Сам да си изготвя бланката за покупко-продажба на МПС???
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Сам да си изготвя бланката за покупко-продажба на МПС???
Искам да попитам мога ли сам да си напечатам бланките за покупко-продажба на МПС? Да оставя места за имената, да се напишат и след това нотариусът само да ги свери и да подпечата?
Искам да попитам това, защото виждам как трети страни предлагат оформяне на договори за продажба на МПС и след това се ходи на нотариус. Чудя се дали не може да се спестят едни 30-40лв, които се дават само, за да ти напечатат стандартна бланка на принтер, което печатане струва по-малко от левче.
Искам да попитам това, защото виждам как трети страни предлагат оформяне на договори за продажба на МПС и след това се ходи на нотариус. Чудя се дали не може да се спестят едни 30-40лв, които се дават само, за да ти напечатат стандартна бланка на принтер, което печатане струва по-малко от левче.
- Megasquirt
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Сам да си изготвя бланката за покупко-продажба на МПС???
Имаш пълното право да го направиш. Хубавото е, че може на воля да си подбереш пълната и точна информация, която искаш да съдържа документа. Освен спестените парички де.
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Всичките коли, които съм си купил и продал са ставали директно при нотариуса с наличната документация (талони, платени данъци и лични документи).
Самата кантора ми е подготвяла договора без да ме таксува допълнително. Плащал съм си стандартна нотариална такса по ценоразпис.
Самата кантора ми е подготвяла договора без да ме таксува допълнително. Плащал съм си стандартна нотариална такса по ценоразпис.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Megasquirt написа:Имаш пълното право да го направиш. Хубавото е, че може на воля да си подбереш пълната и точна информация, която искаш да съдържа документа. Освен спестените парички де.
Трябва ли всичко да е писано печатно или може данните да се попълнят четливо на ръка, с химикал със син цвят?
groznika написа:Всичките коли, които съм си купил и продал са ставали директно при нотариуса с наличната документация (талони, платени данъци и лични документи).
Няма такова нещо при нас. 40лв удостоверяване на подпис, 37лв формуляр и последният път ми взеха 10лв допълнително, за да попълнят данните те на компютъра. Купувах Fiesta за 450лв и платих 110лв прехвърляне.

-
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: ABS 1994
В Бургас не знам как е. В София влизате двамата при нотариуса с личните карти и документи на колата, и след половин час излизате с готови документи, там има кой да пише каквото трябва. Три пъти съм го правил, последното беше преди 5 години та не знам да не са се променили нещата. Но 30-40 лв. само за писане на договора... множко ми се виждат ако е така. Да не бъркаш нещо?
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
инжектопляктор написа:Купувах Fiesta за 450лв и платих 110лв прехвърляне.
Кво викаш бе, те днес купих един Голф 3 за 1100,платих 55лв при нотариус.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
_B4_ написа:В Бургас не знам как е. В София влизате двамата при нотариуса с личните карти и документи на колата, и след половин час излизате с готови документи, там има кой да пише каквото трябва. Три пъти съм го правил, последното беше преди 5 години та не знам да не са се променили нещата. Но 30-40 лв. само за писане на договора... множко ми се виждат ако е така. Да не бъркаш нещо?
Не бъркам. Миналата седмица бях при нотариус с един приятел. Взеха му към 30лв за формуляр. А на мен ми взеха 110лв, за да прехвърля Fiesta за 450лв. Тогава ми взеха 10лв допълнително, за да попълнят те данните.
Zdravko Zankov написа:Кво викаш бе, те днес купих един Голф 3 за 1100,платих 55лв при нотариус.
Да ти покажа бележката със 110лв прехвърляне?
-
Смени нотариуса!
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Намери друг нотариус или отиди в София.
Днес един приятел прехърля един бус на негово име 58лв с всичките такси. Влязоха двамата при нотариуса с документите и след 20 минути сделката беше факт
Днес един приятел прехърля един бус на негово име 58лв с всичките такси. Влязоха двамата при нотариуса с документите и след 20 минути сделката беше факт
- Megasquirt
- Автомобил:
- Двигател:
Ами те над половината готови бланки са с личните данни на ръка с химикал. Няма право никой да ти каже нищо, колкото и да му се иска. Смени нотариуса наистина, по лошо не може да е.
Последна промяна от Megasquirt на Пет 29 юли 2016 20:56, променено общо 1 път.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
_B4_ написа:Смени нотариуса!
Всички са така! В Бургас ми взеха 110лв! В Несебър взеха на приятеля ми 70лв - около 37лв удостоверяване на подпис и 30лв за бланката! Освен това такса към общината 7лв и още 5лв за банката.
Значи мога да отида с попълнена с химикал бланка?
-
В Бургас да не би и нотариусите да бачкат по цени за "активен летен сезон" 

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
По спомени, инжекциона купи Фиестата напролет.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
С квото и да идеш при бургаския мошеник (или нотариус), предполагам, че пак ще ти вземат стотина лева, мафия. Потърси някой нотариус, дето не членува в мафията.
Иди в София. На мен за кафявия голф ми взеха около 60лв, нотариуса срещу КАТ София. Трябват документи на колата и лични карти.
Иди в София. На мен за кафявия голф ми взеха около 60лв, нотариуса срещу КАТ София. Трябват документи на колата и лични карти.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Zdravko Zankov написа:По спомени, инжекциона купи Фиестата напролет.
Взех колата месец Декември. Края на Декември.
ktamen написа:Иди в София. На мен за кафявия голф ми взеха около 60лв, нотариуса срещу КАТ София. Трябват документи на колата и лични карти.
Аз съм от Бургас. Имаш ли си идея какво е разстоянието между София и Бургас? Писна ми да ме гърбят по 40лв за една бланка.
п.п Четох, по закон могат да искат толкова пари за съставянето на бланка, колкото за удостоверяването на подпис.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”