Здравейте,нарочно пускам темата тук дано модераторите не я преместят :),гледам че в разеела на сеат не отговарят много много.
Направо на въпроса.Слизам от е39 530д 184 кс с чип и спортен филтър и от скоро се заглеждам по този модел сеат леон,защото ми писна с тези скъпи дизелови ремонти.
Въпроса ми е дали ще върви колкото бмв-то???
Seat leon 1.8t 180hp Въпрос???
- M3ntata
- Автомобил: Golf MK4 4motion
- Двигател: V5 AGZ
Re: Seat leon 1.8t 180hp Въпрос???
По еластичност в никакъв случай няма да отстъпва, доста по пъргава ще е като цяло. Обаче все си мисля, че с голям товар и по път с повечко баири 3-те литра ще се представят по добре заради големия въртящ момент, не че с 1.8t ще имаш проблем но все пак.
-
- Автомобил: е39 530д с чип и м-пакет
- Двигател:
- Контакти:
Все си мисля че леона ще върви доста добре все пак е с 200 кг по лек,но ми се иска да чуя някой който кара такъв или ауди със същия мотор 180кс
- M3ntata
200кг по лек, но с колко Nm е слаб мотора
Цялото удоволствие от шофирането идва от въртящия момент. Батко има BMW E61 530d xDrive върви доста добре, возил съм се и на X5 3.0D E70 разликата във вървежа е почти не значителна, даже сякаш голямата/висока кола дава чувство за повече мощ, не знам дали моторите са едни и същи.
Малко офф: Онази вечер спрях до една аптека, след това две мутри от махлата с австрийско bmw e60 2.0d се правеха на баровци като им се лепнах зад дупето на няма и 1метър естествено не ме пуснаха вероятно щях да ги мина, аз съм с golf 4 2.3 v5 4x4 150коня, а bmw-то 160-180к.с. Та дърпал съм се на дълго (не говоря за драгчета, не съм по тези неща) с golf 4 1.8T 150к.с заводско + чип (познавам момчето) бях плътно зад него не се даваше vr-а но не можах да го мина, просто имах чувството че ми трябват още едни 20 коня
. Та до колкото съм запознат 180-вия е с друго турбо и малко по големи дюзи. Та за 520d мога да ти гарантирам, че ще го правиш смешен, но за 3 литровия е малко относително както казах там където ти трябва в. момент няма да си доволен, а в някои случай ще си много по пъргав. Като сметнеш и малко по евтината поддръжка и ако си сложиш газ няма как да не си доволен на края на месеца като теглиш чертата.

Малко офф: Онази вечер спрях до една аптека, след това две мутри от махлата с австрийско bmw e60 2.0d се правеха на баровци като им се лепнах зад дупето на няма и 1метър естествено не ме пуснаха вероятно щях да ги мина, аз съм с golf 4 2.3 v5 4x4 150коня, а bmw-то 160-180к.с. Та дърпал съм се на дълго (не говоря за драгчета, не съм по тези неща) с golf 4 1.8T 150к.с заводско + чип (познавам момчето) бях плътно зад него не се даваше vr-а но не можах да го мина, просто имах чувството че ми трябват още едни 20 коня

-
- Двигател:
- Контакти:
Хммм,не ми се иска да губя усешането което имах с бмв-то като скорост.С малко доработки ще мога да кача леона на 220кс. предполагам че ще ме удовлетворява
- M3ntata
Този мотор съм чувал, че стига до към 300 коня без да се отваря мотора. Обаче какво точно е нужно и колко пари не мога да кажа, още повече какво ще е усещането... Като цяло си харесай някоя и се качи да се повозиш ако 150к.с пак става разликата не е фрапираща, поне някаква представа ще добиеш.
-
- Двигател:
- Контакти:
Това е проблема,не познавам хора с такива коли,все с бе ен ве та и всякакви дизеларки,но бензинки рядкост.Мислех преди да покарам да попитам тук в форума за мнения,ясно е че ще реша едва след като карам такъв автомобил.
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Колега, познавам едно момче с А4 1.8Т, колата е много читава, всичко е сменено, доста неща, човека е маниак, колата е, като нова, има чип слаган във Варна, не знам точно колко коня е, барнат е и софта, колата е комби, сребрист металик, изстребител е, над 200 коня със сигурност, ако те интересува ми пиши на лични, не знам дали още я продава, към 7 бона и искаше обаче. Колата е в Казанлък. Ако дойдеш до Казанлък и я покараш със сигурност ще я купиш. 

- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
7 бона? Само с чип над 200коня?

-
- Двигател:
- Контакти:
Ауди не желая,благодаря все пак.
- IceHeart
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.8 AGN
Вие шегувате ли се? Бавареца е трилитров и с два цилиндъра отгоре, и някакъв 1.8т заводско 150 коня, ще го млати? Няма шанс! Може да го дръпне на старт, но извън града голямата и мощна кола си оказва влияние. Говоря за стокови коли! Със сигурност бих избрал бавареца! Колкото и да го пипаш 1.8т няма да ти носи това удоволствие колкото БМВ! Нито возия нито динамика! А да не говоря, че ако го задържиш на 190км/ч на темпомат може до Бургас да хвърли антифриза. Докато бавареца е по-разтоварен мотор! Мое виждане!
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
БМВ-то ти ръчка или автомат е? Също на колко големи джанти е?
- stoev87
- Автомобил:
- Двигател:
Поразгледай тук:
http://www.zeperfs.com/en/duel597-1006.htm
като цяло сеата върви малко повече и има по-добри доускорения . това разбира се при положение че се кара на бензин. имай пред вид че тези времена са малко измамни защото се постигат при "обръщане" на оборотомера до червено което за тест не е проблем но при ежедневно каране където двата мотора не се "цедят" въртящия момент и повечето цилиндри на дизела ще ти дават усещането за много по-приятно набиране. при "ръчкане" или бързо каране по магистрала дизела ще е чувствително по-икономичен както и по-комфортен.
http://www.zeperfs.com/en/duel597-1006.htm
като цяло сеата върви малко повече и има по-добри доускорения . това разбира се при положение че се кара на бензин. имай пред вид че тези времена са малко измамни защото се постигат при "обръщане" на оборотомера до червено което за тест не е проблем но при ежедневно каране където двата мотора не се "цедят" въртящия момент и повечето цилиндри на дизела ще ти дават усещането за много по-приятно набиране. при "ръчкане" или бързо каране по магистрала дизела ще е чувствително по-икономичен както и по-комфортен.
-
- Двигател:
- Контакти:
18" ръчка беше
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Значи няма да ти е голяма драма прехода към Леон. За вървене, ще върви, даже без чип ще е там някъде. 

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”