Дилема между Голф 4 и Пасат Б5.5 - конкретни обяви

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
plamski3
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AKL

Дилема между Голф 4 и Пасат Б5.5 - конкретни обяви

Мнениеот plamski3 » Нед 01 май 2016 23:16

Здравейте, колеги!
Христос Воскресе!

От пет години карам Голф 4 1.6 АКЛ и съм се решил да мина на 1.8Т. Спрял съм се на Голф 4 хеч, 4 врати 2002г. 1.8Т AUM и Пасат Б5.5 комби 2003г. 1.8Т AWT. Знам, че има много изписано за тези модели и двигатели, но все пак можете ли да дадете по едно мнение кое бихте предпочели, кой двигател е по-здрав, какви са им основните болежки и скъпо ли се решават проблемите им?

Относно колите, които съм си харесал са с почти сходни екстри и в един ценови диапазон. Това са двете обяви, на които съм се спрял:
Голф: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=do2jnf
Пасат: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=dnl4o6

Днес гледах Пасата. Като грешки имаше мисфайър на 3ти цилиндър - бобина, отопление на ламбда сонда и няколко грешки на климатроника. След като изтрих грешките в следващите 10тина мин. повече не се появиха. Сравнително добър вид имаше. Притеснява ме едно потракване от страната на веригата на разпределителните валове. Предполагам, че е за ремонт. Колата е само на бензин. Евентуално тази седмица или другата ще мине и сервиз да се огледа по-обстойно и от майстори.

Голфа не съм го гледал. човека твърди, че състоянието му е отлично и е обслужен преди 10 месеца. Предимството му е, че има монтиран ГИ, но пък при него липсва навигацията, подгрева, сензора за дъжд с ел огледалото, фул фис таблото, темпомат. Като цяло неща, които мога да прехвърля от моята кола. Чудя се дали да ходя и да го видя или да карам пасат на сервиз и ако е читав да го взимам?!

Ще съм благодарен ако отделите малко време и изкажете мнение относно обявите.
Предварително благодаря на отзовалите се! :beer
:love.vwclub

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Re: Дилема между Голф 4 и Пасат Б5.5 - конкретни обяви

Мнениеот hooligan_sk » Пон 02 май 2016 0:08

Виж гумичките на педалите на голфа - различни са, тази на съединителя е сменена... с такава от Голф 3(пасат б3,б4, Корадо). Странно за "реалните" 118 000км пробег. :icon_lol Пасата с дебаджнатата предна решетка и оаканите стопове, намеква за неизвестна доза келешлък по него. :th_up

ПС: това са съвсем различни автомобили, от теб си зависи какво искаш. Едното е по-подходящо за града, другото за извън.

Потребителски аватар
plamski3

Мнениеот plamski3 » Пон 02 май 2016 0:27

Гумичките ги забелязах. Относно километрите - не ги гледам особено, защото не са реални. Като знам аз по колко карам, ме съмнява кола нов внос или скоро вкарана на тези години да е на толкова малко километри. Решетката и стоповете ми направиха впечатление. Топката на скоростния лост на пасата е сменяна (или поне преправена, че свети).

Знам, че са различни, но все пак се опитвам да ги сравня и да направя избор. Пасата е с 50см по-дълъг. Предполагам, че е също толкова маневрен. Относно карането - в града (София) карам по около 15-20км на ден (до работа и обратно) предимно в трафик. Процентното ми каране е 45% градско 33% магистрала и 22% междуградски пътища. Грубо казано 50 на 50. По принцип ми трябва една идея по-голяма кола, но пък за Голфа имам греди и рууф рак 430л.., който може да се сложи и на пасата, но не знам дали ще се наложи, предвид по-големия багажник.

Относно пасата - по средата е имал дисплей падащ от тавана. На една от снимките се вижда. Сега този дисплей го няма. Каква е вероятността тази кола да е била такси на времето? Гледам, че най-долното копче на дясната колона на пасата е за включване на плафоните. Съмнява ме да не е било за включване на табелката такси ?! :rolleyes

Потребителски аватар
IceHeart
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.8 AGN

Мнениеот IceHeart » Пон 02 май 2016 9:23

Голфа го отписвай, даже не си струва да ходиш да го гледаш! Също и фаровете са му сменяни, и ми се струва, че е удрян отпред.
Пасата нещо не ме кефи, с тази легнала стойка. Сякаш има спортно окачване.
Моя съвет е, да търсиш истинска кола, да не е пипана! А ти после, да си я правиш каквато искаш!
Търси, тези коли не са за теб :)

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 02 май 2016 9:34

Лично на мен този пасат ми прилича на ковчег ,а с тази височина на окачването трябва да го караш само по хубави пътища иначе ще си влачи карантията по земята :thumb_down Ако трябва да избирам от тези двете съм твърдо за голфа :exclaim

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пон 02 май 2016 9:51

аз бих търсил код AGU този с механичния дросел няма го скъпия обтегач на веригата на разпределителния вал,които нов оригинален струва към 1200 лв

Потребителски аватар
plamski3

Мнениеот plamski3 » Пон 02 май 2016 13:22

@IceHeart
Да, пасата е със спортно окачване. Не знам дали е за добро или за лошо. Защо мислиш, че голфа е блъскан? Какво ти направи впечатление? Вече имам такава кола, която беше базово оборудване а сега е повече от хайлайн. Скоро ще има и система за контрол на налягането в гумите.

@Stivi
Да, наистина е нисък и това ще мие проблем, но предполагам, че ще може да се вдигне една идея.

@tdi fen
Гредах и за АГУ, но темпомата ми е критерий. Едвам монтирах на АКЛ, не ми се занимава и на АГУ да търся дросел и ЕКУ. Затова гледам за ел. газ. Иначе за веригата си прав, но знам че ремонта и е около 700лв, които пак не са малко.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пон 02 май 2016 18:41

Ако трябва да избираш само между тези две коли,вземи Голф-а.
Регистрация,газ и т.н.
Пасата ще прескочи 8000лв докато го подкараш,и това спортно окачване...

Потребителски аватар
DaDiablo
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот DaDiablo » Пон 02 май 2016 21:17

Аз бих продължил търсенето. Пасата изглежда ... с това по-ниско окачване, с тези сменени стопове и решетки. Голфа .. 6000 лева за голф на 15 години е несериозно.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пон 02 май 2016 21:30

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт

Мнениеот Zdravko Zankov » Пон 02 май 2016 21:58

Тази изглежда добре,но е преди фейслифта.
Която изглежда още по-добре.

Потребителски аватар
Pagemakerboy
Автомобил: 2025 Audi Q8 50 TDI quattro
Двигател:

Мнениеот Pagemakerboy » Вто 03 май 2016 20:14

tdi fen написа:http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11457948209512523&slink=dokpch

Едвам запали тази в клипа.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 03 май 2016 21:29

Доста прилично изглежда шкодата. Слаба батерия е напълно нормално за колите по автокъщите.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт

Мнениеот Zdravko Zankov » Вто 03 май 2016 23:06

Обърни внимание, че колата е палена преди заснемането на видеото.

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Сря 04 май 2016 1:14

И пак не пречи да е със слаба батерия и да пали мизерно. Зимата гледахме една октавия 1.8 т 4х4 за колега, едвам запали с подаване на ток. Колегата я купи и не е имала никакви проблеми с паленето и акумулатора вече 6 х км.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”