Здравейте, интересувам се и от доста време гледам за VW passat 5 искам да питам някой който е запознат повече с модела и ектрите предлагани в него. Моля само хора който знаят да пишат в темата ми.
Оглеждам се за 1,9tdi 131к.с. 4motion комби. Май ще е ръчка, че то само такива има на пазара...
За какво да се оглеждам и на какво да обърна внимание при покупката?
1. Каква е разликата между passat 5 и passat 5.5? Само мигачите в огледалата ли са? Все съм си мислел че този пасат с целия фар се води 5 а този с мигачите в огледалата 5.5
Така сега разгледах тук в форума и разбрах че бъркам. Това с мигачите в огледалата някакъв ФЛ ли се води.
2.Какъв разход да очаквам от колата, градско с клима ме интересува, то е ясно че извинградското ще е малко. Много се чудя между този дизел и някакво ауди 180к. 1,8Т на газ, но пък пасата ще е по широк.
3.Предполагам че поддръжката тук трябва да е по-евтина от на аудито, или се бъркам.
Ако има някой който на скоро е обслужвал такава да споделя.
4. Кой е бил най-скъпият салон който се вгражда в модела. Този който е с полукожата и алкантара ли е това в средата или някакъв вид велур. Гледам на задната седалка как са го направили по средата издуто. Предполагам че е гадно за сядане от трети човек.
Гледам че има модели който са изцяло с кожа, дори има и с перфорирана такава.
5. Лесно ли е поставянето на навигацията, на модел, който няма такава. Предполагам че е най-лесно да се сложи на модел на който климатроника е доло, т.е. има чейнджър на таблото.
6. Имат ли пактроник по принцип тоя модел или изобщо няма като екстра.
7. Светнаха ме че когато колата има опция за миене на фаровете, тя задължително е с ксенон.
8. Ще се търси с мултиволана и магагона и за предпочитане с подгрев на седалките. Гледам че малкия мотор (дизела) нямат мн екстри като мемори ел. седалки и т.н.
9. Каква в аудиосистемата (колоните) като марка?

Съвет при покупка на Passat 5.5
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Re: Съвет при покупка на Passat 5.5

Специално за б5.5 1.9tdi 131hp има толкова много теми...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Според тестове, които съм чел, има разлика и в качеството на изработката и са променени не малко неща, говоря за фейса. Стоповете са други, фарове, решетката, някои неща в интериора и т.н.
Ей тука пише по-подробно:
http://fakti.bg/avto/610-viatyryt-na-promianata
http://testdrive.bg/testdrive/preview108.html
За разхода има доста сайтове, където можеш да го провериш. Около 9 ще е градско, а климатроника ще ти го качи с 1 литър.
От на кое Ауди да е по-евтина поддръжката? Какво си имал предвид с това Ауди 180 ? Коня ли? Би трябвало да е по-евтина и от на А6 и от на А4.
На другите неща, някой колега с такъв да отговори.
Успех.
Ей тука пише по-подробно:
http://fakti.bg/avto/610-viatyryt-na-promianata
http://testdrive.bg/testdrive/preview108.html
За разхода има доста сайтове, където можеш да го провериш. Около 9 ще е градско, а климатроника ще ти го качи с 1 литър.
От на кое Ауди да е по-евтина поддръжката? Какво си имал предвид с това Ауди 180 ? Коня ли? Би трябвало да е по-евтина и от на А6 и от на А4.
На другите неща, някой колега с такъв да отговори.
Успех.
Coocker написа:Здравейте, интересувам се и от доста време гледам за VW passat 5 искам да питам някой който е запознат повече с модела и ектрите предлагани в него. Моля само хора който знаят да пишат в темата ми.
Оглеждам се за 1,9tdi 131к.с. 4motion комби. Май ще е ръчка, че то само такива има на пазара...
За какво да се оглеждам и на какво да обърна внимание при покупката?
1. Каква е разликата между passat 5 и passat 5.5? Само мигачите в огледалата ли са? Все съм си мислел че този пасат с целия фар се води 5 а този с мигачите в огледалата 5.5
Така сега разгледах тук в форума и разбрах че бъркам. Това с мигачите в огледалата някакъв ФЛ ли се води.
2.Какъв разход да очаквам от колата, градско с клима ме интересува, то е ясно че извинградското ще е малко. Много се чудя между този дизел и някакво ауди 180к. 1,8Т на газ, но пък пасата ще е по широк.
3.Предполагам че поддръжката тук трябва да е по-евтина от на аудито, или се бъркам.
Ако има някой който на скоро е обслужвал такава да споделя.
4. Кой е бил най-скъпият салон който се вгражда в модела. Този който е с полукожата и алкантара ли е това в средата или някакъв вид велур. Гледам на задната седалка как са го направили по средата издуто. Предполагам че е гадно за сядане от трети човек.
Гледам че има модели който са изцяло с кожа, дори има и с перфорирана такава.
5. Лесно ли е поставянето на навигацията, на модел, който няма такава. Предполагам че е най-лесно да се сложи на модел на който климатроника е доло, т.е. има чейнджър на таблото.
6. Имат ли пактроник по принцип тоя модел или изобщо няма като екстра.
7. Светнаха ме че когато колата има опция за миене на фаровете, тя задължително е с ксенон.
8. Ще се търси с мултиволана и магагона и за предпочитане с подгрев на седалките. Гледам че малкия мотор (дизела) нямат мн екстри като мемори ел. седалки и т.н.
9. Каква в аудиосистемата (колоните) като марка?
1. Разликата между 5 и 5.5 е .. че са различни модели. Единствената прилика, може би е окачването. И то не е на 100% еднакво.
2. Явно говориш за А4. Пасата ще гори повече в града. На мен ми гори около 8-9 с климатик.
3. Поддръжката на бензинов двигател много често е по-евтина от тази на дизеловия. Но имай предвид, че всичко си е case by case.
4. Кожа + алкантра. Слага се при highline и executive изпълненията.
5. Модулите могат да се местят. Навигацията се поставя лесно, независимо дали е оригинална за модела или някаква aftermarket 2din.
6. Парктроник имат тия, които са поръчани с такъв. По-често се среща при тези с 2.5 моторите.
7. Едно от изискванията да караш автомобил с ксенонови фарове е да имаш измиване на фаровете. Това че има система за измиване обаче не задължава присъствието на ксенона.
8. Да, 1.9 мотора с тези екстри е по-трудно намираем.
9. Не знам марката каква е, но няма колони на задната кора, т.е. баса не е толкова добър.
- stoev87
- Автомобил:
- Двигател:
Съгласен съм с колегата Диабло освен по точка 4 .
Кожа + алкантара не е най-скъпия салон . Тая "алкантара" си е чист плат който със времето се захабява и става на топчета ... Най-добрия салон е от цяла перфорирана кожа който за съжаление е доста по-рядко срещан като този от снимката:

