Време е да подменя колата си. Бюджета е до 12000лв. Да е новичка, семейна, голяма, икономична. Затова се спрях на дизелов малък двигател, ръчни скорости, ако може под 100к.с. за да е малък данък МПС, нов внос. Бензинов двигател с газова уредба ще ми отнема място от багажника. Ето три модела такива автомобили в момента на пазара. Бихте ли дали мнения както по тези типове автомобили, така и по логиката ми за избора!
http://www.mobile.bg/11455885651820887
http://www.mobile.bg/11447437159586332
http://www.mobile.bg/11452240695767686
Избор на нова кола: Passat, Touran, Octavia или Corolla
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Re: Избор на нова кола: Passat, Touran, Octavia или Corolla
За такъв автомобил под 100 коня- недей. Не е по икономичен 105 коньовия от примерно 131,или 2.0тди 143коня(май беше) който е с 6 предавки. Пресен пример- аз. Карам 1.4 тди- тоя 3 цилиндровия- на поло. В града - гори около 5 лятото, 7- 8 зимата. Извънградко- около 5 с около 100- 110 - като карам сам. Ако я натоваря и с климатика си цепи 6,5 на 100, че и отгоре- точно колкото 101 и 131 коньовия карани със същата скорост. Тоя малкия че въври- върви, ама за да го накараш да върви трябва да му мачкаш газта здраво, а това значи разход на гориво - усеща се липсата на кончета.
А относно колата +1 за Тоурана. Казвам защо. Има по-висока позиция на седалката и много по-добър обзор спрямо другите 2. Таблото и външния вид на Тоурана са според мен с много по-добро излъчване- по ме кефят. Мое мнение- успех с избора
А относно колата +1 за Тоурана. Казвам защо. Има по-висока позиция на седалката и много по-добър обзор спрямо другите 2. Таблото и външния вид на Тоурана са според мен с много по-добро излъчване- по ме кефят. Мое мнение- успех с избора

-
- Автомобил:
- Двигател:
Трудно ми е да повярвам че тези 11-12 годишни коли са на по 100 000 км , само малко дете би се вързало за достоверността на километрите.
100-150 х.км се навъртат през първите 4 години , след това всеки сам да си изчисли на колко са тези екземпляри.
100-150 х.км се навъртат през първите 4 години , след това всеки сам да си изчисли на колко са тези екземпляри.
- krasengn
- Автомобил: Пасат Б3 моно комби без газ
- Двигател: RP 1800
- Контакти:
Аз не съм питал нищо за километрите. Наистина няма значение колко пробег пише на обявата. Има значение, разбира се реалния пробег. За него се съди донякъде по вида на колата или сервизната книжка. Какво мислите за тези модели коли, за двигателите им?
Стилът ми на каране е с малко газ и невисока скорост. Прекрасно ми беше с 1990г. комби Пасат 1.8 RP моноинжекцион с 90к.с. Същата кола с двигател пълен инжекцион летеше със 110к.с. Сегашните нови двигатели при същата мощност имат много по-голям въртящ момент. Значи няма нужда от 130-140к.с. Пък и факта че се продават тези коли с 90-105 к.с. двигатели...
Стилът ми на каране е с малко газ и невисока скорост. Прекрасно ми беше с 1990г. комби Пасат 1.8 RP моноинжекцион с 90к.с. Същата кола с двигател пълен инжекцион летеше със 110к.с. Сегашните нови двигатели при същата мощност имат много по-голям въртящ момент. Значи няма нужда от 130-140к.с. Пък и факта че се продават тези коли с 90-105 к.с. двигатели...
ЗДР, аз също търся семина кола до 12-14000 лв. Всички коли са над 350000 км. кенефи с извинение абсолютно всички са превъртяни. И тепърва почваш да правиш и то 100 процента, а цените мале мила. съединител с маховик 1500 + труд, турбина , дюзи 1000 лв бр,ЕГР, тандем помпа, ДПФ филтър и още знаини и незнаини неща. Просто се отчаях лошото е че вички нови коли са такива. Гледаи октавия 1 комби до 2006г. с двигател 1.9 90к.с това е мотора и колата ако е дизел и си свиркаи.
- Sonny_89
- Автомобил: VW Passat B7 + Opel Astra H
- Двигател: CFFB + Z19DTH
Аз съм за Шкодата (слабост ми е) , макар че точно този екземпляр е на пазара от над 2 месеца (явно има защо) . Този модел Тойота не ме грабва особено , но макар и скучни изглеждат здрави автомобили . Touran-a си го бива за семейна кола . Винаги съм го харесвал 

- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Корола е японския еквивалент на Голф, дали ще си купиш Голф в двете му показани от теб разновидности или Корола, ако попаднеш на добър и поддържан автомобил ще го караш дълго и безпроблемно.
1.4 D4D ще покрие всички твои изисквания, нисък разход, добра динамика, здравина и надеждност, 1.9 също
Само избирай внимателно, защото точно този тип автомобили са на много, много, много километри и тук им е последната спирка.
1.4 D4D ще покрие всички твои изисквания, нисък разход, добра динамика, здравина и надеждност, 1.9 също

Само избирай внимателно, защото точно този тип автомобили са на много, много, много километри и тук им е последната спирка.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Королата ако не е 2.0д ...немияфали :D .
Сега сериозно: за такава кола и тези пари, аз бих се огледал в Германия. Но и там умната, има много араби и ...други етноси, включая и българи . Поне ще има някакъв шанс да не е гримирана толкова.
Сега сериозно: за такава кола и тези пари, аз бих се огледал в Германия. Но и там умната, има много араби и ...други етноси, включая и българи . Поне ще има някакъв шанс да не е гримирана толкова.
- krasengn
- Контакти:
Проблем ли колата да е над 300 000км? Какво е лошото да е гримирана? Защо Королата трябва да минимум 2000 кубика?
- forski
- Двигател:
- Контакти:
При положение че ги купуване на толкова че и на повече, и ги караме по още 10 години явно не е чак такъв проблем
Няма никакво значение кой D4D двигател ще избереш.

Няма никакво значение кой D4D двигател ще избереш.
- krasengn
- Контакти:
Сега ми дойде идеята за бензинов двигател със заводски газов инжекцион или метанова уредба.
От четирите марки, които наблюдавам, вероятно Пасата трябва да го забравя, защото е в друга ценова група.
От четирите марки, които наблюдавам, вероятно Пасата трябва да го забравя, защото е в друга ценова група.
- forski
- Двигател:
- Контакти:
Колега купи такова Кади върнато от лизинг на 53000км. с монтирана метанова уредба, в момента е на почти 300 000км. и проблеми с уредбата не е имал, кара се ежедневно. Имаше проблеми със скоростната кутия, която явно се води нещо като консуматив но това е друга тема
Доста е муден автомобила с тази уредба, но за сметка на това пък е икономичен.

Доста е муден автомобила с тази уредба, но за сметка на това пък е икономичен.
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
Като започнат "спецовете" да обясняват как 150 000 се навъртат за първите 2 години и винаги ми е ставало много забавно.
Само за сравнение давам статистика - средният годишен пробег на шофьор в Германия е цифром и словом 14 000 км.

Само за сравнение давам статистика - средният годишен пробег на шофьор в Германия е цифром и словом 14 000 км.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
А защо не се замислиш за ей този вариант от обявата в линка,стига да мислиш че ще те одобрят за прехвърляне на лизинга ! Взимаш едва разработена кола на която още 4г ще плащаш само консумативите ! Човека е на зор и може да свали още някой лев ако се пазарите !
http://www.dacia-bg.com/dacia/forum/viewtopic.php?f=16&t=5099
http://www.dacia-bg.com/dacia/forum/viewtopic.php?f=16&t=5099
- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
Всъщност дачийката не е лош вариант - най-високото ниво на оборудване, дизелче, комби - какво повече ти трябва - караш, пееш и се возиш на практически нова кола, без никой да те гледа и да смята откъде си взел пари, за да я купиш. 
Edit: сега се загледах в една такава, само че бяла, спряна тук в работата - много грозно това бре маййа, откъдето и да го погледнеш е някакво недоправено...

Edit: сега се загледах в една такава, само че бяла, спряна тук в работата - много грозно това бре маййа, откъдето и да го погледнеш е някакво недоправено...

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”