Мисля да си взема такъв но бъкел незнам за него. Какво бихте ме посъветвали.
Няма значение дизел бензин газ. Интересува ме най надеждният мотор и как вървят частите.
Благодаря на отзовалите се.

Mercedess 190
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Re: Mercedess 190
190 D е твоя модел,ръждата е сериозния проблем.
- Daniel Kuntov
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: GTI 2.0 8V AGG
Имам наблюдения върху два мотора на тоя модел.Бензинов шест цилиндров 170 к.с,направо е самолет пали гумите отвсякъде,но много висок разход на бензин.Другия е 2.0 122 к.с. -доста муден ,моя голф е 115 к.с. но направо е самолет в сравнение с него.Мерджана вози меко и има много здрава ходова част.Възможно е да е позагнил затова трябва да се гледа.Мисля че става без проблем да се сложи обикновенна газова.
- Zerga3GT
- Автомобил: Golf A3
- Двигател: ABU 94
- Контакти:
Къде гният предимно.
И при дизела и бензина издирвам издръжлив мотор без значение вървежа, икономията е предимство.
190д е много общо казано.
И при дизела и бензина издирвам издръжлив мотор без значение вървежа, икономията е предимство.
- logrus
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 06.1989
Ако е дизел, търси турбинирания 2,5. Атмосферният е умрял кон.
При бензиновите имаш доста голям избор. Има 1.8, 2.0, 2.3, 2.5, 2.6. За другите не знам, но моят беше 2.3 136к.с. (8 клапана), с автматична скоростна кутия и беше невероятно приятен и безпроблемен двигател. Нито един път не съм чувствал недостиг на мощност, а въртящия момент е направо като на камион.
Външен вид - страда от падане на лака, най-често по задния капак. Понеже вратите затварят върху праговете, обикновено гният долните им ръбове, сравнително добра е антикорозионната защита, но все пак модела е на 30 годинки - ако не е удрян, ръжда се появява първо под капака.
Що се отнася до интериора - най-често са строшени пластмасите от двете страни на таблото, отлепва се плаката около лоста за скоростите и плафонът има навик да гори.
Успех и да се похвалиш
При бензиновите имаш доста голям избор. Има 1.8, 2.0, 2.3, 2.5, 2.6. За другите не знам, но моят беше 2.3 136к.с. (8 клапана), с автматична скоростна кутия и беше невероятно приятен и безпроблемен двигател. Нито един път не съм чувствал недостиг на мощност, а въртящия момент е направо като на камион.
Външен вид - страда от падане на лака, най-често по задния капак. Понеже вратите затварят върху праговете, обикновено гният долните им ръбове, сравнително добра е антикорозионната защита, но все пак модела е на 30 годинки - ако не е удрян, ръжда се появява първо под капака.
Що се отнася до интериора - най-често са строшени пластмасите от двете страни на таблото, отлепва се плаката около лоста за скоростите и плафонът има навик да гори.
Успех и да се похвалиш
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Zerga3GT написа:.
Имам впечатление от 2.0/75кс.
Много икономичен и здрав мотор.Верно,че не е за състезатели.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
2.3 бензин е отличен мотор, но и 2.0 е добър като вървеж. На тези години проблемите са с датчици по мотора, ключа за фаровете, ушите на кардана от каране с разбити карета, теч и шум от диференциала.
Това са стари и много карани коли, почти невъзможно е да се намери здрав екземпляр. Мой познат има такъв Мерц от около 15 години, абсолючно здрав и без забележки. Казва, че ще го кара, докато може да го поддържа в изправност и не би ги продал.
Това са стари и много карани коли, почти невъзможно е да се намери здрав екземпляр. Мой познат има такъв Мерц от около 15 години, абсолючно здрав и без забележки. Казва, че ще го кара, докато може да го поддържа в изправност и не би ги продал.
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Ръждата ги гони сериозно. Пружините вече също са кът по окачването. Задната лайсна на стъклото много често е изгнила, при сваляне се троши, нова няма, втора ръка едва ли цяла... Под лайсната гние и пълни с вода задната кора и багажника. Колегата е прав за дифа както и при 124ките, вие. Оправяне с масло няма с добавка също не става. Втора употреба не виещ почти е табу. Моторите са им лакоми всичките. Но като цяло здрава и не толкова претенциозна кола. Аз бих взел отново 124ка, но този път дизел и комби.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”