Кожа + алкантара не е най-скъпия салон . Тая "алкантара" си е чист плат който със времето се захабява и става на топчета ... Най-добрия салон е от цяла перфорирана кожа който за съжаление е доста по-рядко срещан като този от снимката:

Моя пасат е с такава кожа и се води trendline, затова съм написал, че ги слагат при по-богатите изпълнения. А това, че плата е гадна работа, в повечето случаи е така. 

Благодаря Ви за отговорите.
Да имам предвид че се колебая между пасата и А4/А6 1,8Т 180 коня на който ще се слага газ от 1998-2002г. Понеже търся от колата икономичност. Те са много рядки и трудно има такива който да ме грабнат на пазара.
Горене 8-9 в София предполагам че имаш предвид... Извънградско предполагам е 5-6 с до 140км.
Аз пък си мислех че дизелака е с по-евтината поддръжка като цяло от турбинирания бензин.
Та това което се слага е алкантара да разбирам, а не някакъв вид велур. И аз съм забелязъл че много им се износва.
Тия дни ще сложа 1-2 конкретни обяви да дадете по едно мнение :)
Така аз разбрах от прочетеното тук че 5 и 5.5 че са различни модели. Аз говорех за този който има мигачи в огледалата какво се води.
Да имам предвид че се колебая между пасата и А4/А6 1,8Т 180 коня на който ще се слага газ от 1998-2002г. Понеже търся от колата икономичност. Те са много рядки и трудно има такива който да ме грабнат на пазара.
Горене 8-9 в София предполагам че имаш предвид... Извънградско предполагам е 5-6 с до 140км.
Аз пък си мислех че дизелака е с по-евтината поддръжка като цяло от турбинирания бензин.
Та това което се слага е алкантара да разбирам, а не някакъв вид велур. И аз съм забелязъл че много им се износва.
Така аз разбрах от прочетеното тук че 5 и 5.5 че са различни модели. Аз говорех за този който има мигачи в огледалата какво се води.
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Мигачи в огледалата има B6. На разход 5-6 на извънградско с 140 не разчитай.
-
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: ASV
Мигачи в огледалата имат също и B5.5 от последните години.
Coocker написа:Благодаря Ви за отговорите.
Аз честно да ти кажа не бих си взел 180 коня само на предно. Ако държиш да е турбиниран бензин, гледай да е 4х4, щото няма да ти е приятно тръгването. Както и дизел с повече от 130-140 коня.
Разхода, който казах е за София, да. Иначе миналия месец минах 970 км с един резервоар (София - Бургас - Царево - Созопол - Царево - София)и като се прибрах човека на колонката доля 56 литра. Като прибирането към София беше неделя вечер, с доста голямо движение и по-екстремно каране, и включен климатик. На борда показваше 5.4 на отиване и 6 на връщане.
Колкото до поддръжката, както каза колегата - божа работа. Всичко е до конкретния екземпляр. Но в общия случай дизелите са карани доста повече и съответно предстоят повече ремонти.
- stoev87
- Автомобил:
- Двигател:
Мигачите в огледалата се слагат на последните B5.5 от 2004 и 2005та . Салон не ти препоръчвам да сменяш в последствие - хамалогията е твърде голяма и не си заслужава нито пък тази с добавянето на парктроник. Така че гледай и избирай като купуваш. Чипнат 1.8Т на ГАЗ върви колкото чипнат 1.9TDI с тая разлика че в ежедневно нормалмно шофиране в ниски и средни обороти "чипа" на дизела се усеща доста повече от тоя на газ. Поддръжката и на двата мотора е едно към едно - говоря при нормални обстоятелства и еднакво амортизирани автомобили. Ако скъсаш ремък примерно удариш клапаните тогава вече на бензина имаш 20 клапана , 20 повдигача така на татъка - при дизела са само 8 като при това клапаните са по-евтини от тези за бензина и сумата за тоя ремонт изразена в пари е приблизително х3 за бензина. Бензиновите често горят известно количество масло което по някога стига до над 3 литра до смяна.
