Въпрос относно Passat B6 1.9TDI и Golf 5 1.9TDI

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
windsource1
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BKP 2006

Въпрос относно Passat B6 1.9TDI и Golf 5 1.9TDI

Мнениеот windsource1 » Пон 14 мар 2016 20:15

Здравейте колеги!

Големият ми въпрос е относно това дали под капака ходовата част и поддръжката на двата модела са едни и същи.

Питам защото правя доста голяма разлика откъм проблемите на B6 2.0TDI и Golf 5 1.9TDI. Че идеята ми е ако взема Passat B6 1.9TDI разходите и проблемите ми ще са като на B6 2.0TDI или като на Golf 5 1.9TDI.

Благодаря ви! :love.vwclub

Потребителски аватар
technopolis
Автомобил: Ford Focus 2019
Двигател:

Re: Въпрос относно Passat B6 1.9TDI и Golf 5 1.9TDI

Мнениеот technopolis » Вто 15 мар 2016 9:39

Същия двигател е (мъртъв за кола като пасат)
Аз карах Голф 1.9ТДИ сам като бях беше горе долу за море със семейството абсолютно без душа при нормално изпреварване двупосочен от 70/80 до 120 натоварена слабо много със прекръстване!А ако си караш яваш,яваш в колоната песен ти си знаеш:)
Тоест на пасат който тежи доста повече като купе от голфа не бих го взел никога.
Модификацията 1.9 при пасат са без почти никакви екстри базови.Аз съм на мнение,че кола се прави екстри няма как да добавя (повечето да не изброявам).

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 15 мар 2016 10:03

Не вярвам да има някаква кой знае каква разлика в динамиката. Голфа също не е много лек, колко им беше 100-тина килограма разликата с Пасат.За сметка на това двигателя е здрав и безпроблемен. По-принцип не би трабвало да имаш никакви проблеми с изпреварването, стига да подбираш подходящия момент.

windsource1
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BKP 2006

Мнениеот windsource1 » Вто 15 мар 2016 19:08

Честно казано съм съгласен за това че 1.9TDI пасат няма екстри в повечето случеи дори нямат ел. стъкла отзад, но преди няколко месеца оглеждах такъв комби с мултиволан големия дисплей на бордовия, дори и прибиране на огледалата и подгрев на седалките от което останах приятно изненадан. Покарах го, разликата в динамиката поне според мен с голфа идва при набирането има я така е, но пък като се наеме не е проблем.
Знам че е най-добре да е 2.0TDI Commonrail 170к.с. и ако може и DSG, ама както се казва още миришат краката за такъв :)
Затова съм се спрял на 1.9TDI за икономия откъм поддръжка и по малко главоболия с дюзи, маслена помпа и т.н.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”