мнение за голф 4

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
rado_kolev
Автомобил:
Двигател:

мнение за голф 4

Мнениеот rado_kolev » Пет 07 окт 2016 15:49

Здравейте колеги, мисля да си вземам голф 4, искам да е бензинов двигател, мисля си за 1.6 101 коня, искам да разбера кои са слабите му места, малко повече за двигателя, за поддръжката и всичко останало. Искам да събера мнения относно колата и струва ли си покупката й.

Потребителски аватар
Strosner
Автомобил: VW - Audi - Skoda
Двигател: 2001г

Re: мнение за голф 4

Мнениеот Strosner » Пет 07 окт 2016 17:17

Единственият плюс, който ще ти даде тоя модел е, че си на максималната граница на ниския данък, всичко останало вече клони към минус...

patrik5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот patrik5 » Пет 07 окт 2016 20:35

Защо негативи, заради остаряващия модел или заради двигателя? Евтина и здрава като цяло

Потребителски аватар
Strosner

Мнениеот Strosner » Пет 07 окт 2016 21:40

Евтина и здрава като цяло

Зависи какви са ти критериите за здравина и евтиния!

patrik5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот patrik5 » Нед 09 окт 2016 16:47

По скоро е късмет кaрaл съм фиaт стило дизел, който според всички клaсaции е нaй чупливия aвтомобил aз зa 50 хил съм дaл около 400лв зa смянa нa окaчвaне и aко някой ме питa дaли е здрaв aвтомобил ще кaжa че е доaтa здрaвa, зa рaзликa от няколко познaти нa които този aвтомобил им бъркaше достa сериозно в джобa. Зa известно време кaрaх и голф държеше се по стегнaто по стaбилно нa пътя, по безшумен в купето вървежa беше мaлко по слaб мaлко повече хaрчеше от стилото, зa периодa в който го кaрaх не ми е дaвaл никaкви проблеми...

Потребителски аватар
Strosner

Мнениеот Strosner » Нед 09 окт 2016 19:50

Така е, правилото винаги има изключения...

Потребителски аватар
dmt_alpha
Автомобил: bmw
Двигател: 1996
Контакти:

Мнениеот dmt_alpha » Нед 09 окт 2016 20:43

На Голф 4 с този двигател не съм се качвал - виждал съм само няколко по автокъщи. Иначе по улиците ги има доста тези двигатели, главно на А3-ки. Като поддръжка няма да ти излезе нито по-скъп, нито по-евтин от други разновидности. Мисля всеки ще се съгласи, че с толкова стар модел наистина си е въпрос на късмет - може да намериш прекрано поддържан, може и да намериш с мотор, ходова част и т.н, на които направо са им взели здравето.

Дали е добър избор за теб, зависи как ще го караш - по коментари на роднина, каращ кола с този двигател, не е по-икономичен от дизелов, но пък ако е евтин и инвестираш в газова бутилка (и няма да ти липсва мястото в багажника), сигурно ще ти допадне.

И пак да наблегна - ако е евтин. Иначе не взимай. Не се хвърляй във филма да купуваш привидно запазен стар екземпляр на сравнително висока цена - ако си педант през 2-3 месеца ще трябва нещо да оправяш, колкото и да е дребно. Аз например много си обичам Голфа, настаро е взет. Но като погледна назад във времето, тази година инвестирах в него сигурно почти колкото за базов лизингов автомобил и пак има какво да се оправя. Жена ми се оплаква, че за нея не давам толкова пари.. Другата крайност май е по-подходяща за 15-16 годишен автомобил, какъвто вероятно ще вземеш - караш докато не почне да се разпада и така (предварително се извинявам на всички ентусиасти, които евентуално ще се обидят то коментара ми).

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Нед 09 окт 2016 21:38

вероятността при покупка на автомобил на тези години да го купиш още веднъж докато го стегнеш е огромна казвам го от опит (в момента имам такъв наскоро закупен 15 годишен автомобил) така че най-добре при покупката го смятай х2

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”