте, решил съм да си купувам такъв Сеат и доста изчетох за него. Понеже повечето теми за него са от преди няколко години имам няколко въпроса. Rolling Eyes
От прочетеното разбрах че този двигател е доста здрав, но понеже ако купя такава кола ще е на 15 години+, и от там идват притесненията ми.Та заслужава ли си купуването на тази кола или да се ориентирам към по новия модел Ибиза 3 1.9 или 1.4
Какво ще ме посъветвате.Благодаря

Съвет за покупна на Сеат Ибиза II (facelift) 1.9tdi 2000г.
- Rat Fink
- Автомобил:
- Двигател: 1 8t AUM 2 3DISI
Re: Съвет за покупна на Сеат Ибиза II (facelift) 1.9tdi 2000
Зависи на колко реални километри е автомобила, иначе двигателите са много добри, но вече почти всички са смазани от каране и на много километри. Това е основното притеснение, другото по нея не е скъпо и е прилично здраво и сравнително евтино. По-старите тди не са с демферен маховик, по-новите са с - това също може да се развали и да трябва да се дават доста пари за да се подмени.
-
- Автомобил: Seat Ibiza
- Двигател: 1.9 TDI ASV
Re: Съвет за покупна на Сеат Ибиза II (facelift) 1.9tdi 2000г.
След месец, едва ли има кой да чете, ама все пак да се изкажа като собственик на същия автомобил. Моят е със 110 коня и чип (така го взех, не знам кога и от кого е слаган). Вече над година нямам проблеми като цяло. Разбира се ремонти, като развалено ел. стъкло, дръжка на вратата, нещо дребно по окачването.. са напълно нормални. Имах проблем с турбото (така я взех!). Ходих на сервиз, СПЕЦИАЛНО занимаващ се с всички коли от VW групата, гледаха я, закачаха я, и накрая ми викат няма проблеми колата, взимай я. Така и направих. Веднага излизам да направя едно кръгче на околовръстното и газ, газ, стига 120 км/ч колата и забива.. Така че задължително си я пробвай извънградско да няма такива дефекти.
Като изключим турбото, частите за колата не са скъпи, но.. е нормално. Все пак говорим за малка кола, нисък клас..
Накратко -
плюсове - върви много, гори МАЛКО, ама наистина малко (градско над 6-6,5 зиме, лете не вдига! извънградско 4,5 - 5 при каране до 100 км/ч)
минуси - вози гадно, пластмаси навсякъде..
Като изключим турбото, частите за колата не са скъпи, но.. е нормално. Все пак говорим за малка кола, нисък клас..
Накратко -
плюсове - върви много, гори МАЛКО, ама наистина малко (градско над 6-6,5 зиме, лете не вдига! извънградско 4,5 - 5 при каране до 100 км/ч)
минуси - вози гадно, пластмаси навсякъде..
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Re: Съвет за покупна на Сеат Ибиза II (facelift) 1.9tdi 2000г.
Вземи си изпълнението Sport с 2 врати, малко декоратвни прагове и мотор 1,9TDI ASV. 1,9 TDI с обикновен маховик го има преди фейслифта, в тази всички са с двумасови. По двигателя обикновено трябва да се изчистят проблеми с пренадуване и ненадуване - актуатор, задръстена геометрия, вакум помпа и тн. Евентуално ще му трябват и нови повдигачи + пружини на клапаните. Не са много скъпи неща, стига сервиза да знае какво прави. От там нататък двигателя е чук. Самата кола друса адски и е много евтино израбитена, но във вариант Sport e що годе интересна. Следващото поколение не е много цвете. 

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”