Мнение за конкретен автомобил - Passat B5.5 2.5TDI 4Х4

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
george.tsvetkov
Автомобил:
Двигател:

Мнение за конкретен автомобил - Passat B5.5 2.5TDI 4Х4

Мнениеот george.tsvetkov » Вто 23 фев 2016 0:15

Здравейте, колеги! Обръщам се към вас, за да чуя компетентни мнения за конкретен автомобил, който много харесах, но в последствие бях разколебан от приятели и познати. Колата е уникална на външен вид и цената ми се струва приемлива. Намира се в автокъща Боми Ауто в Овча купел. Множеството негативни коментари за този двигател (2.5TDI) ме разколебаха. Много се чупел, поддръжката била изключително скъпа и т.н Та въпросът ми е наистина ли е толкова плачевен този агрегат?

Става въпрос за този Passat:
http://www.cars.bg/c1531178

ПС. Нещото, което най-много ме притесни беше, че дилърът ми отказа преглед в официалния сервиз Porshe ЮГ, който е на 5 минути... Очевидно има проблем.
Ако някой може да съдейства ще съм благодарен! :)

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Re: Мнение за конкретен автомобил - Passat B5.5 2.5TDI 4Х4

Мнениеот stefarata » Вто 23 фев 2016 6:42

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Вто 23 фев 2016 7:05

ако не държиш на 4motion-a то за тези пари ще вземеш 1.9 - не знам кое ти се вижда разумно в цената

Liminat
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Liminat » Вто 23 фев 2016 7:22

Тия наистина са единствените в тоя бранш, за които съм чувал добра дума от страничен за тях човек, и то свестен човек, отказа да ми продаде на външен вид съвсем изправна скоростна кутия, а нищо не му пречеше, купих от него двигател на пари за колело и съм от Варна, а човека от София :)

Потребителски аватар
курвата
Автомобил: Polo + A3
Двигател: ABF + AGU
Контакти:

Мнениеот курвата » Вто 23 фев 2016 7:58

Боми Ауто са от 100 години, винаги като се занимаваш с такава дейност ще се намери някой който да те оплюе защото нещо не му е било сгодно. Няма начин като цяло колата изглежда добре и запазена но двигателя си има като цяло доста недостатъци от завода. Не до измисленото смазване води до износване на разпределителните валове, вследствие падат кобилици и почват един цикъл за оправянето на който отиват не малко пари. Като цяло и двигателя е скъп за подръжка с не малък разход на горивo за дизел, аз лично бих избрал същата кола но 1,9tdi примерно 131к.с. :wink

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Вто 23 фев 2016 9:57

не съм купувал кола от тях, но виждам много коли с техни рекламни табелки под номера, странното , е че повечето са наистина доста запазени коли. Ходил съм наскоро д агледам кола с колега при тях. Дойде си човека, даде ключа, запали ни колата и каза да си разглеждаме каквото искаме. Щял да дойде след малко ако имаме въпроси. Учуди ме наистина колегиалното отношение, аз не бих пуснал някой да огледа кола, която продавам без да съм наблизо. Но това на страна , просто може да съм попаднал на човек. Направи ми впечатление, че имаше 10-тина коли няколко ми грабнаха окото, но нямаха цени, попитахме за два конкретни и момчето каза, че всики коли без цени вече са продадени.
За конкретната кола, доста екстри, което е добре, лично на мен махагона ми е грозен, синия салон също, комбинацията между двата цвята... отвратителна... но това си е въпрос на вкус, повече внимание обърни на двигателя, напиши "душегуб" и чети какво те очаква дори в най-оптимистичния вариант, има много теми по въпроса, доказано скапан двигател след като мина 250 хил км. Скъп за подръжка и много проблемен.

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Сря 24 фев 2016 14:47

странна е тая автокъща, аз също съм виждал доста коли с тяхно лого на номера (купени от тях явно), както и съм гледал коли в автокъщата, които наистина изглеждат доста прилично, НО отношението на персонала е много зле ... честно казано това е и причината да не купим последния път кола точно от тях. Пълни селяни и доста нагли, все едно услуга ти правят. Сакън ти да не пипнеш нещо, все едно пазаруваш кола по снимка.
Както и да е, това не пречи колите да са им хубави и нищо чудно, че са ти отказали преглед :)
Вземи поне ВИН-а и бягай да го провериш в Порше, на 5 минути пеша е от тях.

Иначе колата ще харчи повече от 1.9, и обслужването ще е малко по-скъпо ... това и е минуса. Валовете едва ли ще ти създадат проблем, ако проверката покаже, че колата е обслужвана и не е на милион км (това може да се види по ВИН).

Потребителски аватар
DaDiablo
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот DaDiablo » Сря 24 фев 2016 16:59

Всички мнения изписани по-нагоре са верни. При тях наистина има много добри коли, не кенефи, както в повечето автокъщи. По-скъпи са колите от другите автокъщи, явно има защо. За персонала нямам обективно мнение, защото познавам един от продавачите.
Факт е, че има страшно много коли с тяхна реклама.
Твърде вероятно е колата да е в добро състояние и с реален пробег. Обаче не си заслужава да даваш толкова пари за този мотор. Колкото и да е пазен през годините, не му остава още много преди да започнат проблемите.

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Сря 24 фев 2016 21:05

Здравей, колега!
Ще ти дам моето мнение за този автомобил като ползвател на такъв двигател, само че на друга марка. Четох много, преди да стана собственик и стигнах до следните изводи:
1. Кола от автокъща - повече никога! Винаги има нещо скрито, ако ще да e най - лъскавия джамбаз! Имам опит с поне 4 автомобила, закупени от такива и вече ми седи обецата на ухото :)
2. 150 к. с. двигател не е удачен вариант, понеже си има детски болежки, които струват много пари, предвид милионниците, които се внасят в родината ни. По - добре търси 163 к. с. - BDG двигател, който е с изчистени проблеми. Не знам, обаче дали има такива Пасати (разбира се, ако държиш да е Пасат).
3. Много е важно за какво ще ползваш автомобила, дали ще ти се рентира високият разход на гориво и скъпата поддръжка. Ако пътуваш много, тогава "Душегуба" ще се превърне в "магистралния боец"
и т. н.
и т. н.
И, за да не бъда голословен, аз имам над 40 000 км за 2 години на BDG двигател, при това автоматик и смея да твърдя, че си оправдава всяка стотинка, вкарана в него. Разбира се, аз пътвам много, най - вече в България и не смятам по никакъв начин да се разделям с машината. Тя си изработва парите, които влагам в нея. Не ми създава проблеми, дава ми уникалния комфорт, който ми е необходим и най - важното - не ме уморява!!!
Става въпрос за Шкода Супърб, от далечната 2004 г. Сравнено с нея, Пасата, както и Аудито са много, ама мноооого постни (подгряването на задните седалки си е предимство, нали?)!!! И за да налея още малко сол в раната - имам и Волво XC90 2008 г, пак автоматик, пак много натокано (и с него не смятам да се разделям в близките години), и въпреки това - искам ли да стигна някъде бързо и надеждно - качвам се на VAG машината;)

P. S.: Единственят недостатък е, че все още не е обзаведен с DRL, Turnminator и ALC by L&R. :)

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”