Здравейте,
предстои ми да си закупя първи автомобил. Спрял съм се или на VW Golf 4 или на VW Polo. Бюджета ми е около 3000лв. като се надявам в тази цена да влезе и с газова уредба. Главната ми цел е да има нисък разход на гориво и да не се счупи след 1вия месец. Всичко друго е на заден план. Може ли да ми дадете главно съвети от къде мога да намеря свестен модел и кои са най-важните особености, за които трябва да следя? Благодаря.
Съвети за закупуване на VW Golf 4 или на VW Polo
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Re: Съвети за закупуване на VW Golf 4 или на VW Polo
Tудна работа, много трудна работа.
Отделно и Г4 за Поло да не говорим са достатъчно проблемни автомобили, с които може да не ти се наложи да чакаш 1 месец за да се счупят
С такива пълнолетни автомобили, винаги можеш да очакваш неочакваното. По-добре търси някоя запазена Г3-ка.
Отделно и Г4 за Поло да не говорим са достатъчно проблемни автомобили, с които може да не ти се наложи да чакаш 1 месец за да се счупят

С такива пълнолетни автомобили, винаги можеш да очакваш неочакваното. По-добре търси някоя запазена Г3-ка.
- siso_k
- Автомобил: 1999 VW Golf
- Двигател: AKL
- Контакти:
за тея пари Голф 4 едвали ще намериш, обаче се огледай за нещо като това http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=cp7ldl
Същите двигатели като на Голфа са, вървят доволно, леко купе, което води и до икономичност, а имат и доста екстри.
Същите двигатели като на Голфа са, вървят доволно, леко купе, което води и до икономичност, а имат и доста екстри.
- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
Aко ще е голф 4 и ще е бензин, ето това: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=cp7uc2
1,4/1,6 са доста проблемни и харчат доволно. Ако послушаш още един съвет, както ти е написал колегата по-горе - tdi
1,4/1,6 са доста проблемни и харчат доволно. Ако послушаш още един съвет, както ти е написал колегата по-горе - tdi
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
всяка кола с косура си, на TDI-то като му даде фира турбото и ще има да плачка (отделно че е по-скъпо за поддръжка), на 1.4, 1.6 - маслояди и чупескорости...т.е. ако не са сменяни скорости, до 1 год ги очаквай. Същото е и за полото май с 1.4 литровия мотор, лоши скорости, често маслояди или за смяна на гарнитури иии не беше лошо да кажеш точно кои полота визираш, 6N или 6N1, т.е. преди или след 2000г. Според мен колегата с отговора да търсиш някоя 3ка, май е най-добре, особено за тия пари г4 можеш да забравиш, камо ли пък и с LPG, камо ли пък и безпроблемен. Другия вариант е шкода или сеат, там поне екземплярите са една идея по-евтини от колкото при vw, нищо че на 99% са си vw-та.
- Rat Fink
- Автомобил:
- Двигател: 1 8t AUM 2 3DISI
Нестандартно предложение от мен - Daihatsu Cuore 1.0, в пъти по-здраво от ВАГ, като компонентите са много по надеждни и се сменят много по-рядко. За разхода на първо време не три трябва и газ. Шанса да е на реалните си киломтери е много по-голям, което също е доста важно при покупка. 

- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
http://branda.cars.bg/c1542721 едно предложение от мен, естествено след оглед на място и в сервиз
- stoev87
- Автомобил:
- Двигател:
zografski написа:всяка кола с косура си, на TDI-то като му даде фира турбото и ще има да плачка ....
Да плачка да плачка колко да плачка ... ? http://www.kolos-ms.net/product/6711520 ... 5-908.html
Ти колега май още в миналото живееш когато плашиха малките деца че като неслушкат ще им се строши турбото ...

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”