Помощ при избор на автомобил с поносима ценова поддръжка

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
polo_gb
Автомобил:
Двигател:

Помощ при избор на автомобил с поносима ценова поддръжка

Мнениеот polo_gb » Нед 02 окт 2016 9:53

Здравейте,

като почитател на автомобилита не ВАГ групата съм изправен пред решаването на следния проблем:
Необходим ми е автомобил, който да издържа на лоши пътища, да е здрав като окачване и мотор и обслужването му да е на посима цена. Ще се кара както градско, така и извън града. Ясно е, че акцентът е поставен на бюджета, единствената екстра, за която имам претенция е климатик/климатроник, кое да е от двете. Търси се кола от 2001, 2002, 2003 г. Моля за Вашите коментари по следните варианти:

Голф 4, Сеат Леон с мотори 1.9 ТДИ - 90 кс или 110 кс или Шкода Фабия Комби 1.9 - 101 кс - ?

Благодаря Ви предварително за споделените мнения!

Потребителски аватар
vlado_tonev
Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
Двигател: ALH 2000
Контакти:

Re: Помощ при избор на автомобил с поносима ценова поддръжка

Мнениеот vlado_tonev » Нед 02 окт 2016 11:04

Аз бих се спрял на 90 коня,без значение от марката.С дюзи и чип нещата стават прилични от към вървеж.101 е ПД,който е по-различен от другите два мотора.С търсачката ще намериш много теми,които описват подробно различията.Но нали знаеш основното правило-избираш по-запазения автомобил.Плащаш го,качваш се,кръстиш се с двете ръце и започваш да караш.

powerade
Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
Двигател: AHF 2000

Мнениеот powerade » Нед 02 окт 2016 11:22

Колега Сеат Ибиза или Кордоба 99-2002 модела. Леко купе и предница, окачването е в голяма степен Голфово, не се разбива, заради по-леката предница, супер икономичен и непретенциозен откъм гориво (само свинска мас не съм горил в мотора) 1.9 АГР с постоянна геометрия (никога не е имало ядове освен един път с н75, почистих го и готово). за 100 хиляди откакто е при мен съм сменил по окачването неща за 60-70 лв. не повече. А си я карам без много жал. 2002г. е на 300 хиляди и мотора е чакмак и на минус 20. Определено най-добрата кола, която съм купувал досега. Ако имаш някакви конкретни въпроси питай на ЛС. :)

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 02 окт 2016 12:03

С тези финансови изисквания и аз бих се присъединил към препоръчващите 90кс без променлива геометрия,а на какво купе ще е сложен....ами което най ти хареса като състояние :th_up

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Нед 02 окт 2016 12:38

Държиш ли да е дизел?

polo_gb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polo_gb » Нед 02 окт 2016 12:52

Благодаря за коментарите до този момент!
От Кордоба или Ибиза бих се лишил, макар и да са здрави и добри коли - тясни са ми, Фабията, макар и на същата платформа, е някак по-широка за дълъг човек.

Относно дизела - държа на него, защото не познавам бензиновите мотори, а и съм карал 1.9 тди 110 и имам отлични впечатления.

Потребителски аватар
panchod
Автомобил: VW T5
Двигател: BRS BNZ

Мнениеот panchod » Нед 02 окт 2016 13:46

Като притежавал 8 години фабия 1.9sdi комби, я препоръчвам горещо. Стига да не сте много взискателен към динамичните характеристики на автомобила. Единствен минус- задни тампони на носачите. Но са евтини и се сменят лесно.

polo_gb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polo_gb » Пон 03 окт 2016 22:51

Вчера гледахме една Фабия, много ми допадна, ама много. Единствено като малък, но важен недостатък откривам разпаднатите шофьорски седалки. Има ли начин да й се имплантира шофьорска седалка от Голф, Пасат или нещо друго от VW семейството ?

Потребителски аватар
panchod
Автомобил: VW T5
Двигател: BRS BNZ

Мнениеот panchod » Съб 15 окт 2016 20:51

Седалките на шкода са по-меки от фолксвагенските. Сигурно има начин да се " каращисат ", но за мен е по-добре да си намериш запазени оригинални.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”