Голф 4 за учебен автомобил.
- Pavlikenski_92
- Автомобил: Audi A3
- Двигател: ABS 1993
Голф 4 за учебен автомобил.
Здравейте,колеги!Искам малко съвети за Голф 4.Насочил съм се към дизеловите модели и по точно 90 коньовите.Има доста,които ми грабват окото и от 110 коньовите.Голяма ли е разликата в разход,по-специално градското?Всичките 1.9 тди ли са с демпферен съединенител?
Приемам съвети всякакви,кой с каквото може нека да ме посъветва.Бюджетът ми се върти около 5-6 хиляди
Приемам съвети всякакви,кой с каквото може нека да ме посъветва.Бюджетът ми се върти около 5-6 хиляди
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Re: Голф 4 за учебен автомобил.
За градско търси 90кс с код на мотора AGR, той не е с променлива геометрия на турбината, докато ALH e с такава, както и всички 110кс. Особено за учебен автомобил и градско, променливата геометрия ще се зацапва много бързо. За маховиците - всички са с демпферни. Погледни и 1,9 sdi, там нямаш турбина и демпферен маховик, според мен е идеален за учебен.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
vanesto написа:За градско търси 90кс с код на мотора AGR, той не е с променлива геометрия на турбината,
С две ръце съм за AGR-ра.
- nikolay_ss
- Автомобил: Touareg 7P6
- Двигател:
Напълно подкрепям думите на vanesto. За учебна имаш 2 варианта 1.9TDI AGR или 1.9SDI, ако искаш да е дизел. А като цяло защо не вземеш някоя малолитражка по-нова година и да й сложиш газ?
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Дизел пак става, ако тръгнеш да вземаш бензин, само недей взима 1.6, че толкова ядове ще береш, не е истина. ТУк в моя град имаше 1.6 учебна кола и смени сигурно 5 кутии.
- Pavlikenski_92
Каква да е тази малолитражка?Четворката ми е грабнала окото сякаш.Бензинова с газ със сигурност ще идва по на далавера от колкото дизел,но мисля,че дизела ми харесва повече.
- Vidol Nikolov
- Автомобил: Jetta 1.6
- Двигател: PN
Вземи кола по-нова година,курсистите са много придирчиви към колите.Колкото по нова и лачена,толкова повече курсисти.
Дори в нашия град повечето "У"автомобили са на по 3-5 години.Старичките подобни на 4ката,вкл 4ки са доста лачени.

Дори в нашия град повечето "У"автомобили са на по 3-5 години.Старичките подобни на 4ката,вкл 4ки са доста лачени.
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
Видоле, нали всички Фолксвагени са кенефи, т.е. как може да са лачени? Няма ли да е по-добре един Сивик, да могат да се радват курсистите на V-tec-а?
Последна промяна от IvanMan на Вто 09 авг 2016 10:23, променено общо 1 път.
Причина: Без спам!
Причина: Без спам!
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Или 1,9TDI без променлива геометрия на турбината(код на мотора AGR) или атмосферен 1,9SDI - това са ти най-удачните варианти при дизела. Алтернатива е 1,8 20V на газ. Сравнително безпроблемен бензинов мотор, скоростните кутии при него нямат хронични проблеми. Оглеждай се за същата техника опакована и като Леон/Толедо/Октавия/А3. Което изпадне най-запазено. 

- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
hooligan_sk написа:или атмосферен 1,9SDI - това са ти най-удачните варианти при дизела.
Ще му еват майката на скоростите, кекави са на СДИ-то.
Моя съвет- нова кола от магазина. Най-добре ако ще е за учебна кола. Ще си избие парите от повече кандидат шофери. Те харесват новите коли.
- Ицку®
- Автомобил: 2xTouran TDI
- Двигател: CAYC 2014 и CFHF 2015
Голф 4 си е кола на години, 13 в най-добрия случай. След като взимаш колата за работа потърси нещо по-ново и запазено.Колата ще се кара всеки ден от различни и неопитни водачи.Най-добре нова, за да има по-малко неприятни изненади и престой в сервиза.
- Pavlikenski_92
Съгласен съм с това,че най-добре нов автомобил,но цифрата скача доста.Мисля,че като за начало и като новак,четворката е добър избор.
Вече търся такава с AGR мотор.
Между другото ALH да го отписвам като цяло?Толкова ли е проблемна променливата му геометрия?
Вече търся такава с AGR мотор.
Между другото ALH да го отписвам като цяло?Толкова ли е проблемна променливата му геометрия?
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Тя не, че е проблем, проблем е да се кара с пром. геометрия предимно градско , с малка газ извън и т.н.
Такива коли искат каране и път.
Такива коли искат каране и път.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Конкуренцията с какви коли е ?
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Бе то нова кола от магазина добре,ама не и ли отпада гаранцията като прави промяна в конструкцията-доп.огледала,педали от страната на инструктора и разни други "екстри"
Иначе пром. геометрия не е толкова проблемна-напротив -голяма работа е ,ама за учебна кола малко самоубииствено ми се вижда да изкараш на околовръса един курсист за извънградско и да му кажеш-Я сега ми изреди от 1 ва до 3 та ,като на всяка скорост натискаш газта до 3500 об. и тогава превключваш, за да се продуха геометрията....
Определено геометрията си иска надувка и не е за учебна кола.
Иначе пром. геометрия не е толкова проблемна-напротив -голяма работа е ,ама за учебна кола малко самоубииствено ми се вижда да изкараш на околовръса един курсист за извънградско и да му кажеш-Я сега ми изреди от 1 ва до 3 та ,като на всяка скорост натискаш газта до 3500 об. и тогава превключваш, за да се продуха геометрията....

Определено геометрията си иска надувка и не е за учебна кола.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”