Здравейте, колеги.
От скоро съм тук, но най-накрая успях да намеря време и да публикувам и своята първа тема, с първите въпроси към този луксозен автомобил.
Винаги ми е било мечта, да имам b5 или b5.5 1.9tdi. Досега съм шофьор на BMW, но съм решил до два-три месеца да разкарам баварията и да се кача на по-луксозен автомобил. Разправях на един приятел (бмв-ист), че мисля да махна бмв-то и да взема въпросния пасат, но той ми каза, че те са страшно красиви и здрави коли (както и съответно зная), но имат проблем с ПД-ите. Веднага след като се прибрах от работа, влезнах тук и започнах да търся. Бях видял темата на един колега, който тотално ме отчая за цената на ремонта, която беше дал за нея... Да не се случва на никому... Искам да ми кажете какви са плюсовете и минусите на този автомобил, съответно след закупуването й, какво трябва да се смени, за да не срещна проблем с ПД, общо взето ме амбицирайте допълнително, да стана и аз собственик на този уникален автомобил. :)

Въпрос относно закупуване на B5.5 1.9TDI 131hp
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Re: Въпрос относно закупуване на B5.5 1.9TDI 131hp
Като цяло не трябва да бързаш с покупката колега изчакай докато намериш читав.При огледите вземи някой който разбира с теб. Аз съм много доволен от моя Пасат, вече четвърта година го карам и не съм имал никакви проблеми с колата. Като го вземеш сменяш ремъците и ролките. Маслото задължително да е по спецификация 505.01. И вярвам няма да имаш грижи. 

- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
за да нямаш проблем с пд трябва да намериш кола на колкото се може по-малко километри доказуеми със сервизна история
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мислех за внос от Германия, но сега не мога да си го позволя, за това и реших да се допита първо до по опитните с тези автомобили
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Предполагам си огледал и една нелоша алтернатива на тази кола. И с добър мотор . А6 Ц5 със 110к.с. Една примерна обява ( като се абстрахираш от описаните екстри, състояние и км ) http://www.cars.bg/c1654754
Ценово поддръжката е на същото ниво ( да не кажа дори по-евтина от тази , за която питаш). Имам преки наблюдения и съм запознат с точно този модел и моторизация.
Ценово поддръжката е на същото ниво ( да не кажа дори по-евтина от тази , за която питаш). Имам преки наблюдения и съм запознат с точно този модел и моторизация.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Аз лично не бих тръгнал да амбицирам когото и да е, за каквато и да е 15-16-годишна кола. Щото после могат да ме изкарат крив
При толкоз годишни коли кое ще изскочи за ремонт си е малко като руска ролетка
Иначе Ауди-то ми се струва прекалено хубаво, за да е истина 

- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
samo_pechka написа:Предполагам си огледал и една нелоша алтернатива на тази кола. И с добър мотор . А6 Ц5 със 110к.с. Една примерна обява ( като се абстрахираш от описаните екстри, състояние и км ) http://www.cars.bg/c1654754
Баща ми си купи такава, преди 3 месеца, седан. За километрите - забрави! Няма начин, само и виж седалките и приключвам. Но иначе е много стойностен вариант, поддръжката е като на Г4, окачването е супер, вози супер, дърпа сравнително добре, с един софтуер става в пъти по-добре. За мен е добър вариант. Ако не държиш на комби, потърси седан, по-трудно е със 110 к./с. да се намери, но има шанс да е на реални километри.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Точно в комбито е чара :) за км си прав . Моята е на "повече" км и изглежда много по-добре . Аз и затова написах
stefan4o ПД си е един таралеж в гащите дори и на 8 години , особено купен от Бг . Ма какво разбирам аз...може и да греша.
samo_pechka написа:като се абстрахираш от описаните екстри, състояние и км
stefan4o ПД си е един таралеж в гащите дори и на 8 години , особено купен от Бг . Ма какво разбирам аз...може и да греша.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Не ми схвана мисълта, ама карай да върви
Прочети пак какво съм писал за 15-годишните коли. Без значение Рено, Пежо, Шкода, бензин, дизел, хибрид и т.н.
Тук не става дума за марка, камо ли тип горивна система 
Да си купиш 15-годишна читава кола е като да се ожениш за някоя жена с два развода и да чакаш да си паснете
Ши мЪ извинявате, ако има такива лица, четящи темата с по два развода
нямам нищо лично против никой просто ползвам метафора/сравнение 

Да си купиш 15-годишна читава кола е като да се ожениш за някоя жена с два развода и да чакаш да си паснете

-
- Автомобил:
- Двигател:
Но за закупуването от България е ясно, не само за фолка. Има много опарени от българските автокъщи, но ще видим кое комби ще бъде бъдещият ми автомобил... А относно предложеното ауди... почти винаги след като гледам пасажерите, гледам и аудитата, именно тези А6 1.9, но точно това ауди досега не го бях забелязал. Изборът ми ще бъде очевидно труден, тъй като не искам да дам маса пари, пък после да види из сервизите всеки месец...
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”