Мнение VW Golf 3 1.8 или 1.9 TDI
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мнение VW Golf 3 1.8 или 1.9 TDI
Привет. Обмислям да закупя някой от горе посочените автомобили. VW Golf 1.8 90 коня или 1.9 TDI 90 коня. Изчетох много теми и разбрах, че и двата двигателя са много издръжливи, икономични и лесни за поддръжка, но и така не можах да се реша кой от двата да купя. Моля дайте ми съвет и обосновете отговора си. Благодаря :)
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Мнение VW Golf 3 1.8 или 1.9 TDI
При равни други условия бензиновите мотори винаги са по-евтини и опростени за поддръжка. Ако това ти е критерий - печката я забрави.
Друг е въпроса какво може бензиново атмосферно моно и какво турбиниран дизел (+ чип, разбира се! Иначе е мъртвец!)
За съжаление читави дизели от това поколение не са останали много, но както се убедих сам, докато търсих кола на сина ми - и от бензиновите не са оцелели много
Друг е въпроса какво може бензиново атмосферно моно и какво турбиниран дизел (+ чип, разбира се! Иначе е мъртвец!)
За съжаление читави дизели от това поколение не са останали много, но както се убедих сам, докато търсих кола на сина ми - и от бензиновите не са оцелели много

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колата ще се кара от млад шофьор. Спрял съм се на нисък данък за да може да го плащам сам, а също така и за поддръжката и разхода. Съгласен съм и на друга марка и модел стига да е нещо качествено и да се кара, а не всяка седмица да е в сервиза, то колата е на късмет, но все пак ако имате някакви други мнения и предложения готов съм да ги чуя :)
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Млад водач...не препоръчвам изобщо голф 3(Венто),не за друго,а защото просто тези коли са много далеч от всичко земно и безопасно.Не казвам,че не стават,самият аз карам Венто и то доста лачено,но ето моите причини да кажа НЕ:
Спират лошо-като цяло всички 3-ки,независимо от хубавата и изправна спирачна уредба.
Гният доста-малко са негнилите или с точки ръжда-както е моето Венто,а то е с точици.
Трето и най-важно,недай си боже нещо стане,просто не ми се мисли водача и всички вътре колко са незащитени.
Четвърто-доста са неустойчиви на пътя,направо при разминаване с Тир със 100 имаш чувството,че ще те помести,а да не говори и при вятър.
Разхода на 1.8 моно е ужасяващ 12-14 градско независимо от града(на газ).Имам го същото,свиква се,но...айде няма нужда да харчи като 150 коня.
За дизел какво да кажа-при нафта от 1,70 и това тракане като трактор-не бих си го причинил,а тези дизелчета са достатъчно шумни.Повечето са милионници и скъпи ремонти са много вероятни.
Да-поддръжката е евтина,аз за 35 000км( 2 години) съм сменил 2 лагера,водна помпа+термостат и това е.Разбира се консумативите като накладки и прочие не ги броя.
Моят съвет е поне голф 4,щом искаш евтина поддръжка,нещо слабичко 1.6...но поне спира и нивото на пасивна и активна сигурност все пак е на не много лошо ниво.
За 1000-1500 лева отгоре просто винаги бих избрал 4-ката,животът струва повече ,успех.
Бих препоръчал Пежо 406 1.8 1996-1997 година- нивото на безопасност е на светлинни години пред голф 3,качествето на материалите е несравнимо по-високо.Вози много по-добре от който и да е голф 3 а че и 4,спира невероятно добре със заводските си спирачки,които не са никак малки 284мм преден диск.
Антикорозионната зашита е като при Ауди-пежо 406 и като цяло пежо не гние-освен ,ако не е бито.
Успех
Спират лошо-като цяло всички 3-ки,независимо от хубавата и изправна спирачна уредба.
Гният доста-малко са негнилите или с точки ръжда-както е моето Венто,а то е с точици.
Трето и най-важно,недай си боже нещо стане,просто не ми се мисли водача и всички вътре колко са незащитени.
Четвърто-доста са неустойчиви на пътя,направо при разминаване с Тир със 100 имаш чувството,че ще те помести,а да не говори и при вятър.
Разхода на 1.8 моно е ужасяващ 12-14 градско независимо от града(на газ).Имам го същото,свиква се,но...айде няма нужда да харчи като 150 коня.
За дизел какво да кажа-при нафта от 1,70 и това тракане като трактор-не бих си го причинил,а тези дизелчета са достатъчно шумни.Повечето са милионници и скъпи ремонти са много вероятни.
Да-поддръжката е евтина,аз за 35 000км( 2 години) съм сменил 2 лагера,водна помпа+термостат и това е.Разбира се консумативите като накладки и прочие не ги броя.
