Здравейте колеги,
искам да ви попитам според вас кой от следните модели на VW бихте предпочели и защо. Принципно искам автоматик и евентуално да е дизел, но не съм в час с колите като цяло и не знам кой от вариантите на 2.0 дизел да търся или по-скоро да се ориентирам към бензиновият двигател на някой от тези два автомобила.
За мен е важно колата да има ряз при изпреварване, а не толкова конските сили , защото видях, че при 2.0 дизел има и 140 и 170 к.с както и някой от двигателите е DSG и именно там се обърквам и се чудя кой двигател да търся като цяло или въобще дали бензинов вариант ще е по удачен от към поддръжка и чак толкова голяма ли ще е разликата в разхода на гориво.
Благодаря на всички които ще дадът мнение и препоръки

Съвет при избора на двигател на Passat B6
Съвет при избора на двигател на Passat B6
Последна промяна от Richk0 на Пет 20 май 2016 18:44, променено общо 1 път.
- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
Re: Съвет при избор на кола !
Аз съм с СС, 2000сс, дизел. Изпреварвам си доволно, има ряз и е с уникален разход. Препоръчвам dsg, аз друго не мисля да карам повече :)
Дали ще е нормален Пасат или СС няма много значение, освен визуално. Колите са доста еднакви, СС-то е по-стабилно, по-ниско, по-некомфортно и доста по-скъпо. Не се подлъгвай от цени 23-25к, каквито има на пазара, ако ще взимаш СС. Повече от 20 не давай, малко изкуствено са им надути цените.
Дали ще е нормален Пасат или СС няма много значение, освен визуално. Колите са доста еднакви, СС-то е по-стабилно, по-ниско, по-некомфортно и доста по-скъпо. Не се подлъгвай от цени 23-25к, каквито има на пазара, ако ще взимаш СС. Повече от 20 не давай, малко изкуствено са им надути цените.

- djankata74
- Автомобил: ford focus
- Двигател: 1.6 dtci
Според мен не купуваи дизел от тези години те вече са стари и тепърва почват проблемите ,по добре вземи някои турбо беизин разхода е малко повече но има по запазени,Това е мое мнение.
Spas написа:Аз съм с СС, 2000сс, дизел. Изпреварвам си доволно, има ряз и е с уникален разход. Препоръчвам dsg, аз друго не мисля да карам повече :)
Ще го търся в чужбина СС-то , че тук верно не познават парите. А иначе ти със 170 к.с или с 140 си мотора.
- Spas
- Модератор
Няма значение, важното е колата да е читава.
По повод горното мнение на колегата, djankata74 май беше, моля да не дава съвети, докато кара Ford

По повод горното мнение на колегата, djankata74 май беше, моля да не дава съвети, докато кара Ford

- connor cane
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Съвет при избор на Passat / Passat CC 2000 г.
Форд, ама нов, така че може би все пак е редно да му се даде право на мнение.
Съвсем прав е, че дизелите от тези години вече са навъртели много обиколки на Земята и оттам идват възможности за сериозни разходи.
Тези с доказуеми километри са на доста високи цени - всеки си преценява.

Съвсем прав е, че дизелите от тези години вече са навъртели много обиколки на Земята и оттам идват възможности за сериозни разходи.
Тези с доказуеми километри са на доста високи цени - всеки си преценява.

- Spas
- Модератор
Aма защо така бе, не сте прави, моето СС е на 6 години и 180000 км, доказани. Това са по 30000 на година, което е напълно нормално. И на 380000 да беше, по-добре от Форд 

- djankata74
- Автомобил: ford focus
- Двигател: 1.6 dtci
Хаха имам и голф4 gti 2002г а да не спорим за форда идеята ми беше че дизела се кара всеки ден да ходиш на работа поне при мен е така минавам всеки ден по 120км смятаи за 6 години колко са ,Да не спорим че форда е добър колкото голфа вече ,пък и парите са му повече от на форда, не искам да обидя никои и аз харесвам 

- Spas
- Модератор
Пошегувах се....споко, и аз харесвам един форд - Мустанг от 67-ма

- ssssl
- Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
- Двигател: CJXC
"Съвет при избор на Passat / Passat CC 2000 г. " 

Админа е объркал явно, защото беше друго заглавието ама как. да е ... 2010 трябва да е
Последна промяна от IvanMan на Сря 18 май 2016 20:25, променено общо 1 път.
Причина: Коригирах заглавието.
Причина: Коригирах заглавието.
- Spas
- Модератор
Re: Съвет при избор на Passat / Passat CC 2010 г.
В първото мнение пишеше 2010-та, аз там четох само.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”