Днес търсихме за един познат кола нов внос, като бюджета е макс 2500. Колата трябва да е бензин, малкия данък и с 4 врати. Обиколихме борсите на Драгичево и за тези пари това което ни хвана окото бяха:
Първата е Мазда Димио 2000г, 1.4 16в пълна инжекция. Една малка, невзрачна количка, като такава виждам за първи път. Има ел, пакет и клима, добри гуми и си личи, че е доооооста запапазена, даже имам съмнения, че е под 200к км.. Единствения кусур който й намерих е малко вода в багажника, но явно е от скоро и е поправимо, защото нямаше ръжда и мухал.
Другата, която гледахме е по - приятна 323 хечбек 1.6 16в, ел пакет, и клима. По - голяма е и интериора й е по готин. Мотора е с верига. Също я огледах доста добре, проблема е че си личеше, че е прекалено напудрена. Пастирана е, всичко лъщи и е мазно, но най - кофтито е, че видях под капака до ботуша опръскано с боя върху маркуча на климатика. Показах му го на джамбазина, той се опита да замаже положението, но не даде логичен отговор защо е така. Каза че той няма да се занимава да боядисва под предния кош и т.н. Имаше под калниците повърхностна ръжда, също така и на едно място в двигателния отсек, но мисля че това е нормално за японка от Германия.
Някакви отзиви за конретно тези два двигателя и евентуално за тези модели?
Гледам, че в мобилето, като цяло 323 върви под и около 2000лв, а тези Димио, може би защото са над психическата бариера 2000г, са с по - високи цени.
След като се вземе някоя от двете, ще се слага ГИ.

Мазда Демио и Мазда 323
- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
Re: Мазда Демио и Мазда
Демио има за наследник мазда 2, а 323 - мазда 3! Прочети за тях, и ще добиеш представа и за тези, но, имай предвид, че по-новите модели, вече не са с японски мотори, за тройката знам, че е с фордов!
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Здрави, непретенциозни, евтини за подръжка, и доста рядко създаващи проблеми. За сметка на това ръждясват доволно и навсякъде, важи и за двете 

- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
Абе 323 ми хареса доста повече, особено като интериор, но с тая опръскана боя по двигателя... нещо са играли по коша. Диоса нямаше никъде ръжда и не изглеждаше да е прикривано каквото и да е.
- НарКол
- Автомобил: Polo Classic
- Двигател: AFT
Ами ще вземеш тая която ти е по сърце, в която се чувстваш по-добре. И зависи цвета дали ще ти хареса.
Аз лично бих взел Демиото. Нищо, че е невзрачна, тъкмо крадците няма да я заглеждат.
Чувал съм, че отвътре е доста просторна и хваща много багаж (нали е комби). Ето, можеш сам да прочетеш в коментарите.

Аз лично бих взел Демиото. Нищо, че е невзрачна, тъкмо крадците няма да я заглеждат.

Чувал съм, че отвътре е доста просторна и хваща много багаж (нали е комби). Ето, можеш сам да прочетеш в коментарите.

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Не знаех, че на това му се вика комби:

- agumba
- Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
- Двигател: 1600 VTEC 110 hp
Не е комби, по-скоро бие на миниван.
- Sonny_89
- Автомобил: VW Passat B7 + Opel Astra H
- Двигател: CFFB + Z19DTH
Така....да споделя и аз нещо за Мазда . Имам колега , който наскоро си купи 323 2.0 дизел (101 к.с.) . Колата е 2004 година , внос от Италия без грам ръжда. Возих се няколко пъти , като возията и изолацията на купето не ме грабнаха особено . Въпреки това обаче колата изглежда доста свежа и интериорът никак не е лош (особено неговият с оригинално радио ) . Имам и приятел , с който бяхме заедно в университета , притежаващ Мазда Примаси , 2002 година със същия двигател . Интериорът е почти идентичен с този на 323-то , само че тя е нещо между комби и миниван (доста по-просторна) . Откъм возия и изолация на купето - същата работа. Моето мнение обаче е , че тези машинки си заслужават паричките . 

- НарКол
Добре де, stefan4o, нека е миниван.
Още по-добре, защото има повече място за товарене.
Премаси също е много готина кола, с една идея над Демиото, заслужава си да се гледа и за нея.
Газовата бутилка обаче трябва да е на мястото на резервната гума, щото иначе се губи смисъла от минивана. А дали там ще има място, това вече е въпрос.

Премаси също е много готина кола, с една идея над Демиото, заслужава си да се гледа и за нея.

Газовата бутилка обаче трябва да е на мястото на резервната гума, щото иначе се губи смисъла от минивана. А дали там ще има място, това вече е въпрос.

- forski
- Двигател:
- Контакти:
Sonny_89 написа:Така....да споделя и аз нещо за Мазда . Имам колега , който наскоро си купи 323 2.0 дизел (101 к.с.) . Колата е 2004 година , внос от Италия без грам ръжда. Возих се няколко пъти , като возията и изолацията на купето не ме грабнаха особено .
Това важи и за 626 че и за първата 6-ца, твърда и стегната возия и не особенно добра шумоизолация на купето, при оглед обърни внимание на гумените уплътнения на всички врати да няма скъсано и протрито.
- Sonny_89
Между другото за 6-ца съм чувал много добри отзиви точно за комфорт и шумоизолация , но явно се е отнасяло за facelift , който е след 2006 г. 

- НарКол
forski написа:Това важи и за 626 че и за първата 6-ца
Тази ли?

Странно, вече почти не се виждат по улиците, поне тук в София. А бяха хубави коли.

- Sonny_89
Мисля , че колегата forski имаше впредвид тази .....
- IceHeart
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.8 AGN
Видиш ли ръжда, и то особено около коша, направо я прескачай, до 1 година ще изгние. Има и коли от Германия, без ръжда но са много рядко срещани.
Моторите на тези коли са доста здрави, и носят на газ.
С две думи, купето ако е здраво, и мотора мърка, направо я взимай!
Моторите на тези коли са доста здрави, и носят на газ.
С две думи, купето ако е здраво, и мотора мърка, направо я взимай!
- forski
- Двигател:
- Контакти:
Въпроса с ръждата също е малко преекспониран, да колите имат проблем със защитата на купето против корозия, но това не означава че за една или две години купето ще изгние и ще изчезне
Аз карам такава кола, с тръгнала ръжда тук-там вече четвърта година, колата е от Германия и я купих със всичките и недостатъци по-купето. За 4 години нито е изгнила тотал, нито се е разпаднала, така че един хубав и обстоен оглед ще ти даде много информация за това на какво реално дередже е автомобила.
323 е един чудесен автомобил, 626 с последния фейслифт този който е показан на горната снимка е също един много здрав и надежден автомобил 100% японски, нищо общо с Форд

Аз карам такава кола, с тръгнала ръжда тук-там вече четвърта година, колата е от Германия и я купих със всичките и недостатъци по-купето. За 4 години нито е изгнила тотал, нито се е разпаднала, така че един хубав и обстоен оглед ще ти даде много информация за това на какво реално дередже е автомобила.
323 е един чудесен автомобил, 626 с последния фейслифт този който е показан на горната снимка е също един много здрав и надежден автомобил 100% японски, нищо общо с Форд

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”