Здравейте, обмислям скоро да си взема вторият ми Голф и той да бъде 1.8т. Имам няколко въпроса които главно се пораждат от факта, че все още не съм карал такъв.
Преди около месец продадох моят Голф който беше 1.9 ТДИ с АГР мотор, и честно казано си беше голямо удоволствие да го карам дори и само с тези 90 кончета (доста извънградско имам и ми идваше слаба вече).
Та, не съм карал бензинов мотор с турбо, а и тези които съм ги карал са си смотани по дефолт, хюндай купе около 100 коня и някакво рено пак около 100 коня съм карал, е няма такъв убит кон, та от тук ми идват притесненията.... Дизела с този въртящ момент в ниските си беше голям кеф, въпросът ми е малко труден за отговаряне, но какво мога да очаквам от 1.8т? Виждам, че въртящият момент е горе-долу същият като на АГР-а, т.е. най-малкото предполагам, усещането за ускорение и мощ ще е същото само дето ще върви повече?
Струва ли си да търся АУМ пред АГУ (АУМ са малко по скъпички..), като се има предвид, че дори да тръгна да правя нещо по-колата, едва ли ще е повече от чип, т.е. не гоня 250-300+ к.с. (като до колкото знам, при това положение с АУМ също няма да има проблеми и знам, че турбината при АУМ е различна и от това което съм чел "върви повече" от АГУ)?
Струва ли си вместо Голф да търся А3 с куатро като се има предвид, че което и да е от двете ще го търся с/сложа ГИ?
Или просто да си взема едно АРЛ и да се кръстя да не ми заминат дюзите през първите 10к км? :D (и тук отново опираме до това, струва ли си да се дават толкова повече пари, разликата ще е поне 1к)
Въпрос относно Голф 4 1.8т
- nuri_3556
- Автомобил: Golf 3+golf 4
- Двигател: AEK 1995+AGU 250+
- Контакти:
Re: Въпрос относно Голф 4 1.8т
AGU-то е по прост двигател спрямо AUM,парите ако не са ти проблем скачай на AUM и с хубав чип имаш около 200-210 коня.Пък и по важното да е в добро състояние колата,а не до код на мотора!
- Darkbound
- Автомобил: Golf 4 V6 204HP 4Motion
- Двигател: BDE
Съгласен съм, а като цяло как са в ниските обороти? Едва ли ще има ряз чак като на дизела, но усеща ли се нещо подобно, или ускорението е бързо, но плавно?
- nuri_3556
- Автомобил: Golf 3+golf 4
- Двигател: AEK 1995+AGU 250+
- Контакти:
Дизел май май не съм скоро,пък и сток 150 1.8т не съм карал и незнам,но мисля че ще си доволен особено ако сложиш чип и нютоните скачат на 300++
- M3ntata
- Автомобил: Golf MK4 4motion
- Двигател: V5 AGZ
Първо лично аз за голф 4 не бих дал повече от 3-4хил. лв. ако ще vr6 да е тези коли ги взимат за без пари и ги продават на двойна стойност най вече PD130+ или GTI, vr6. Щом мислиш за газ забрави за дизел, разхода няма да те зарадва. Взимай някой по читава gti-ка на добра цена за да си покриеш ремонтите! Ако не си фен на golf 4 аз бих те посъветвал да си вземеш A3-ка. Набързо да кажа защо: По спортен интериор, по удобни седалки, покритието на дръжките, централната конзола не се лющи и корите под таблото не лепват и не оставят следи. Задвижването на 4-те колела е по добро/точно от това на golf 4, лесно се намират (голям избор 1.8t + 4x4) до като при голф е трудно и по скъпо. Общо взето това е моето виждане.
- Darkbound
- Автомобил: Golf 4 V6 204HP 4Motion
- Двигател: BDE
Ами принципно, въобще нямам намерение да взимам кола нов внос отново, и ще е от някой който си я е карал и поддържал /т.е. някой който вече се е набутал/, че с предишната ми така стана, налях 2к в нея да я стегна и я продадох за толкова за колкото я взех :D. A3 стават, но задължително фейслифта, а те вървят малко по скъпичко от Г4 /или поне от АГУ/.... ще видим сега какво ще стане, принципно съм намерил една стегната Г4 АУМ и на добра цена, но се колебая още за А3 и дали да не дам малко повече пари и да джъткам с куатро...
- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
M3ntata написа: Задвижването на 4-те колела е по добро/точно от това на golf 4, лесно се намират (голям избор 1.8t + 4x4) до като при голф е трудно и по скъпо.
С какво е по-добро? Голф 1.8т 4х4 не съществува, освен ако някой не го е направил в гаража, не че няма и такива.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”