Моят съвет е поне голф 4,щом искаш евтина поддръжка,нещо слабичко 1.6...но поне спира и нивото на пасивна и активна сигурност все пак е на не много лошо ниво.
За 1000-1500 лева отгоре просто винаги бих избрал 4-ката,животът струва повече ,успех.
Бих препоръчал Пежо 406 1.8 1996-1997 година- нивото на безопасност е на светлинни години пред голф 3,качествето на материалите е несравнимо по-високо.Вози много по-добре от който и да е голф 3 а че и 4,спира невероятно добре със заводските си спирачки,които не са никак малки 284мм преден диск.
Антикорозионната зашита е като при Ауди-пежо 406 и като цяло пежо не гние-освен ,ако не е бито.
Успех
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Видоле,автора пита за Голф 3 бе колега.
Аз бих препоръчал 1.8 бензинов.
Дизел,то хубаво,но поддръжката е по-дебела.
Автора сам казва,че предпочита ниския данък,това говори,че предпочита нещо с елементарна поддръжка.
Аз бих препоръчал 1.8 бензинов.
Дизел,то хубаво,но поддръжката е по-дебела.
Автора сам казва,че предпочита ниския данък,това говори,че предпочита нещо с елементарна поддръжка.
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Ами добре,аз като собственик на голф 3(Венто) му казвам нещата 1 към 1 да си знае.
То лесно се купува...ма после си го бие от главата.
Пежото е с елементарна поддръжка-железни коли.Здрави пословично мотор и ходова част специално на 406.
Сега за разлика в данъка от 60-70 лева..нз колко си заслужава пред пежото да се вземе голф, за да купи запазен и хубав голф ще се бръкне поне 1700-1800,за 2200-2300 взима пежле с гЪз,което след 5 години няма да изгние и да се чуди как да го кърпи.
Всеки си решава,но нека помисли хубаво,кола лесно се купува.
То лесно се купува...ма после си го бие от главата.
Пежото е с елементарна поддръжка-железни коли.Здрави пословично мотор и ходова част специално на 406.
Сега за разлика в данъка от 60-70 лева..нз колко си заслужава пред пежото да се вземе голф, за да купи запазен и хубав голф ще се бръкне поне 1700-1800,за 2200-2300 взима пежле с гЪз,което след 5 години няма да изгние и да се чуди как да го кърпи.
Всеки си решава,но нека помисли хубаво,кола лесно се купува.
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Тоя разход за 1.8 моно е нереално висок - имал съм пасат В4 със същия мотор и за около 140 хил. км. средния разход на газ бе около 11/100, а кракът ми не е от леките!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Данъка принципно не е проблем :) Аз бях се спрял на BMW 318I/320I e36/e46, Mazda 626 1.8(90/105)/2.0(136). Бюджета ми изобщо не е голям около малко над 3 хиляди. Защо съм избрал голфа, защото ми се вижда по- добър избор, защото както всички знаят младите шофьори не пазят много. Защо големия данък и поддръжката са споменати като проблем? Защото колкото повече коне толкова повече мощ,а млад шофьор дори и мислещ не е удачно да кара толкова мощна кола, това е мое мнение. Спрял съм се предимно на японско и немско понеже съм чувал хубави неща за тях, а френското съм чувал, че доста имат проблеми със задния мост. Затова и писах тук темата. Не е задължително колата да е някоя от споменатите в заглавието, склонен съм и на други предложения, защото здравето и живота са по- важни от предпочитанията :)
Аз бих добавил че за тоя бюджет се вместваш идеално в едно Ауди Б4, от последните години ги има и с климатроник, частите са евтини.Колата е сигурна и надеждна, ако искаш нещо по-ново като години лично аз бях загледал Сааб, а иначе раумен избор ако няма изгнило е Мазда 626/Тойота Карина и двете бензин и двете невероятно здрави.
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Виж Рено сценик 1.9 ДТИ 99та- 2002ра. 98коня. Имам поне 10 приятели с такива и никой не е ревнал от тях, за разлика от доста с голфове. Старите дизели на Рено са доста корави мотори за разлика от новите. Преди няма и месец намерихме такова на един колега от завода за 2600лв. Кукла. Всичко работи идеално, а има екстри доста. Данъка му е 30лв, харчи около 7 нафта градско, около 5 извън, а тази возия в голф 3ка няма да я намериш никога.
Нещо такова http://www.cars.bg/c1568435
Нещо такова http://www.cars.bg/c1568435
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
eng написа:...а иначе разумен избор ако няма изгнило е Мазда 626/.
Мисля, че подчертаните неща са несъвместими в едно изречение

