Покупка На Б 5 и Б 5.5 дизел
Покупка На Б 5 и Б 5.5 дизел
Здравейте.Нов съм във форума.Искам да попитам какво точно да гледам при покупка на пасат 5 или 5.5 дизел.Слаби места.Разход.Подръжка.Досега съм карал ауди 100 2.5 тди 2бр и една а4 1.9 тди и си мисля сега дали А6 1.9 тди 2000г+ или пасат 5 или 5.5 пак 1.9 тди.Моля за конкретни отговори на въпроса ми.Че в един друг форум /Не ВАГ/ преди време се опитаха да ме откажат от всички модели на дадена марка. 

Последна промяна от icokr на Съб 27 фев 2016 18:12, променено общо 1 път.
Причина: потърси в раздел "Избор и покупка на автомобил"
Причина: потърси в раздел "Избор и покупка на автомобил"
Re: Покупка На Б 5 и Б 5.5 дизел
Най важното е гледай турбината. Аз в момента имам проблем с нея. Надуй я до над 2200 оборота и виж дали дърпа. Гледай светлините в купето и всички лампички по вратите дали светят. Гледай ако се отопляват седалките дали се отопляват . Гледай дали е изгнила тръбата която се намира точно зад бронята. Тя е П образна и ако е изгнила трябва да я смениш. Гледай дали капе масло отдолу. Гледай оборотите след надуване дали са равномерни. Внимавай за хлоп троп . И най вече гледай за ръжди. Късмет с покупката !
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Венци_84 написа:...Досега съм карал ауди 100 2.5 тди 2бр и една а4 1.9 тди и си мисля сега дали А6 1.9 тди 2000г+ или пасат 5 или 5.5 пак 1.9 тди.Моля за конкретни отговори на въпроса ми....
Щом си карал петак ТДИ , 1.9 ТДИ значи не си напълно бос. Спрял си се на добри коли с добри мотори . Ц5 фейса и пасат 5.5 с 1.9 са ПД мотори . Преди тях с малки изключения са предимно с роторното ГНП . Почети във форума, има мноого изписано .
- nistel_87
- Автомобил: Honda Accord 2007
- Двигател: i-ctdi
miro9 написа:Най важното е гледай турбината. Аз в момента имам проблем с нея. Надуй я до над 2200 оборота и виж дали дърпа. Гледай светлините в купето и всички лампички по вратите дали светят. Гледай ако се отопляват седалките дали се отопляват . Гледай дали е изгнила тръбата която се намира точно зад бронята. Тя е П образна и ако е изгнила трябва да я смениш. Гледай дали капе масло отдолу. Гледай оборотите след надуване дали са равномерни. Внимавай за хлоп троп . И най вече гледай за ръжди. Късмет с покупката !
И на предницата обърни специално внимание,доста е кекава вече има комплекти на по-народни цени. Ще е добре да провериш за грешки в сервиз, успех с покупката..
- vankata_passat
- Автомобил: Vw Passat 1.9 tdi 131 hp
- Двигател: AVF
Здравей колега пасат б5.51.9 ТДИ 131к.с 6 степенна скоростна ръчна кутия.Ще останеш доволен от към вървеж и разход и возия.Взимаш с теб човек който наистина разбира оглеждате мотора дали е измит и после като я покараш пак огледай навсякаде за течове .Проверяваш предницата единия върти леко волана ляво дясно другия гледа какво става.
Венци_84 написа:И най вече гледай за ръжди.
Не са ли обработени купетата?
Не съм забелязал да са обработени :). Това не е мерцедес от старите :)
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Е как да не са ?! Е имат някои неща които са податливи, въпреки, че е поцинкован изцяло ( електрохимично и някои елементи чрез потапяне) , това са предните калници, тавана, вратите и задния капак . Като най-вероятни са предните калници и задния капак . След десет години е нормално тук таме да излезе нещо и то по-често след удар манипулация и др ( камъчета по веждите на калниците и капака предния ). Австрийките и германките са по-застрашени .
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”