Така аз забравих да кажа че се търси само 4х4 и комби.
Благодаря на хората който се изказаха по темата. Нека да изказват мнение само хора който наистина са запознати.
Значи колега да разбирам че от към икономия лв/км газ-та на 1,8Т ще е по икономична.
За навигацията знам всичко, но ми стой някакси по завършено.
А6-цата също е голяма, ама пасата мисля че е по просторен вътре.
То запазена 4-ка 180 к.с. не мога да намеря, камоли А6-ца.
Аз съм чувал за дизелака че е 8 с клима градско и 5 извинградско с климатик до 140км. Ама то нали знайте кат подхванат темата колко гори моята кола направо някой са забравят. Значи явно са ме поизлъгали малко :D
Иначе идеята е за чип ми допада, макар че вървенето и без чип е много прилично.
Отново Ви моля да не ми осирате темата, което не е по-същество моля да не се коментира. Тея дни ще кача 2-3 коли да си кажете мнението.
Моля само хора който знаят да пишат в темата ми.
Благодаря на хората който се изказаха по темата. Нека да изказват мнение само хора който наистина са запознати.
Значи колега да разбирам че от към икономия лв/км газ-та на 1,8Т ще е по икономична.
За навигацията знам всичко, но ми стой някакси по завършено.
А6-цата също е голяма, ама пасата мисля че е по просторен вътре.
То запазена 4-ка 180 к.с. не мога да намеря, камоли А6-ца.
Аз съм чувал за дизелака че е 8 с клима градско и 5 извинградско с климатик до 140км. Ама то нали знайте кат подхванат темата колко гори моята кола направо някой са забравят. Значи явно са ме поизлъгали малко :D
Иначе идеята е за чип ми допада, макар че вървенето и без чип е много прилично.
Отново Ви моля да не ми осирате темата, което не е по-същество моля да не се коментира. Тея дни ще кача 2-3 коли да си кажете мнението.
- stoev87
- Автомобил:
- Двигател:
Колега Тил всичко което съм написал са неща от личен опит и факти - обичам да се придържам към тях особенно когато пиша в технически форуми . Знам че всеки тука си хвали неговото и за тебе е особенно трудно да даваш обективни мнения които корспондират с реалността но опитай да гледаш по безпристрастно на нещата когато даваш съвети. И двата двигателя за които говоря са отлични - може би два от най-добрите и доказани във времето от VAG концерна. Но това незначи че всико е цветя и рози и ако човек гледа трезво и обективно на нещата а не фенски трябва да казва както предимствата така и недостатаците а не само това което му изнася.
Смешно е и леко дразнещо във VW форум когато някой нов колега пита за конкретен модел VW ти да излизаш всеки път и да му казваш как ще се мине ако не си купи Audi на газ (щото ти караш Audi на газ )... Ако нещата бяха толкова прости и еднозначни всички щяха да карат Аудита на газ нали ?
Ти карал ли си двата двигателя - с чип и без чип , на газ и без газ? Ако си (което малко ме съмнява от това което пишеш) защо си мислиш че си единствен ? А иначе говориш за легенди ...
Та давай сега да почваме да нищиме "бисерите" дето съм написал един по един - само недей да превъщаш темата в заяждане на дребно и дизел срещу бензин (газ) а се опитай да се придържаш максимално към фактите- ок ?
Иначе колега Coocker както сигурно знаеш няма комбинация 1.8T на B5.5 + 4Motion . Тоест ако държиш на тази комбинация отиваш на Audi A4 B6 или А6 C5.
За разход от 5/100 със 1.9TDI 131hp 4x4 със 140км/ч + климатик на 1500кг кола забрави
По скоро ще е нещо около 7. Градското е много относително понятие но ако е Софийско натоварено ще е по скоро около 10.
Смешно е и леко дразнещо във VW форум когато някой нов колега пита за конкретен модел VW ти да излизаш всеки път и да му казваш как ще се мине ако не си купи Audi на газ (щото ти караш Audi на газ )... Ако нещата бяха толкова прости и еднозначни всички щяха да карат Аудита на газ нали ?

