BMW 320 или 318 за пръв автомобил?
- dmt_alpha
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1996
- Контакти:
BMW 320 или 318 за пръв автомобил?
Напоследък много ми се налага да мисля. Причината - жена ми не я скъсаха на шофьорския. И сега иска да кара кола. Мислех си да й дам Голфа, а аз да си купя лизингов автомобил, но последните няколко дни малко ми промениха плана - два дни й давам да шофира Голфа, но честно да си призная малко ме е страх за него. Не как ще го кара, в движение всичко й се получава, а как ще го паркира. Прекарахме половин час на един празен паркинг и въпреки относително спокойните ми напътствия кое и как - изобщо не й се подчинява. Ту го гаси, ту дава с мръсна газ на задна като по филмите. Накратко - само веднъж успя да нацели парко мястото както трябва.
Та сега си мисля да й купя за 1000-1500 лв. нещо много старо, което да не липсва на никого, и да му се помъчи няколко месеца, докато станат нещата. Логиката ми е за BMW понеже, ако колата оцелее, в София има страшно много келеши, които дават мило и драго да карат баварец. Тоест ще е относително лесно да го продам с минимална загуба.
Струва ли ви се реалистична тази логика?
Та сега си мисля да й купя за 1000-1500 лв. нещо много старо, което да не липсва на никого, и да му се помъчи няколко месеца, докато станат нещата. Логиката ми е за BMW понеже, ако колата оцелее, в София има страшно много келеши, които дават мило и драго да карат баварец. Тоест ще е относително лесно да го продам с минимална загуба.
Струва ли ви се реалистична тази логика?
- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
Re: BMW 320 или 318 за пръв автомобил?
Мой приятел беше пред твоята дилема , взе на жена си Хонда Сивик 97 год бензин , климатик . хидравлика за 1600 лв . Ще я покара 1- 2 год. и ще се намери кой да даде 700 - 800 лв за нея . Аз не бих взел на жена ми БМВ за първа кола !
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Колите със задно имат особености при карането им. Управляваш с предните, но задните те движат. Задницата е лека. Зимата се кара доста по-кофти от кола с предно. Задното не е за начинаещ шофьор. Малко да изпусне газта и ще поднесе. Освен ако не искаш да убиеш жената, не й купувай кола със задно.
Ей тука във форума има един колега, който продава Рено Клио за 700лв. Ето ти кола, на която да се учи.

Ей тука във форума има един колега, който продава Рено Клио за 700лв. Ето ти кола, на която да се учи.
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Дам, със задното ще бере ядове, особено след 2-3месеца..... Взимаш и една Хонда и да се учи. После е лесна за продаване.
- dmt_alpha
- Контакти:
инжектопляктор написа: Освен ако не искаш да убиеш жената, не й купувай кола със задно.![]()
Да, това определено няма да е целта. Ще трябва да го имам предвид, благодаря.
Клио обаче е една идея по-малка кола, отколкото искам да взема - нека да се измъчи леко. Тя така се и научи да шофира - на Пасат.
- Dagestan
- Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
- Двигател: AGN 2000
По-добре да е в по-нова и безопасна кола, отколкото в стар изгнил кошник. Ламарината се прави.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Най-лесните за каране от дами коли, са тези с "вертикалните" джамове. Колата трябва да прилича на ...куб буквално, да е с тънки колонки , да има голям заден джам, да е лееко по-височка, да има малък преден капак. Нещо като опел агила, сузуки вагон р и други. С такива коли обзорът е много лесен. Преценката за габарити-тоже. С БМВ паркирането ще е още по-зле. Ще се наплаши жена ти и ще намрази колите :) При всички положения трябва да е "п.ча" въшка , за да си я кара с кеф . Отначало може да се понамръщи от фасоня ( по-точно от липсата на такъв :) ) на колата, но после ще прецени плюсовете да кара такава. Успех.
П.п. жена си съм я учил да паркира успоредно по начина показан в това клипче
http://imgur.com/gallery/aPoz4jr
П.п. жена си съм я учил да паркира успоредно по начина показан в това клипче
http://imgur.com/gallery/aPoz4jr
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
dmt_alpha написа:Клио обаче е една идея по-малка кола, отколкото искам да взема..
Тамън й е Клио. Не виждам защо ще я мъчиш. Ако не, вземи някоя Голф 3-ка и това е.
На жена голяма кола не й давай да кара. Толкова си могат.
-
- Автомобил: VW Touran 19 TDI
- Двигател: BKC 105 hp 2005
Според описанието за вертикални джамове, куб и т.н. също бих ти препоръчал стара Хонда сивик - вероятно може и след 2000 год,но преди "космическия" вариант. Имам наблюдение над една такава - висока позиция на седене, къса предница , вътре е просторна, маневрена е, здрава ходова част, малко дефекти по периферията, ако уцелиш вариант е сравнително бездефектна, двигателя сменя ремък на около 100000 км . Тази която наблюдавам е автоматик , кара се малко на година - 5000-10000 км, но за 5-6 години почти нищо не й е правено. Определено Ситроен С2.... не бих ти препоръчал. Рено Клио - ако е с 1,4 енерджи двигателя (приготви се за непрестанни електрически проблеми) , но не и 1,6, 90 к.с.
- dmt_alpha
- Контакти:
Като се има предвид, че ще е полу-учебна кола - ако може да се движи, изобщо няма да я оправям. Най-късно до февруари ще се кара, максимум до началото на пролетта и след това заминава или друг да й бере кахърите на колата или за скрап.
Но иначе благодаря за всички съвети - за доста неща не се бях замислил, само за цената. Сега се загледах и по търсачките за евтини хечбеци от частен собственик, с платена ГО, зимни гуми и т.н... Доста изобилен е пазара. Имаше и една читаво изглеждаща Хонда, няколко Поло-та и един голф на газ.
Като цяло ще гледам да пазарувам до края на идната седмица,
Но иначе благодаря за всички съвети - за доста неща не се бях замислил, само за цената. Сега се загледах и по търсачките за евтини хечбеци от частен собственик, с платена ГО, зимни гуми и т.н... Доста изобилен е пазара. Имаше и една читаво изглеждаща Хонда, няколко Поло-та и един голф на газ.
Като цяло ще гледам да пазарувам до края на идната седмица,
- IceHeart
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.8 AGN
И за какво ще се набутваш за друга кола? Само и само да изкара зимата? Давай и голфа, като в същото време заделиш 1000, 2000 лева за неочаквани ремонти по него
Така и така ще се взима друга кола, да е нещо читаво. А Голфа ще си остане за нея. Така мисля аз. Но да даваш пари за стари бараки, дето не се знае дали няма да я остави на пътя, и после да ти пили на главата, не благодаря.

- dmt_alpha
- Контакти:
ALESYZ написа:А мина ли ти през ума да питаш жена си каква кола иска?
Порше иска, колега. Порше... Но ще е доволна почти на всичко.
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
dmt_alpha написа:Порше иска, колега. Порше... Но ще е доволна почти на всичко.
Ама Порше Кайен или Порше Карера?

- R.o.s.e.n
- Автомобил:
- Двигател:
Поло, Корса, Клио има доста малки градски колички на прилична цена. Колкото до БМВ-то, не го виждам като удачен вариант за кола на млад шофьор и то точно преди зимата.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”