Препоръка за кола до 4000лв.
- 100yánov
- Автомобил: Mazda 323F
- Двигател:
Препоръка за кола до 4000лв.
Здравейте, нов съм тук и за пръв път ми се налага да си търся количка според моите възможности, та въпросът ми е има ли шанс да намеря Голф 4 - 1.9 TDI 90 или 110, който да е бих казал добър както технически, така и от към "фаца" до 4000лв.+1000лв. за обслужване, разгледах доста обяви, попитах и познати, но мнението тук също ще ми е от полза, търся нещичко, като за нов шофьор може и предложение за други коли разбира се, но предимно за Голф 4 се интерисувам. Благодаря предварително !
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Re: Препоръка за кола до 4000лв.
Може. Даже в раздел продава има едно комби и един хеч.
- 100yánov
- Двигател:
А за маалко повече пари какво ще кажете за Алфа 147 или Мазда 3 ,всеки ми казва различни мнения, че от кола до кола има голяма разлика, но за нещичко по-комфортно се озъртам ,как са от към поддръжка примерно тези два модела и ако може препоръка за хубав икономичен двигател, за Маздите до колкото знам дизелите не са хубави, както при всички японски коли, ако може някъква препоръка за двигател, година и т.н. и мнения за въпросните два автомобила ще съм благодарен !
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Алфата е с много кекава предница.Моторът 1.9жтд 116 е голяма стрела.
Тясна кола,с хубав интериор и здрав мотор и дотам.
За 4000 лева по-добре едно Пежо 406 2003-та 2.0хди седан или 2-ка хди купе(понеже търсиш дизел), 100 пъти по-кола и от алфата и от голфа,здрава,комфортна и рядко се краде.Реално по пежото няма какво да се счупи.
Въпреки,че ти гледаш малки коли и едва ли това ти влиза в полезрението,но все пак.
Голф 4 предвид пазарната цена и то дизел за 4000 ще е дарак на 99%
Возията на голфът и алфата е на 100 милиона години зад тази на Пежото.
Тясна кола,с хубав интериор и здрав мотор и дотам.
За 4000 лева по-добре едно Пежо 406 2003-та 2.0хди седан или 2-ка хди купе(понеже търсиш дизел), 100 пъти по-кола и от алфата и от голфа,здрава,комфортна и рядко се краде.Реално по пежото няма какво да се счупи.
Въпреки,че ти гледаш малки коли и едва ли това ти влиза в полезрението,но все пак.
Голф 4 предвид пазарната цена и то дизел за 4000 ще е дарак на 99%
Возията на голфът и алфата е на 100 милиона години зад тази на Пежото.
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
2.0hdi на Пежо/Ситроен е много хубав двигател. Един такъв в купето на Ситроен Ксара ще е перфектен избор.
- Vidol Nikolov
Ксарата за съжаление разчеква задния мост.Нещо,което като проблем го няма при пежарата.
Вози дървено,дори и да харесвам френски коли,не мога да си изкривя душата-голф 4 вози по-приятно от Ксара.
Вози дървено,дори и да харесвам френски коли,не мога да си изкривя душата-голф 4 вози по-приятно от Ксара.
- 100yánov
- Двигател:
Голф 4 ,предимно гледам ,харесват ми може и бензин 1.6 - 100к.с. и все хубави работи чувам като цяло за тях от към здравина,поддръжка,разход, където се вика ,но вътре са някък си на никъде ,ако е новият салон мисля ,че ще е идеален ,но за малко повече пари ,а за пежото не мога да го плюя ,защото не съм много запознат с пежо като цяло ,само това което не ми харесва е ,че е големичко ,а за мен един хечбек с 4/5 врати ми допада много.. А и съм нов шофьор (начинаещ) така казано и мисля ,че хечбек ще ми е идеално.Благодаря за препоръките! Очаквам и други мнения.