Когато търсих кола на сина ми, за без пари изпадна една Мазда 6, с ГИ и около 180 коня мотор.
Ама няма как да се вдигне това на крик за смяна на гуми - крика влиза в купето!

Изгледах сума Г3-ки...
Е как пък една не се случи да не надува охладителната система или да работи и на бензин, и на газ?!?
Накрая му взех един ФИАТ Мареа (да, знам, че се търси кола, не фиат

При търсенето основен критерий беше евтина кола за новобранец шофьор, че да си я блъска докато се научи

Фиата струваше 800лв и... вече 4 месеца не го е блъснал.

Да Фиата не е лош избор, но аз италианките ги избягвам.Мазда наистина се излагат с тенекиите.Няма как да убедиш младите да вземат изпитана с времето кола каквато е Ауди Б4, за бюджет 2500 се намира перфектна кола че и с газ и с климатроник.Тази кола спокойно подминава 400к.км без сериозни повреди.Лично на моята съм навъртял над 300к.км и няма признаци да сдава багажа.Това е една от колите ми от която съм супер доволен и знам че винаги ще ме закара от т.А до т.Б. А там тенекията е от немски каски, цените на частите са като на Голф 3.Но много хора ги отбягват понеже били стари, но не могат да проумеят че е много по-кола от доста коли модел 2000-2001 година.
За Фиат-а доколкото знам частите са евтини и в интерес на истината не са толкова чупливи, само незнам как са с ръждата.
За Фиат-а доколкото знам частите са евтини и в интерес на истината не са толкова чупливи, само незнам как са с ръждата.
- IceHeart
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.8 AGN
Ако няма гнило, си струва парите! Да малко асматиче, ама с обикновена газова си е доста икономична кола! http://www.cars.bg/c1630231
-
- Автомобил:
- Двигател:
До колегата eng. Колега Ауди б4 имам. Наистина е здрава кола, не се отказва от живота, но два пъти вече разбива предница, а пък се кара внимателно, може би майстора не е качествен знам ли. Също така имам и Ситроен зх 1,4 моноинжекцион, каран е пак от член на семейството двигателя е здрав, но тенекиите са меки и веднъж по невнимание не са затворили капака и сега ми създава доста главоболия по поправянето му, естествено козметични забележки двигателя е напълно здрав. Решил съм аз да си купя първата кола, за да добия някаква представа, кое как става. Първата кола или се удря или възниква някакъв друг проблем. Имам шанс да взема Ситроена понеже той не се кара вече и само събира прах пред нас, а когато имам свободно време си играя по поправянето му, но не съм фен на френското, не съм чувал хубави неща за тях(Не знам колко са верни слуховете). От доста шофьори съм чувал ако ще си вземаш кола нека да е немска или японска. Затова съм се спрял и на такива. :)
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
fastdriver написа:Колега Ауди б4 имам.)
Ами какво търсиш тогава?
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”