Здравейте, както се подразбира от заглавието искам да си купя автомобил и съм се спрял на тези 2 модела. Mercedes-Benz W211 (Е класа) и по-точно E220 CDI evo 2008г. Ноември месец, а бавареца е 530d e60 2005г Август месец. Мерцедеса е с ръчни скорости, 170 к.с., а бмв-то е автоматик 218 к.с. Та искам да изкажете мнение за мерцедеса и за бмв-то (поддръжка, разход на гориво, надеждност и т.н) и да ме съветвате кое е по-доброто от тези 2 модела.
Благодаря ви предварително за вашите съвети! :)

Mercedes-Benz W211 (Мнения) и BMW 530d E60 (Мнения) Кое да избера ?
- kostik
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Mercedes-Benz W211 (Мнения) и BMW 530d E60 (Мнения) Кое да избера ?
Имам колега, който караше Е60 една година и постоянно имаше проблеми с електрониките по автомобила. След година я продаде и каза, че Е60 е много хубав автомобил, но и проблемен. От друга страна W211 все още си го кара един друг другар и не е споменавал нищо конкретно и двамата са с един бюджет горе доло. Туй то, което знам. Аз бих заложил на Мерцедеса а и ми харесва повече :) Късмет.
- Мартин1234567890
- Автомобил: vw Golf 3
- Двигател:
И двамата карасавци,и двамата може да се каже,че са мощни,попринцип на мен бмв ми харесва повече,но защо си се спрял на дизелов мотор
.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Интересна тема - във форум, където най-разпространените автомобили са Голф 3 и 4, а потребители с търсените автомобили едва ли има повече от 5.
Какво различно от ЕЖК и безполезни мнения като моето и предното се очаква?
- djankata74
- Автомобил: ford focus
- Двигател: 1.6 dtci
За мен работата отива на Мерцедес и всички останали карал съм и двете марки не същите де но някакси в мерцедеса се чуствам по спокойно иначе седмата серия на БМВ е друга халва .Според мен покарай и двете и сам реши, 

Мартин1234567890 написа:И двамата карасавци,и двамата може да се каже,че са мощни,попринцип на мен бмв ми харесва повече,но защо си се спрял на дизелов мотор.
Ами, спрял съм се на дизела, защото до колкото знам е по-икономичен.
myrshavija написа:Интересна тема - във форум, където най-разпространените автомобили са Голф 3 и 4, а потребители с търсените автомобили едва ли има повече от 5.
Пуснах тази тема тук, защото в другите изпитах известни затруднения при регистрацията, надявам се да не е проблем.
Ако някой друг има какво още да сподели, нека да пише. :) В събота ще ходя да ги гледам и ще пиша.
аз съм пред същата дилема от известно време но при мен има и трети вариант Audi A6 4f , карах няколко е класи , защото ми бяха фаворит като визия и усещане за комфорт и качество. Обаче съм разочарован от твърдата возия на всички е-класи, които тествах, чак ми е странно как може да возят толкова твърдо , висок клас кола а пасата ми вози доста по комфортно.
БМВ пък са ми тесни от вътре, за сега Аудито ми е фаворит.
БМВ пък са ми тесни от вътре, за сега Аудито ми е фаворит.
Хмм.. Качвал съм се в няколко е-класи W211 и съм останал с много добро впечатление - возят като лодка.. Не знам при теб какво е било, но и съм чувал, че при е-класите возията е уникална..
Последна промяна от IvanMan на Вто 26 юли 2016 20:55, променено общо 1 път.
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение! Използвай бутон "Нов отговор"!
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение! Използвай бутон "Нов отговор"!
BMW-то ще има по-голям разход не само защото е с по-голям мотор, ами и заради автомата. Също така по-вероятно е да го намериш комби, а Mercedes-a седан. Годините им не са много сравними, защото BMW има фейслифт 2008 и двигателя вече е 231 к.с., което още повече повишава разлика между двата автомобила по този показател, която и сега не е малка. Не знам какво търсиш, кола за возене, кола за каране, кола за пазаруване и багаж, за престиж(имидж) и т.н. Аз бих сравнявал BMW и Mercedes, но не с разлика от повече от 3 г., както го правиш ти.
Ами, търся кола за каране, но и в същото време да вози хубаво, да е комфортна отвътре и икономична. Понеже синът ми през повечето време ще я кара, а той е 20 годишен и често излиза на дискотеки, барове и т.н. Вече се спрях и на Audi A6 3.0 TDI Quattro. Та, трите модела са BMW 530d E60, E220 CDi evo и Audi-то, което споменах по-горе. Някакви съвети към кое да се насоча, според горните изисквания ?
все едно гледам себе си :) въртях суках и все към А6 ме дърпа.
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
Аз бих взел Мерцедеса. На външен вид фейса на W211 ми допада много повече от е60 и 4F. Другото, което е, че кола на задно и с автоматична скоростна кутия зимата е неизползваема, колкото и електронни помощници да има. Също разликата в разхода между 4-цилиндровия Мерцедес и 6-цилиндровите Бмв и Ауди ще е доста в полза на Мерцедеса.
- stoev87
- Автомобил:
- Двигател:
Като цялостен пакет и концепция за мен 4F е определено пред E60 и W211 . Двойното предаване е серийно при 3 литровия дизел а материалите и качеството на интериора са клас над конкурентите. Екстериора е въпрос на личен вкус но във версия комби аудито определено изглежда по-добре.
- Pagemakerboy
- Автомобил: 2025 Audi Q8 50 TDI quattro
- Двигател:
Фейсова Е-класа 2008-ма година нЕма нищо общо с Е60 и 4F, ако вторите две са префейс, просто те не си заслужават ГРАМ спрямо Мерца.
Ако колегата автор на темата има парички за един E320 4Matic автомат 2008-ма година изобщо не виждам и фейсовите на Е60 и 4F по какво могат да му стъпят.
Ако колегата автор на темата има парички за един E320 4Matic автомат 2008-ма година изобщо не виждам и фейсовите на Е60 и 4F по какво могат да му стъпят.
- stoev87
- Автомобил:
- Двигател:
Pagemakerboy написа:Фейсова Е-класа 2008-ма година нЕма нищо общо с Е60 и 4F, ако вторите две са префейс, просто те не си заслужават ГРАМ спрямо Мерца.
И каква точно е логиката да се сравнява W211 "фейс" със 4F "пре-фейс" а не фейс със фейс - 2008ма си е точно фейсовия 4F ?

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”