- Dagestan
Пежо 306 не е ли със същия мост като Ксара? Вярно го разчеква, но едно рециклиране е 250-300лв и забравяш за него докато е в теб колата. 306 вози приятно и по-меко от моя Сеат, който е с окачване като на Голф 4. Частите на френските коли 2-ра ръка са в пъти по-евтини.
Пежо 406 ще дойде доста по-голямо от Голф като размери.
П.П. Преди години имах доста голям мерак на Алфа 147, но голямата теснотия вътре ме спря. Аз съм 195см и не можах да се побера вътре удобно, за отзад да не говорим. Иначе окачването е с по 2 носача на колело, които си бяха доста скъпи, имам накакъв бегъл спомен от 200лв. на страна. Иначе, че има страхотна визия, не може да се спори. Също отпред в коша на двигателя всичко е наблъскано много смотано и не е никак ремонтопригодно.
Ако ще взимаш Голф 4 бензин, по-добре 1.8 125к.с. 1.6 имат проблеми със скоростна кутия и горене на масло.
Пежо 406 ще дойде доста по-голямо от Голф като размери.
П.П. Преди години имах доста голям мерак на Алфа 147, но голямата теснотия вътре ме спря. Аз съм 195см и не можах да се побера вътре удобно, за отзад да не говорим. Иначе окачването е с по 2 носача на колело, които си бяха доста скъпи, имам накакъв бегъл спомен от 200лв. на страна. Иначе, че има страхотна визия, не може да се спори. Също отпред в коша на двигателя всичко е наблъскано много смотано и не е никак ремонтопригодно.
Ако ще взимаш Голф 4 бензин, по-добре 1.8 125к.с. 1.6 имат проблеми със скоростна кутия и горене на масло.
- Vidol Nikolov
Да,абсолютно взаимозаменяеми са мостовете на 306 и Ксара.
Колкото до това:
"Голф 4 ,предимно гледам ,харесват ми може и бензин 1.6 - 100к.с. и все хубави работи чувам като цяло за тях от към здравина,поддръжка,разход,"
Моторът е слаб,харчи много, кутията му е консуматив,гори масло,нищо хубаво няма в голф 4 1.6 ,освен ниския данък.Потърси в интернет за голф 4 1.6 и ще се убедиш сам,писано писано....
По-добре 1.8 125 както казва колегата.

Колкото до това:
"Голф 4 ,предимно гледам ,харесват ми може и бензин 1.6 - 100к.с. и все хубави работи чувам като цяло за тях от към здравина,поддръжка,разход,"
Моторът е слаб,харчи много, кутията му е консуматив,гори масло,нищо хубаво няма в голф 4 1.6 ,освен ниския данък.Потърси в интернет за голф 4 1.6 и ще се убедиш сам,писано писано....
По-добре 1.8 125 както казва колегата.
- 100yánov
- Двигател:
Съгласен съм за 1.8 ,125 коня ,само трябва да си намеря нещичко ,което ще е с газов инжекцион може би и разбира се да е добре технически ,а нещичко друго можете ли да ми препоръчате Ауди А3 няма много голям избор до 1999г. с 4 врати, други препоръки от този клас да се сещате ,които да са хечбек ,4 врати ?
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
За Ауди-то, че и Голф-а трябва да имаш едно наум и това, че се крадат. Гледам си от Варна, малко по-добре от София, но пак е рискова зона. Така че гараж или каско.
- Мартин1234567890
- Автомобил: vw Golf 3
- Двигател:
попринцип да крадът ги 4 ките,но ако имаш гараж...спотед мен 1.8 бензин 125 коня,ще върви супер и возията ще е добра.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
За 4-5к лв не може ли да се намери някоя читава Октавия?
То и Дачия може да се намери за тия пари, ама има ли смисъл. Аз бих се насочил към Астра.
- Dagestan
Може, ама човека търси Голф или Голфообразен хечбек, така Октавията ще му дойде голяма. Леон не е лош вариант, но не съм гледал колко вървят ценово. Бензиновите Голфове/А3-ки не са интерес на крадците, те търсят предимно 1.9тди и то помпа-дюза.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”