Имам нужда от съвет за предстояща покупка на VW Touareg, пройзводство 2004-2005 година.
Първото нещо, за което искам да питам, кой от двата двигателя е по-добър избор според вас - 3.2 V6 бензин, или 2.5TDI R5?
В момента карам Е-класа W210 2.0 компресор с ГАЗ и съм мнодо доволен от двигателя, като разход и надеждност.
Преди да я купя, много хора ме посъветваха да не купувам CDI, защото били много проблемни.
Казаха - "вземи си бензин, няма дюзи, подгряващи свещи, турбини, нафтови помпи и т.н., сменяш само едни запалителни свещи за 50-тина лева"
И да ви кажа, оказаха се прави.
Затова сега искам от вас подобен съвет, дизелов или бензинов Таурег да си взема?
До колкото разбрах от мненията по форумите, 2.5TDI е доста тромав като двигател и много шумен.
За 3.2 V6 обаче няма почти нищо писано, с верига ли е, с ангренажен ремък ли е?
Надежден ли е като двигател, проблем ли е да му се сложи газов инжекцион?
Да кажа само, че всички коли, които съм имал досега са били бензинови, дизел не съм карал.

Имам познат, който вкарва коли от чужбина от десетина години.
Според него, много по-запазени и на по-малко километри за бензиновите коли, а не дизеловите.
Второто нещо, за което искам съвет, какво окачване да избера - обикновено или въздушно?
Има ли разлики във возията, въздушното окачване създава ли проблеми и скъпо ли е за обслужване?
Засега съм се спрял на обикновено окачване.
Ще съм благодарен на всеки, който се отзове на молбата ми.
Поздрави