Та давай сега да почваме да нищиме "бисерите" дето съм написал един по един - само недей да превъщаш темата в заяждане на дребно и дизел срещу бензин (газ) а се опитай да се придържаш максимално към фактите- ок ?
Иначе колега Coocker както сигурно знаеш няма комбинация 1.8T на B5.5 + 4Motion . Тоест ако държиш на тази комбинация отиваш на Audi A4 B6 или А6 C5.
За разход от 5/100 със 1.9TDI 131hp 4x4 със 140км/ч + климатик на 1500кг кола забрави

- stoev87
- Автомобил:
- Двигател:
Пак казвам - не е важно какво внимание ми обръщаш и дали ще се направиш на расеян и ще ме подминеш - важното е до колко това което пишеш е факт и това което даваш като съвети кореспондира с реалността 

- stoev87
- Автомобил:
- Двигател:
Пишеш откровени глупости колега и незаслужаваш да си губя от времето за сериозен отговор но карай . Час мърльовска работа викаш ... Ти колко салона лично си сменил за час докато пиеш и пушиш ? Не ми отговаряй вижда се че отговора е нула. Ако смяната на салон ти се изразява във смяна на предните седалки може и така да е. Под смяна на салон аз поне разбирам смяна на предни задни седалки , четири кори на вратите , подлакътник . Ако автомобила не е обурудван с исталация за подгрев хамалогията става дори двойна. Всички тия "елементи" нали се сещаш че никой не ти го подарява и струват също пари ?
1.8Т на ГАЗ ще "разтреля" баба си - в идеалния случай ще върви едно към едно с дизела - на бензин може и друго да е но не ми преиначавай думите . Графики от динота има бол от които можеш да видиш че в общия случай 1.9TDI 131hp има около 30% повече коне и ~50% въртящ момент в ниски и средни обороти от 1.8Т дори и на бензин - факт. Писането ти показва че нямаш никакъв реален досег и база за сравнение между двата двигателя нито с чип нито без.
За "хумора" за ударените клапани вдигни телефона и се обади в Порше и питай колко струват комплект 20 клапана и повдигачи за 1.8т и колко струват 8 за 1.9TDI - после не забравяй да постнеш тука цените ще видиш че това което ще чуеш по телефона не звчи хич хумористично.
Не те познавам лично може да си свестно момче по-принцип но начина ти на писане тук а като на пълен "въздухар" който разказва махленски приказки на аверите пред блока ... Слез малко на земята , спри да си хвалиш твойто че е по - по - най и се опитай да гледаш по-обективно и безпристрастно туко виж научиш нещо ново
1.8Т на ГАЗ ще "разтреля" баба си - в идеалния случай ще върви едно към едно с дизела - на бензин може и друго да е но не ми преиначавай думите . Графики от динота има бол от които можеш да видиш че в общия случай 1.9TDI 131hp има около 30% повече коне и ~50% въртящ момент в ниски и средни обороти от 1.8Т дори и на бензин - факт. Писането ти показва че нямаш никакъв реален досег и база за сравнение между двата двигателя нито с чип нито без.
За "хумора" за ударените клапани вдигни телефона и се обади в Порше и питай колко струват комплект 20 клапана и повдигачи за 1.8т и колко струват 8 за 1.9TDI - после не забравяй да постнеш тука цените ще видиш че това което ще чуеш по телефона не звчи хич хумористично.
Не те познавам лично може да си свестно момче по-принцип но начина ти на писане тук а като на пълен "въздухар" който разказва махленски приказки на аверите пред блока ... Слез малко на земята , спри да си хвалиш твойто че е по - по - най и се опитай да гледаш по-обективно и безпристрастно туко виж научиш нещо ново

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”