от 3 години го карам вече този агрегат и моят съвет е...ако нямаш стабилни,сериозни доходи по-добре смени желанието!!! двигадетя е много здрав,който обаче е писал че поддръжката е евтина защото няма ремъци и ролки нека иде се прегледа. мога да ти дам нпколко примера...свещи 170 лв. комлекта,дебитомер - 480 лв. кабели - 75 лв. бройката,комплекта 320 лв. (хората си купуват комплекта за 50 лв) дроселна клапа - 1200 лв. ламбда сонда - 195 лв. бубина - около 800 лв. тампони на двигателя 2 х 180 лв. лагери предни - около 300 лв. парчето... по ходовата част всичко е цифра и ако не си запознат по добре поразпитай.недеи слуша компетентните карачи на 1,6 и 1,8Т ...техните двигатели са по 200 и отгоре кила по леки и предниците им карат повече,аз лично на около 30000 км.(4-5 месеца) сменям по няколко компонента от окачването... иамй на предвид че всичко по двигателя се купува НОВО,варианти за втора употреба и т.н. истории нямаш! недаи си боже се наложи да правиш по тежък ремонт на двигател...пиши се олекнал поне с 2 бона... данъка ти е 230 лв. гражданската ти е най-скъпата! много чест проблем при всички Б5 е модула на ABS-а... там пак удря ток,втора употреба няма,нов между 1400 и 2000 лв. разход градско под 14-15л. не се надявай,извънградско ако караш до 100 около 8,5-9л. ако мачкаш над 160 до 220 зависи от пътя пак чуква 15-ката. Относно вървенето,незнам кой в една тема се беше произнесъл че не бил очарован...за почти 2 тона кола с такава скоростна кутия си върви перфектно!!! не очаквай да се стрелка като сапунерките дето са по 800 кила...но ти гарантирам че много от тях биват наказани жестоко (личен опит). за комфорт и возия просто е излишно да говоря! с този двигател можеш да си сигурен и в изпреварване и във всичко...а не да тръгнеш да испреварваш и да се кръстиш и молиш дали ще му стигне силицата да испревари

в общи линии това е...неискам да те отказвам,но помисли много добре и преизчисли доходите внимателно,ако те интересува друго питай...вече съм му навартял почти 300 хилядарки на моя и му знам и кътните зъбки...